Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Mike Vale - od nule do finala (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25103)

zeleni 22-02-2009 08:31 PM

Re: Mike Vale - od nule do finala

Mene samo zanima na koliku visinu treba postaviti ove apsorbere??? Pozdrav

NLP 22-02-2009 09:28 PM

Sa tim principom i gabaritima prostorije i veličine absropcijskih elemenata (60x120cm) se pozicije montiranja orijentiraju na poprečnu poziciju i visinu slušateljeve glave jer su po visini i tweeterji zvučnika na toj visini.
Ali to su samo prve refleksione površine i apsorberi iza zvučnika...
... pokriti je još treba kutove...

gregor z 22-02-2009 09:47 PM

Quote:

Originally Posted by Vale (Post 234418)
I prednji zid... zavr?io danas.

Ima i novi stolac... hvala 100x Gregor Z.! :D

no frx.....welcome to the club!

Dobro izgleda.......pridem kej miksat......:wink:

LP G

Miha Blaze 21-03-2009 01:53 PM

jel ste radili merenja, i da li imate proracune za te apsorbere?

pozdrav!

SumAnuT 21-03-2009 06:42 PM

Ocemo merenja pre i posle tretmana niskih! :ups:

Dajte malo matematike i akustike, slike smo videli, lepe su :grin:

NLP 21-03-2009 07:33 PM

Da, potpuno "before" situaciju nismo izmjerili ali izmjerili smo sadašnju situaciju (još bez kutnih absorbera, kojih če biti nekoliko...), Vale ima grafe na svojem kompjuteru i objesit čemo ih kad budu pokriveni prvi četiri vertikalni čoškovi i svakako napravit još te usputne meritve.

boggy 17-04-2009 08:52 AM

stavljeno na sticky.

pozdrav

bogi

NLP 20-04-2009 01:35 PM

2 Attachment(s)
Hvala.
Evo updejta (za sada samo riječi ali Vale če kroz nekoliko dana dodati i fotografije); sada ima glavne vertikalne čoškove pokrite sa kutnim absorberima.
Sad kreče pokrivati i prednje L/ R čoškove strop/ zid, malenih problema če biti sa instalacijom, jedan absorber ima više od 30kg...
U zadnjoj polovini ovog LEDE dizajna na stropu če doči i 6 skylinea, koji su mu isporučeni jučer.
Onda dolaze nakon toga i akustička mjerjenja...

... pa još je dodao još jedan sub...

Zadnja stijena če malo još pričekati, gdje če predvidoma biti 2 1D QRD difuzora sa prime numberom od 23...

Geronimo 20-04-2009 02:59 PM

koliko kosta ovakva gradnja??

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 243261)
Hvala.
Evo updejta (za sada samo riječi ali Vale če kroz nekoliko dana dodati i fotografije); sada ima glavne vertikalne čo?kove pokrite sa kutnim absorberima.
Sad kreče pokrivati i prednje L/ R čo?kove strop/ zid, malenih problema če biti sa instalacijom, jedan absorber ima vi?e od 30kg...
U zadnjoj polovini ovog LEDE dizajna na stropu če doči i 6 skylinea, koji su mu isporučeni jučer.
Onda dolaze nakon toga i akustička mjerjenja...

... pa jo? je dodao jo? jedan sub...

Zadnja stijena če malo jo? pričekati, gdje če predvidoma biti 2 1D QRD difuzora sa prime numberom od 23...

NLP 20-04-2009 05:29 PM

Na to če ti moči odgovoriti Vale (ali mislim da jo? nije potegnuo crtu i napravio konačnu kalkulaciju), samu gradnju prostorije je pravio tim koje je direktno sam naručio, ja sam savjetovao kako, a on nadzirao (i zbog financija i zbog mojih tada?njih operacija...)... pa elektrika, pa klima, pa vrata...
Za samu unutru?nju akustiku, če doči otprilike max.! 7000-8000? sa pdv-om.

All times are GMT +1. The time now is 12:45 PM.