![]() |
Re: Mike Vale - od nule do finala
Mene samo zanima na koliku visinu treba postaviti ove apsorbere??? Pozdrav
|
Sa tim principom i gabaritima prostorije i veličine absropcijskih elemenata (60x120cm) se pozicije montiranja orijentiraju na poprečnu poziciju i visinu slušateljeve glave jer su po visini i tweeterji zvučnika na toj visini.
Ali to su samo prve refleksione površine i apsorberi iza zvučnika... ... pokriti je još treba kutove... |
Quote:
Dobro izgleda.......pridem kej miksat......:wink: LP G |
jel ste radili merenja, i da li imate proracune za te apsorbere?
pozdrav! |
Ocemo merenja pre i posle tretmana niskih! :ups:
Dajte malo matematike i akustike, slike smo videli, lepe su :grin: |
Da, potpuno "before" situaciju nismo izmjerili ali izmjerili smo sadašnju situaciju (još bez kutnih absorbera, kojih če biti nekoliko...), Vale ima grafe na svojem kompjuteru i objesit čemo ih kad budu pokriveni prvi četiri vertikalni čoškovi i svakako napravit još te usputne meritve.
|
stavljeno na sticky.
pozdrav bogi |
2 Attachment(s)
Hvala.
Evo updejta (za sada samo riječi ali Vale če kroz nekoliko dana dodati i fotografije); sada ima glavne vertikalne čoškove pokrite sa kutnim absorberima. Sad kreče pokrivati i prednje L/ R čoškove strop/ zid, malenih problema če biti sa instalacijom, jedan absorber ima više od 30kg... U zadnjoj polovini ovog LEDE dizajna na stropu če doči i 6 skylinea, koji su mu isporučeni jučer. Onda dolaze nakon toga i akustička mjerjenja... ... pa još je dodao još jedan sub... Zadnja stijena če malo još pričekati, gdje če predvidoma biti 2 1D QRD difuzora sa prime numberom od 23... |
koliko kosta ovakva gradnja??
Quote:
|
Na to če ti moči odgovoriti Vale (ali mislim da jo? nije potegnuo crtu i napravio konačnu kalkulaciju), samu gradnju prostorije je pravio tim koje je direktno sam naručio, ja sam savjetovao kako, a on nadzirao (i zbog financija i zbog mojih tada?njih operacija...)... pa elektrika, pa klima, pa vrata...
Za samu unutru?nju akustiku, če doči otprilike max.! 7000-8000? sa pdv-om. |
All times are GMT +1. The time now is 12:45 PM. |