![]() |
Re: snimanje i dizajn zvuka na FDU?
Zdravo svima, vidim svi bi u skolu (po stare dane!)
Nemojte da bacate pare, bolje cuvajte za opremu! Ovde u Engleskoj/ Londonu, ima skola na svakom koraku...hiljade ljudi idu i trose pare, a godisnje se pojavi 10 radnih mesta (zs par hiljada zavrsenih stdenata!!!!) Teska prevara... Sad, sa internetom, moze sve da se nadje / nauci /nije ko pre 20 godina...Ima knjiga, DVD-a, sta vec...Po meni nema veze... |
hvala bogu glas razuma :beer:
ali izgleda da je potrebno da neko radi u UK , da bi ga ovde neko poslusao ..... POzdrav |
He he.. Dobro dosli u SAE!
|
kad smo već kod ud?benika na maternjem nam jeziku, zaista jeste katastrofa..zato mislim da je ok informacija da je zimus iza?ao potpuno nov ud?benik/knjiga pod nazivom Elektroakustika, pisan za potrebe VET?a. Autori su prof. Petar Pravica i prof. Dragan Drinčić. U prvih 60ak strana je sme?ten kurs iz Elektroakustike (I semestar), a u narednih 200inak je zaista odličan tekst koji se izla?e kao deo kursa iz Audiotehnike i koji detaljno razmatra tematiku elektroakustičkih pretvarača-mikrofona i zvučnika. Do sada takav tekst na srpskom zaista nije postojao.
Probajte i ovo: http://hal9000.vets.edu.yu/avt/downl...anje_zvuka.zip |
Quote:
AVT, hvala! Imas li mozda informaciju gde ta knjiga moze da se kupi (ok, i po kojoj ceni) ili barem ko je izdavac.... pozdrav bogi |
Knjigu je izdala VET?, i za sad ima da se kupi jedino kod nas u skriptarnici. Cena je oko 600 dinara, nisam 100% siguran...
Prof. Drinčić je inače magistrirao na zvučnicima, i tekst jeste zaista dobar. Baziran je naravno na elektro-mehaničko-akustičkim analogijama, ali postoji poglavlje gde su i ona uvedena, tako da tekst mo?e da se isprati. Ovaj ud?benik je, za razliku od Husnijine knjige, temeljno oči?ćen od matematike, i kao takav upotrebljiv i za neetf-ovsku populaciju. Evo sad shvatam da zvučim kao reklama, ali zaista je iskreno. U krajnjem slučaju, pojava literature na srpskom jeziku iz na?e oblasti je tako retka da svaki ozbiljan tekst treba podr?ati i ispratiti... u to sam siguran... |
Quote:
Cinjenica je da kuburimo sa domacom literaturom, i ma kako zatvarali oci pred tom cinjenicom... bez domacih knjiga NE MOZE biti realno domacih skola na ovu i slicne teme... Upravo sam u ovom threadu pozvao clanove Foruma da daju informacije o domacim udzbenicima... cak i nije bitno koliko su kvalitetni a koliko ne... nije to tema, neka citaoci protumace sami kvalitet. ako imas jos neku preporuku, slobodno navedi... ima i drugih oblasti osim akustike i elektroakustike. pozdrav bogi |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 04:59 AM. |