Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Stigo CS-15 !!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18755)

SHIVA 05-08-2007 05:21 PM

Re: Stigo CS-15 !!!!

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 163965)
Obrazlozi molim te

Vokoder s turbo-mega-cool frazama tipa "megatron man", banalne melodijice koje pomalo podsjechaju na muziku u nintendo igrama... uglavnom sve shto vole mladi. Easy going glazba koja ima izuzetno dobro odradjene aranzhmane i produkciju ali muzichki se jedva razlikuje od bilo koje disco stvari kakve se mogu chuti u lunaparku tamo gdje se voze autichi na sudaranje :D

ps: najcheshcha odlika "lunapark glazbe" su kvazi trens lead soundovi sa sync oscilatorima i unison-om, pravilni LFO-i na filterima (obavezno 8 ili 16 doba).

silicon science 05-08-2007 05:32 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 163972)
Vokoder s turbo-mega-cool frazama tipa "megatron man", banalne melodijice koje pomalo podsjechaju na muziku u nintendo igrama... uglavnom sve shto vole mladi. Easy going glazba koja ima izuzetno dobro odradjene aranzhmane i produkciju ali muzichki se jedva razlikuje od bilo koje disco stvari kakve se mogu chuti u lunaparku tamo gdje se voze autichi na sudaranje :D

ps: najcheshcha odlika "lunapark glazbe" su kvazi trens lead soundovi sa sync oscilatorima i unison-om, pravilni LFO-i na filterima (obavezno 8 ili 16 doba).

Aha. Smem se kladiti u "kitu na panj" da ti za jos dva zivota neces biti u stanju da napravis nesto tako. Banalno i za luna park. Nemoj me pogresno shvatiti, ne osecam se prozvano, samo mislim da su kritike na ovakve stvari od ljudi koji iza sebe NEMAJU NISTA BITNO uradjeno a da o tome zna neko pored njegove mame i tate, krajnje neumesne.:banghead:

roginator 05-08-2007 05:51 PM

Ima jos nekih detalja

recimo da je cijeli song snimljen 3 instrumenta....
Prophet 5 Rev 2
PAia Drum
Paia Vocoder

i to je to

nema sequancera, multi trackinga..sve na 8 kanala magnetofon pa u mix!!!!!!!!!!

NEMA JEBENOG NUENDA; PCa ,16 midikanala, ton modula, samplera, pametovanja, prica o preampima, puno kompresora, 480l, TC ....

a sve zvuci cisto i lijepo +
sva glazba je za lunapark...ali kao i svaku drugu glazbu ...

I DISCO TREBA ZNAT SLUSAT!!!!!!!!!

Don Solaris 05-08-2007 07:09 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 163972)
Vokoder s turbo-mega-cool frazama tipa "megatron man", banalne melodijice koje pomalo podsjechaju na muziku u nintendo igrama...

Jel ti znaš kada je ta muzika napravljena?

Prije 25 godina.

I još uvjek joj neki producenti nisu dorasli, i ne mogu dobiti taj zvuk. Ili ti u prijevodu - on je prije 25 godina napravio nešto što tek sada ekipa polagano konta i u stanju je kopirati. S time što je on to sve radio ručno sa 8 kanalnim magnetofonom.

Ako nije jasno o čemu pričam, probaj kopirati njegov sound iz "nintendo igrica". Uzmi VSTi (bilo koji, ili sve zajedno) i probaj složit taj "sound". Ako uspiješ, pošalji mi broj od svojeg žiro računa. Ja ću ti poslati 1000 $. Jer si mi upravo uštedio duplo toliko - pa ne moram kupovati Prophet Rev2.

...

Don Solaris 05-08-2007 07:20 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 163975)
I DISCO TREBA ZNAT SLUSAT!!!!!!!!!

Nije uopće stvar u tome. Tko ne zna prepoznati dobar zvuk, taj ga niti ne zaslu?uje - niti će ga ikad imati u vlastitoj produkciji.

silicon science 05-08-2007 07:21 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 163984)
Jel ti znaš kada je ta muzika napravljena?

Prije 25 godina.

I još uvjek joj neki producenti nisu dorasli, i ne mogu dobiti taj zvuk. Ili ti u prijevodu - on je prije 25 godina napravio nešto što tek sada ekipa polagano konta i u stanju je kopirati. S time što je on to sve radio ručno sa 8 kanalnim magnetofonom.

Ako nije jasno o čemu pričam, probaj kopirati njegov sound iz "nintendo igrica". Uzmi VSTi (bilo koji, ili sve zajedno) i probaj složit taj "sound". Ako uspiješ, pošalji mi broj od svojeg žiro računa. Ja ću ti poslati 1000 $. Jer si mi upravo uštedio duplo toliko - pa ne moram kupovati Prophet Rev2.

Ja bi voleo da vidim te fotkice ako dodjete do njih...:D

roginator 05-08-2007 08:47 PM

http://webs.advance.com.ar/dheinz/Patrick%20Cowley1.htm

evo pa se malo educirajte

DISCO TREBA ZNATI SLUSATI

Don Solaris 05-08-2007 09:17 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 163986)
Ja bi voleo da vidim te fotkice ako dodjete do njih...

Reći ću liku da to posnima. Objasnit ću mu da radim za deepsynthesis.net i da bi nam jako drago bilo da nam poslika tu opremu od Patricka Cowleya.

Nego, ja sam tamo ne?to editirao svoj post pa sam zabunom obrisao i dio o slikama. Nema veze. Skontao si o čemu se radi. Javim ako bude ne?to od toga.

roginator 05-08-2007 09:23 PM

Patrick je umro davno:( ...sve dostupne slike su na sajtu koji sam dao u linku par postova ranije

silicon science 05-08-2007 09:32 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 163995)
Patrick je umro davno:( ...sve dostupne slike su na sajtu koji sam dao u linku par postova ranije

Upravo chitam. E to su bili dani pionirizma:)

All times are GMT +1. The time now is 01:36 PM.