![]() |
Re: Korg M3
[quote=nikolicdn;273166]
Bas konkretno, na Super Natural prosirenjima, stvarno predivan multisample klavir. i dalje imam trip od stvari koje sam probao da je to nesto najpribliznije klaviru, ali skroz sam protivnik njegovog nosenja recimo na svirku (jos i da napomenem da su mi nokti dosta jadno izgledali posle tog iskustva)! Da si vezbao klavir koliko i harmoniku ne bi bilo problema sa noktima hahahhahhahah jedna mala interna sala |
[QUOTE=mladjastojanovic;273209]
Quote:
:) |
Ja se izvinjavam sto se ubacujem ovako u temu, samo sam hteo nesto da kazem naravno off topic totalni.
Na ovom forumu svasta moze da se vidi, da se nauci, da se ostvari kontakt i to direktan sa "velikanima" u oblasti muzike... Super! Ali ono sto mi se ne svidja je upravo ovo ovde: Prvo ako neko stavi alias to znaci da ne zeli da ostatak zna njegov identitet - iz naziva Slowstar ja nikako ne vidim kako neko moze da zna da li je iza Sloba ili neko drugi. To znaci da je doticna persona resila da u stranu stavi svu svoju predhodnu reputaciju i sta vec i da ravnopravno razgovara sa ljudima koji su mozda a mozda i nisu kolege, profesionalci ili projektanti za KORGA licno mozda...Tako da opaska da je tuomas aka Aca bio nepristojan i ne stoji narocito - on nije ni znao da li prica sa petogodisnjim detetom ili sa predsednikom drzave pa je krenuo ostro iz pocetka - mozda malo... E sad - ako taj neko sa pseudonimom, odvali neku nebulozu, to sto je on projektant KORGa i nije neka argumentacija u raspravi - naravno i ne treba da bude, zato forumi i postoje, da ljudi iskreno iznesu svoja gledista. Ali se ovde posle izvesnog vremena u nedostatku boljeg izosi i taj argument - nemoj meni pricati pa ja sam THE MAN (taj i taj) ... Poenta je da se to sto je on taj i taj ne akredituje ga da prica da je zemlja ravna! Ne drzim nikome stranu ali ako neko krene u raspravu pod pseudonimom neka ne ocekuje respekt koje mu njegov pravi identitet omogucava. Ovde se racunaju samo reci koje su napisane i zato pre nego sto se upustite u rasprave imajte to na umu! " Stari putnik je presao hiljade i hiljade kilometara, ali cesto istim putem :) " BTW dodjoh ovde zato sto volim kako zvuci taj M3 a ne volim KORG generalno - Nekako mu fali malo finalna zavrsnica u kvalitetu... Pa2x, tritoni razni... M3 kao da malo odskace pa htedoh da procitam nesto na tu temu, kad ono - debata :S |
Quote:
Mi licno koristimo sempl yamahe p200,legendarni model.... mislim da je klavir na rolandu combo vr700,dovoljan kvalitet za svakoga... |
Pozdrav za Aca :) U četvrtak smo bili zajedno na bini u Fejsu :)
|
Quote:
|
Evo nije loše...gura se...Odlični ste bili! Jesam vas dobro ispratio sa efektima?! :)
|
super,super...
|
Evo ja kao novi clan da pozdravim BanetaB (koji je extra muzicar i koji je extra zvucao na m3 i to na losim wharfedale zvucnicima ) :) Nadam se da si kupio mark 2 :) Takodje pozdravljam i Ziku kojeg sam upoznao u Tivtu i koji je sto se mene tice ''profesor'':) Ja uskoro narucujem M3 i mislim da ce odradjivati svirke i da ce uz moju yamahu p80(u koju sam ludo zaljubljen )odlicno da legne :) Pitanje za Tuomasa : Vidim da se jako razumijes u hammond zvuk pa me zanima sta bi mi preporucio da uzmem od ''digitalnih'' i sta mislis o rolandu vk8m Treba mi iskljucivo za live svirku (pop,rock.funk,blues..) Pozdrav !!8-)
|
@krle666: Hvala puno na komplimentu, prija kad je od kolege...:D
Podseti me samo malo blize kako smo se upoznali... Po "aliasu" bih rekao da se radi o nekom "djavolski" dobrom klavijaturisti:) Sto se tice tvog zapazanja o P80 ( i celoj P seriji), slazem se da im je zvuk jako zahvalan za bendovsku svirku (pravci koje si naveo) i da im je velocity mapiranje gotovo savrseno. Iako u biti ovi instrumenti nisu "realni" klonovi akusticnog klavira zvuk im je svakako unikatan... Ako trazis dobar Hammond klon, XK3c je svakako prva preporuka, medjutim posto je "vreme - novac", a svi ponekad kuburimo sa "vremenom" jako dobra opcija bi mogla da ti bude XK1 (10-20% losiji zvuk i leslie simulacija, itd. za gotovo 50% manje novca u najkracem)... Znam da je skoro i Misha Komnenic prodavao VK8m za jako dobru cenu, pa ako ti "igra" modul, eto dobre opcije... Nije bas XK liga, ali je prilicno ozbiljan (po meni bolji od Nord opcije)... |
All times are GMT +1. The time now is 06:42 AM. |