Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Skyline Diffusor Samogradnja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24607)

Bockie 14-12-2009 04:26 PM

Re: Skyline Diffusor Samogradnja

Vidis, ovo me podsetilo na te OOUR hotele zaostale po tim banjama i to, tipa monumentalni mermerni lobi,veci od kvadrata svih soba, sa isklesanom partizankom koja drzi u zubima osigurac od kasikare i u karakteristicnoj "forhend" pozi iznad recepcije, a na plafonu "rostilj", drveni,onako kockasto i sve, i majku mu, cini mi se brutalno akusticno udavljeno, a gore se vidi iznad tog rostilja da je livena betoncina,a ona tisina kad udjes...

Ima li to kakve veze cika Boggy , taj rostilj, ili je to "izolovan" slucaj ...:confused:.

boggy 14-12-2009 04:31 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 266264)
Vidis, ovo me podsetilo na te OOUR hotele zaostale po tim banjama i to, tipa monumentalni mermerni lobi,veci od kvadrata svih soba, sa isklesanom partizankom koja drzi u zubima osigurac od kasikare i u karakteristicnoj "forhend" pozi iznad recepcije, a na plafonu "rostilj", drveni,onako kockasto i sve, i majku mu, cini mi se brutalno akusticno udavljeno, a gore se vidi iznad tog rostilja da je livena betoncina,a ona tisincina kad udjes...

Ima li to kakve veze cika Boggy , taj rostilj, ili je to "izolovan" slucaj ...:confused:.

Nisam obracao paznju na akusticni tretman hotela iz tog vremena, ali definitivno studiji iz tog vremena nisu tretirani NIKAKO ispod 200-300Hz, tako da je stanje u njima ocajno, ako posmatramo tehnicke zahteve za danasnju (digitalnu) produkciju.

pozdrav

bogi

Limeni - Longplay studio 01-02-2010 08:38 AM

3 Attachment(s)
Pozdrav! Evo da se i ja malo pohvalim. Ovi su od drveta 2,4cm x 2,4cm. imaju 15 dimenzija i rađeni su od nekoliko vrsti drva, joha, lipa, orah ... rade stvarno odlično... Dimenzija jednog difuzora ispada oko 32 cm x 30 cm. Radio mi ih čovjek iz zg.

Eomsy 01-02-2010 02:11 PM

Quote:

Originally Posted by Limeni - Longplay studio (Post 270784)
Pozdrav! Evo da se i ja malo pohvalim. Ovi su od drveta 2,4cm x 2,4cm. imaju 15 dimenzija i rađeni su od nekoliko vrsti drva, joha, lipa, orah ... rade stvarno odlično... Dimenzija jednog difuzora ispada oko 32 cm x 30 cm. Radio mi ih čovjek iz zg.

Fakat fino urađeno! FUNKCIONIRAJU DEFINITIVNO !!!!

analog 01-02-2010 09:19 PM

Super izgledaju!

kako si ih pričvr?ćavao za zid?

Limeni - Longplay studio 02-02-2010 11:03 AM

imaju iza zakačke metalne, a na zidu je kukica tako da ih vadim i stavljam ko sliku na zid...

NLP 03-02-2010 08:02 AM

Lepo izgleda.
Koja matrica je upotrebljena ako nije tajna?
Kako su lakirani ili obojeni; prije sastavljanja ili posle?
Težina?

Limeni - Longplay studio 03-02-2010 09:13 AM

Neznam . Po kalkulatoru smo dobili dimenzije, a koja bi to matrica bila stvarno neznam...... kao ?to rekoh. ?irina stupca je 2,4cm, i ima 15 visina. drvo je prete?no joha i lipa pa nije te?ak. Pozzz

NLP 03-02-2010 09:39 AM

... da oprosti nisam bio jasan, koji kalkulator onda (onda dobiješ "matricu"/tabelu)?
Daj reci još jel to prvo obojeno ili prelakirano i onda sastavljeno ili prvo sastavljeno i onda prelakirano?
Pitam zato jer ima poteškoča, da se več sastavljen 2D difuzor naknadno prelakira i da se lak jednakomjerno razporedi.

Limeni - Longplay studio 03-02-2010 11:36 AM

imam ih 20 sa ove stranice. Ti su mi u sobi za snimanje.

http://www.pmerecords.com/Diffusor.cfm

a ovi sa slike su koliko sam sku?io prime number 157.

Nisu lakirani. Dobro su obrađeni i izgledaju odlično i bez laka.

Sorry.

All times are GMT +1. The time now is 01:28 PM.