![]() |
Re: Kick, Kick i Kick
Quote:
Ali sto rece Daddy Zee, fali vam kikova u ovom miksu, ajd da cujem kako to pravite ;) Evo ja vam saljem jedan kad se vratim doma. |
Quote:
|
bolje tako, izgleda da tamo ima vise muskaraca nego ovde ;)
|
a Zohan je samo htjeo da bude frizer...
|
Quote:
pozz |
Quote:
|
^^layering, samo pitanje je da li je to onda "isti drum"...i naravno eq, njime se moze najvise postic...danas sve vise klinaca, a i onih "malo starijih", zele sav posao oko drumova odradit samo kompresijom, ali iz iskustva sam naucio da je to zadnja stvar za kojom treba posizati...prvo nekakva ravnoteza u mixu i leveli zvuka, panning ostalih elemenata u mixu, a zatim eq i to samo "kracenjem"...ljudi ako zele dublji kick pojacaju nize frekvencije, ali neko moje razmisljanje je da ako zelis dublji kick - trebas mu snizit visoke...neznam koliko je to tehnicki ispravno, al meni je uvijek dobro funkcioniralo i davalo mix koji nije toliko zgnječen i naporan uhu...
tek ako ni sa svim tim ne uspijem, onda posizem za nekom blazom kompresijom... i naravno - dobar osnovni sample...tu je ista stvar kao i sa vokalom - od prosjecnog ili malo nadprosjecnog snimka se moze izvuci sjajan snimak s puno iskustva, ali sjajan vokal u startu lijeze u mix kako treba, bez puno obrade... edit: znam da se cini da pametujem, a "nitko sam i nista", no rad na drumovima i sa sirokom paletom istih je moj forte posto se bavim rapom, breakbeatom i d'n'b-om...mozda sam duduk za tehnicke stvari oko opreme, čak i neke stvari ne kazem kako treba kad objasnjavam jer sam ipak samouk i stvari sam ucio na neuobicajene nacine, ali u ovom podrucju sam reklo bi se "svoj na svome", makar ni sam nisam uvijek zadovoljan sa svojim radom... |
Nista bez dobrog slusanja, odabira dobrih soundova i dobrog aranzmana
Eq i kompresija mogu da ulepsaju stvari, ali ako ovo gore nije ok onda ce biti jos gore:) |
Silikon, ovi su se drznuli da pričaju o kikovima ignorišući naše padove :) c c c c
moramo reagovati:) momci, jeste vi uboli pravi topic?:D :D :D :wink: |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:57 AM. |