![]() |
Re: Tape saturacija plugovi
Evo jedan test: Analog vs Digital
sve je snimljeno uzivo u studiju, sa vrhunskim mikrofonima, preampom, pa pravo kroz SSL 4K, output signal podeljen da ide pravo u pro tools, i u A800 MK3 studer http://www.sample-rate.com/analogvdig/digital.wav http://www.sample-rate.com/analogvdig/analogday3.wav Analogni snimak je oduvao digitalni, koji zvuci mrtvo, ravno, i tupo. studer a800 sa Quantegy GP-9 masterom je najtransparentniji trakas. |
[quote=DzoniPFC;294684]Svako ima pravo na misljenje.
quote] koje misljenje lik je drzak nenormalno i jos nas je isprozivao da smo gluvi i coravi pa sta treba da cutim:confused:...joj pa taj ima pampure u usima ako mu je bolje nesto staro 30-40g...samo nemoj da pomislis da sam neki new school fanatik bas naprotiv ode tema u bespovrat:banghead: |
Vec je otisla, tema je o softwareu koji imitra saturaciju trake, a ne "analog vs digital" po XXX put.
|
Molim administratore ili moderatore da mi se izbrišu postovi sa ove teme!
Stvarno neću da sam dio ovih gluparija... Bez da se uvrijede ljudi koji su o nečemu drugom pričali - ali ja ne želim ni da postoji da sam se uopšte raspravljao oko magnetofona! Nadam se da će moja molba biti ispunjena |
@analog
mislim da smo i ti i ja veoma neposredni svedoci koliko zapravo danas nizak prosek muzičara uopšte cirkulira okolo. Ima više razloga tome po meni - prekid onog idolopoklonstva koje su muzičari 80tih i 90tih imali ka onima deceniju starijim od njih, pa su se slušale ploče, solaže, i ukrasi na bubnju i veoma pomno skidali. Ovde su 90te i turbofolk kulturna revolucija oduvale tu nit i danas se prosečan klinac generalno i ne pali na muzičare kolko na likove i "vip"ove i ne do bog kriminalce.. Drugo, i ovi koji su 90tih užasno dobro umeli da sviraju su u tom istom vrtlogu ili promenili stranu ili se proveli kao bosi po trnju svirajući u vetar, tako da ni oni danas ne mogu biti nikakav role model, barem ne PROSEČNOJ većini klinaca. I negde mi se čini kao trećim mogućim faktorom to da su instrumenti i oprema danas pristupačniji nego ikad tako da svaka budala kupi bubanj od 600e (ranije si za 2k maraka jedva kupovo kante!), i takve grupacije i ekipe ljudi koji se vrte jedni oko drugih gledaju sami sebe, ne znajući ni šta ne znaju ni šta treba da nauče, jer, jebote, eno, njih 10 svira gitaru jednako vešto kao ja i što bi ja sad mislio da sam debil... uostalom, outfit je bitniji od tehnike jel.. e to je po meni jedno 50% problema samo po sebi zašto su stvari danas i ovde prilično u kurcu, muzičari sami po sebi. Daleko bilo da je to slučaj sa svima, i da izuzetaka nema, samo pričam o apsolutnoj većini. |
Quote:
|
pa zato ?to sam se uključivao u prepirku oko magetofona , a stvarno mislim da je totalno izli?no i besmisleno bilo ?ta - pogotovo kad sam pročitao neke konstatacije i tvrdnje - ?elim samo da isparim :)
|
pa ne vidim da si ispario nego dižeš tu buku i dozivaš moderatore ;) lagano, sve je ovo na dobrovoljnoj bazi, a vidim da ni DaBear nema neki problem sa ovim offtopikom, koji će svakako biti premešten.
|
pohapsite te ljude! :D
|
ajd lepo budeš koristan i siđeš temu ispod da objasniš Korgu78 razliku između nearfield i reference monitora :da:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:18 PM. |