![]() |
Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)
dakle:
kawai mp4 yamaha w7 emu proteus2000 roland jv880 hohner pianet orgulje: farfisa vip 233 farfisa matador farfisa compact de luxe elka x 55 elka x55p elka x705 yamaha yc45d hammond b200 hammond c3/leslie122 elka elkatone700(leslie) solton turbo jet (leslie) farfisa rsc180(leslie) |
yamaha yc45d i elka x705 ?!? koje mrcine... to bi oboje jako volio probati. di zivis zos ?
svaka cast, vidim brijes na vintage elektromehaniku.. |
ZOS konachno si se setio da pokazes tvog "konja za trku" :). Mislim da je dobar deo toga na prodaju zar ne ?
|
Pozdrav.Stvarno su mrcine i po! Zivim u Novom Sadu, pa ako budes prolazio
navrati i probaj sve sta ti dusa zeli : )) uzgred, gde ti zivis? Ja pogotovo preferiram elku x705, jer osim vrlo kvalitetne orguljske sekcije ima u sebi 1) analogni mono sint sekciju sa kontrolom filtera, moze se prebaciti i na pedal 2) Dvoglasnu strings sekciju slicnu kao na solini, crumaru ili elka rapsody 3)analogni piano i harpss 4)brass 5) ritmulju sa pratnjom 6)zicani reverb...sustain za svaku grupu ponaosob...4 out-a... Ni yamaha nije losa, jedino sto je orguljska sekcija nesto tanja u odnosu na elku i hammonda( elka za komu samo zaostaje za hammondom!) Uskoro kacim i slicice! Volim analogiju, ma da se ocito ni na digitaliju ne gadim ; ) |
5 Attachment(s)
fotke
|
5 Attachment(s)
fotke2
|
Svaka cast na ukusu ZOS! Ti si moj covjek.
Sljedeci put kad sam u NS,ako bude vremena, obavezno se javim da cujem nesto od toga... Uf....posebno me zanima Farfisa Compact. Trazim ju tu u Hrvatskoj vec godinama i nigdje ni traga ni glasa od nje... Da li ima ugradjen spring reverb? Da li je tremolo onaj ludjacki,sa ogromnom amplitudnom modulacijom? Vibrato? Krestavi i reski 60s sound zar ne,u usporedbi sa ajmo reci tamnijim i meksim zvukom orgulja koje su kasnije proizvedene (npr VIP233)? Takav je naime moj dojam kad usporedim VIP255 i Vox Supercontinental. Vidis,vidis...interesantno je to sto govoris za x705...Imam priliku prakticki za djabe nabaviti jednu u neispravnom stanju....na prvi pogled nisam dobio takav dojam od onako sarene orgulje....Ocito bi se valjalo potrudit to popravit! |
Samo da te upozorim, opasno je druziti se Zosom...vrlo lako moze da se desi da se vratis kuci bez prebijene pare ali sa punim gepekom orgulja :rotfl:....Zos je majstor da iskopa orgulje, i to tamo gde ni ukucani nisu znali da imaju orgulje u kuci. I drugo, jako je zarazan...da, da...ja koji nisam neki fan orgulja navuko me bio na jednog Korga CX3 i umalo da sam ga kupio. :)....A da ne pricam sto umalo nisam dobio bruh tegleci monstruma od doticne ELKE, jes da je dobra al je teska daleko joj lepa
kuca |
Quote:
Znam ja dobro sto je ta zaraza :da:. Jednog vedrog dana sam se probudio i imao u kuci 70ak vintage sprava (orgulja,syntheva,ritam masina,echoa na traku i kojecega jos..) od kojih neke nisam upalio po godinu dana i vise. Izljecen nekim nadnaravnim prosvjetljenjem prodao sam jedno 3/4 tog djubreta u sljedecih par mjeseci....Od onda je geslo kojeg se manje vise pridrzavam: "Sto nisi koristio duze od 6 mjeseci goni iz kuce !" :cool: ....al je**ga, ostala mi ta neka strast prema elektricnim orguljama i string masinama koje nikako da se rjesim :banghead:..... Slazem se s tobom sto se tice tezine ELKE! Nosio sam ju ja na 4.kat. Teska je onolko kako i zvuci valjda , kao i sva ta old school krama. Rhodes da je i tri puta tezi nosio bi ga opet na koncerte zbog onog zvuka,ekspresije i osjecaja pod prstima kad odvalis tipku. Sta ti je r'n'r nego nosenje velikih crnih kutija sa tocke A na tocku B ! - reko je jedan stari roker.:) |
Da, FARFSA COMBO COMPACT DE LUXE ne samo da ima krestaviji, vec i deblji
zvuk, a po potrebi imeksi u odnosu na kasnije serije (fast ili vip seriju). VIP serija je po meni tehnicki savrseno napravljena, ovo mi je vec treci vip (233), imao sam i vip 400 i vip 500, kupio sam ih ispravne i prodao posle par godina takodje ispravne! njih jedino udar groma moze da unisti : )) Ovaj compact koji ja imam je jednomanualna verzija, tako da nema tremolo, ali ima vibrato,zicani reverb(koji je crko kod mene) i tone boost,sve isto kao kod compact duo(floydi...).ELKA je jako vredan instrument paznje, cak i ako si samo orguljas ili ako samo zelis ostale analogne boje sa nje. Uzgred, mislim se da prodm farfise, elku i yamahu...ako nekoga zanima... |
All times are GMT +1. The time now is 11:17 AM. |