Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Shta posedujete od vijura? [fotke] (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14296)

zos 16-06-2006 02:31 AM

Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)

dakle:

kawai mp4
yamaha w7
emu proteus2000
roland jv880
hohner pianet
orgulje:
farfisa vip 233
farfisa matador
farfisa compact de luxe
elka x 55
elka x55p
elka x705
yamaha yc45d
hammond b200
hammond c3/leslie122
elka elkatone700(leslie)
solton turbo jet (leslie)
farfisa rsc180(leslie)

clusterchord 16-06-2006 02:59 AM

yamaha yc45d i elka x705 ?!? koje mrcine... to bi oboje jako volio probati. di zivis zos ?

svaka cast, vidim brijes na vintage elektromehaniku..

Moritz 16-06-2006 07:36 AM

ZOS konachno si se setio da pokazes tvog "konja za trku" :). Mislim da je dobar deo toga na prodaju zar ne ?

zos 17-06-2006 09:41 PM

Pozdrav.Stvarno su mrcine i po! Zivim u Novom Sadu, pa ako budes prolazio
navrati i probaj sve sta ti dusa zeli : )) uzgred, gde ti zivis?
Ja pogotovo preferiram elku x705, jer osim vrlo kvalitetne orguljske sekcije ima
u sebi 1) analogni mono sint sekciju sa kontrolom filtera, moze se prebaciti i
na pedal
2) Dvoglasnu strings sekciju slicnu kao na solini, crumaru ili elka rapsody
3)analogni piano i harpss
4)brass
5) ritmulju sa pratnjom
6)zicani reverb...sustain za svaku grupu ponaosob...4 out-a...
Ni yamaha nije losa, jedino sto je orguljska sekcija nesto tanja u odnosu
na elku i hammonda( elka za komu samo zaostaje za hammondom!)
Uskoro kacim i slicice!
Volim analogiju, ma da se ocito ni na digitaliju ne gadim ; )

zos 18-06-2006 02:30 AM

5 Attachment(s)
fotke

zos 18-06-2006 02:36 AM

5 Attachment(s)
fotke2

analog moon rider 18-06-2006 07:13 PM

Svaka cast na ukusu ZOS! Ti si moj covjek.

Sljedeci put kad sam u NS,ako bude vremena, obavezno se javim da cujem nesto od toga...

Uf....posebno me zanima Farfisa Compact. Trazim ju tu u Hrvatskoj vec godinama i nigdje ni traga ni glasa od nje...
Da li ima ugradjen spring reverb? Da li je tremolo onaj ludjacki,sa ogromnom amplitudnom modulacijom? Vibrato? Krestavi i reski 60s sound zar ne,u usporedbi sa ajmo reci tamnijim i meksim zvukom orgulja koje su kasnije proizvedene (npr VIP233)? Takav je naime moj dojam kad usporedim VIP255 i Vox Supercontinental.

Vidis,vidis...interesantno je to sto govoris za x705...Imam priliku prakticki za djabe nabaviti jednu u neispravnom stanju....na prvi pogled nisam dobio takav dojam od onako sarene orgulje....Ocito bi se valjalo potrudit to popravit!

Moritz 19-06-2006 12:24 AM

Samo da te upozorim, opasno je druziti se Zosom...vrlo lako moze da se desi da se vratis kuci bez prebijene pare ali sa punim gepekom orgulja :rotfl:....Zos je majstor da iskopa orgulje, i to tamo gde ni ukucani nisu znali da imaju orgulje u kuci. I drugo, jako je zarazan...da, da...ja koji nisam neki fan orgulja navuko me bio na jednog Korga CX3 i umalo da sam ga kupio. :)....A da ne pricam sto umalo nisam dobio bruh tegleci monstruma od doticne ELKE, jes da je dobra al je teska daleko joj lepa
kuca

analog moon rider 19-06-2006 02:53 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz
Samo da te upozorim, opasno je druziti se Zosom...vrlo lako moze da se desi da se vratis kuci bez prebijene pare ali sa punim gepekom orgulja :rotfl:....Zos je majstor da iskopa orgulje, i to tamo gde ni ukucani nisu znali da imaju orgulje u kuci. I drugo, jako je zarazan...da, da...ja koji nisam neki fan orgulja navuko me bio na jednog Korga CX3 i umalo da sam ga kupio. :)....A da ne pricam sto umalo nisam dobio bruh tegleci monstruma od doticne ELKE, jes da je dobra al je teska daleko joj lepa
kuca

E, da,.. fala Moritz na upozorenju.

Znam ja dobro sto je ta zaraza :da:. Jednog vedrog dana sam se probudio i imao u kuci 70ak vintage sprava (orgulja,syntheva,ritam masina,echoa na traku i kojecega jos..) od kojih neke nisam upalio po godinu dana i vise. Izljecen nekim nadnaravnim prosvjetljenjem prodao sam jedno 3/4 tog djubreta u sljedecih par mjeseci....Od onda je geslo kojeg se manje vise pridrzavam: "Sto nisi koristio duze od 6 mjeseci goni iz kuce !" :cool:

....al je**ga, ostala mi ta neka strast prema elektricnim orguljama i string masinama koje nikako da se rjesim :banghead:.....

Slazem se s tobom sto se tice tezine ELKE! Nosio sam ju ja na 4.kat. Teska je onolko kako i zvuci valjda , kao i sva ta old school krama. Rhodes da je i tri puta tezi nosio bi ga opet na koncerte zbog onog zvuka,ekspresije i osjecaja pod prstima kad odvalis tipku. Sta ti je r'n'r nego nosenje velikih crnih kutija sa tocke A na tocku B ! - reko je jedan stari roker.:)

zos 20-06-2006 11:22 PM

Da, FARFSA COMBO COMPACT DE LUXE ne samo da ima krestaviji, vec i deblji
zvuk, a po potrebi imeksi u odnosu na kasnije serije (fast ili vip seriju).
VIP serija je po meni tehnicki savrseno napravljena, ovo mi je vec treci vip
(233), imao sam i vip 400 i vip 500, kupio sam ih ispravne i prodao posle par godina takodje ispravne! njih jedino udar groma moze da unisti : ))
Ovaj compact koji ja imam je jednomanualna verzija, tako da nema tremolo,
ali ima vibrato,zicani reverb(koji je crko kod mene) i tone boost,sve isto
kao kod compact duo(floydi...).ELKA je jako vredan instrument paznje,
cak i ako si samo orguljas ili ako samo zelis ostale analogne boje sa nje.
Uzgred, mislim se da prodm farfise, elku i yamahu...ako nekoga zanima...

All times are GMT +1. The time now is 11:17 AM.