Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Korg M3 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22091)

mladjastojanovic 05-03-2010 02:25 AM

Re: Korg M3

[quote=nikolicdn;273166]
Bas konkretno, na Super Natural prosirenjima, stvarno predivan multisample klavir. i dalje imam trip od stvari koje sam probao da je to nesto najpribliznije klaviru, ali skroz sam protivnik njegovog nosenja recimo na svirku (jos i da napomenem da su mi nokti dosta jadno izgledali posle tog iskustva)!

Da si vezbao klavir koliko i harmoniku ne bi bilo problema sa noktima

hahahhahhahah
jedna mala
interna sala

nikolicdn 05-03-2010 11:36 AM

[QUOTE=mladjastojanovic;273209]
Quote:

Originally Posted by nikolicdn (Post 273166)
Bas konkretno, na Super Natural prosirenjima, stvarno predivan multisample klavir. i dalje imam trip od stvari koje sam probao da je to nesto najpribliznije klaviru, ali skroz sam protivnik njegovog nosenja recimo na svirku (jos i da napomenem da su mi nokti dosta jadno izgledali posle tog iskustva)!

Da si vezbao klavir koliko i harmoniku ne bi bilo problema sa noktima

hahahhahhahah
jedna mala
interna sala

hahahahahaha, nije nego da sam posekao nokte.....
:)

psionic 05-03-2010 01:00 PM

Ja se izvinjavam sto se ubacujem ovako u temu, samo sam hteo nesto da kazem naravno off topic totalni.

Na ovom forumu svasta moze da se vidi, da se nauci, da se ostvari kontakt i to direktan sa "velikanima" u oblasti muzike... Super! Ali ono sto mi se ne svidja je upravo ovo ovde:

Prvo ako neko stavi alias to znaci da ne zeli da ostatak zna njegov identitet - iz naziva Slowstar ja nikako ne vidim kako neko moze da zna da li je iza Sloba ili neko drugi. To znaci da je doticna persona resila da u stranu stavi svu svoju predhodnu reputaciju i sta vec i da ravnopravno razgovara sa ljudima koji su mozda a mozda i nisu kolege, profesionalci ili projektanti za KORGA licno mozda...Tako da opaska da je tuomas aka Aca bio nepristojan i ne stoji narocito - on nije ni znao da li prica sa petogodisnjim detetom ili sa predsednikom drzave pa je krenuo ostro iz pocetka - mozda malo...

E sad - ako taj neko sa pseudonimom, odvali neku nebulozu, to sto je on projektant KORGa i nije neka argumentacija u raspravi - naravno i ne treba da bude, zato forumi i postoje, da ljudi iskreno iznesu svoja gledista. Ali se ovde posle izvesnog vremena u nedostatku boljeg izosi i taj argument - nemoj meni pricati pa ja sam THE MAN (taj i taj) ... Poenta je da se to sto je on taj i taj ne akredituje ga da prica da je zemlja ravna!
Ne drzim nikome stranu ali ako neko krene u raspravu pod pseudonimom neka ne ocekuje respekt koje mu njegov pravi identitet omogucava. Ovde se racunaju samo reci koje su napisane i zato pre nego sto se upustite u rasprave imajte to na umu!

" Stari putnik je presao hiljade i hiljade kilometara, ali cesto istim putem :) "

BTW dodjoh ovde zato sto volim kako zvuci taj M3 a ne volim KORG generalno - Nekako mu fali malo finalna zavrsnica u kvalitetu... Pa2x, tritoni razni... M3 kao da malo odskace pa htedoh da procitam nesto na tu temu, kad ono - debata :S

tuomas 07-03-2010 12:36 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 273141)
Ne zelim da nastavljam diskusiju po ovom threadu, ali zelim samo da napomenem, da posto sam se vratio iz Budimpeste, gde sam ljubaznoscu MUSIC AP bio gost REE (Roland East Europe) bio u prilici da vidim i cujem nesto sto je zvanicno poverljiva informacija sve do otvaranja Frankfurta - svima koji su u prilici savetujem da probaju, cuju, vide, ili nabave
prosirenje "Super Natural Piano" (za one koje imaju RD 700) ali i da cim budu u prilici probaju V-Piano, ili bilo koji od nove serije HP klavira (302, 305, 307)
Mislim da je prica o klavirima zaista zavrsena, bar za dugo, dogledno vreme. A sto se moga, ponavljam, licno moga misljenja tice, a u vezi sa Korg M3, slazem se da je izuzetno dobra klavijatura (namerno ne koristim nedefinisani izraz "Workstation") ali o zvuku akusticnog klavira na SVIM do sada Korgovima, pa i na Oasysu, ne zelim da diskutujem, jer ukoliko IKO tvrdi da je to dobro, ili bolje od klavira na Fantomu G, namece se cvrst, dokaziv zakljucak da ima ooooozbiljne probleme ili sa sluhom, ili sa predstavom o tome kako treba da akusticni klavir zvuci...
Hvala na prostoru i na poverenju.
P.S. ponavljam, da ne bi bilo zabune, veoma bih voleo da posedujem M3, pa cak i M50, samo nikada ne bih koristio akusticni klavir, gudace i jos po nesto sitno sa bilo kog KORG-a, ali druge boje bi itekako koristio!

I bre Slobo ti ode na v-piano koji kosta 4000e,eno ga kod Mise,probao sam ga,mada u srednjoj oktavi i ne zvuci bas za te pare...to je ipak "ferari",a mi pricamo ovde o "opelu i mercedesu"
Mi licno koristimo sempl yamahe p200,legendarni model....
mislim da je klavir na rolandu combo vr700,dovoljan kvalitet za svakoga...

balthazaar 07-03-2010 02:41 PM

Pozdrav za Aca :) U četvrtak smo bili zajedno na bini u Fejsu :)

tuomas 07-03-2010 02:58 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 273403)
Pozdrav za Aca :) U četvrtak smo bili zajedno na bini u Fejsu :)

E,brate,kako je?

balthazaar 07-03-2010 03:24 PM

Evo nije loše...gura se...Odlični ste bili! Jesam vas dobro ispratio sa efektima?! :)

tuomas 08-03-2010 11:40 AM

super,super...

krle666 09-03-2010 05:39 AM

Evo ja kao novi clan da pozdravim BanetaB (koji je extra muzicar i koji je extra zvucao na m3 i to na losim wharfedale zvucnicima ) :) Nadam se da si kupio mark 2 :) Takodje pozdravljam i Ziku kojeg sam upoznao u Tivtu i koji je sto se mene tice ''profesor'':) Ja uskoro narucujem M3 i mislim da ce odradjivati svirke i da ce uz moju yamahu p80(u koju sam ludo zaljubljen )odlicno da legne :) Pitanje za Tuomasa : Vidim da se jako razumijes u hammond zvuk pa me zanima sta bi mi preporucio da uzmem od ''digitalnih'' i sta mislis o rolandu vk8m Treba mi iskljucivo za live svirku (pop,rock.funk,blues..) Pozdrav !!8-)

Synclavier 09-03-2010 03:07 PM

@krle666: Hvala puno na komplimentu, prija kad je od kolege...:D
Podseti me samo malo blize kako smo se upoznali... Po "aliasu" bih rekao da se radi o nekom "djavolski" dobrom klavijaturisti:)

Sto se tice tvog zapazanja o P80 ( i celoj P seriji), slazem se da im je zvuk jako zahvalan za bendovsku svirku (pravci koje si naveo) i da im je velocity mapiranje gotovo savrseno. Iako u biti ovi instrumenti nisu "realni" klonovi akusticnog klavira zvuk im je svakako unikatan...
Ako trazis dobar Hammond klon, XK3c je svakako prva preporuka, medjutim posto je "vreme - novac", a svi ponekad kuburimo sa "vremenom" jako dobra opcija bi mogla da ti bude XK1 (10-20% losiji zvuk i leslie simulacija, itd. za gotovo 50% manje novca u najkracem)... Znam da je skoro i Misha Komnenic prodavao VK8m za jako dobru cenu, pa ako ti "igra" modul, eto dobre opcije... Nije bas XK liga, ali je prilicno ozbiljan (po meni bolji od Nord opcije)...

All times are GMT +1. The time now is 06:42 AM.