![]() |
Re: Pokazi svoju konfiguraciju
Rezultati su drastichno razlichiti u zavisnosti od:
1. koji ste buffer setings tj. latency na audio-karti podesili. 2. audio karte koja je za test upotrebljena jer, sto vise kanala karta ima - opterecenje CPU-a je vece, sto je i normalno jer vam karta daje vishe mogucnosti. 3. da li su instalirani plugovi neophodni za test (cini mi se Magneto? i Karlette) Mislim da je ovo pod 3. ono sto vama XP prijavljuje da nedostaje pri otvaranju testa, a bez toga test nije relevantan. Ti plugovi su takodje na ADK-u, u download sekciji! Bar Karlete. A Magneto valjda ide uz Cubase! Pozdrav!:wink: P.S. E da: 4. Sample rate! |
ok, ajd ovako. Posto je sustina ovog topika show-off i kurchenje, ajd da to odradimo kako valja.
Dakle, propozicije su sledece - 48khz sampling rate projekta 512 semplova buffer size multimedia asio driver karlete mozemo da izostavimi jer ih izgleda niko nema, a Magneto imaju svi koji imaju Nuendo ili SX verzije 3 pa navise. Udrite ljudi, ja moje rezultate kacim veceras. |
1 Attachment(s)
ne znam za druge no mene multimedia asio driver jebe kad mu stavim 512 buffer....sa 768 na 48khz je rezultat ovakav
i da, kao sto se vidi, ja imam i magneto i karlette, ne prijavljuje mi da fali ijedan plugin :) eto, dosta je bilo kurchenja sa moje strane :D |
Quote:
mislim da asio mme driver po defaultu i postavlja 1024,tako da nista ne mora da se dira. druga,a jos vaznija stvar je da nisam nameravao da izazovem "kurchenje" i show-off,znace mi testovi zbog nekih parametara @korenjak : i mene je zezao taj sp3 pa sam se vratio na sp2(najstabilnija verzija oktobar 2007:wink: ) poz |
Jebem ti kurcenje! Koga boli djoka sto tvoja godinu dana mladja masina moze da istera 5% bolji skor. Nije u tome poenta (mozemo da odemo na Bechmark, pa da vidite da smo mala deca sta ljudi vade iz masina sa tecinim Azotom), jer nikada makinu u realnom poslu nisam opteretio vise od 30%.
Poenta je koliko to sigurno i stabilno radi. Ja masinu nisam ugasio (24 h dnevno) od Maja (kada sam je kupio). I nisam imao problem da nesto nemogu da izvedem, da moram da baunsujem ili podmixavam. To je sustina. |
Quote:
a nesto kasnije cu reci i svojih par iskustava po pitanju AMD konfiguracija(verujem da ce i to nekome biti od koristi) poz... |
Milance pitah te u jednom postu za hard??:confused:
|
Quote:
restarta se obicno kad struja blinkne jer sam lijen da uzmem UPS....a i to se desava jako rijetko sa seasonicom :) ugasim ga tu i tamo kad nema nista da radi, cisto da ne trosi struju :D |
Quote:
@korenjak:ne mogu sad da searchujem,posalji p.m |
e bogami jeste poenta u kurchenju, ko nece da se kurchi, nek batali ovaj topik lepo, i nek napravi novi "kolko meni rentabilno radi moja starija masina!" :cool:
Mene na ovo prvenstveno nagnalo da saznam koje su te neke referentne razlike izmedju slicnih kompova, i kolko ce se to pokazati na ovakvom teroetskom testu. Zabole me za tecne ladjenja, mada bi pozdravio svakog ko i takve rezultate ostavio. Narocito me zanimala razlika izmedju ova dva kompa kod mene u studiju, posto se vlasnik drugog opako kurcio :D E sad znam da je u istim uslovima razlika 10% :da: |
Pa da smo se kurcili pre tri meseca sa onim rezultatom bih vas odrao, a pre 9 meseci nebi znali sta vas je snaslo. Moja masina je stara vec godinu dana!
|
Quote:
u donjem dijelu skale je razlika naizgled malena...no probaj opteretiti tu dual core masinu do vrha, tako da se cak i ona pocne gusiti...i onda taj isti projekt spucaj na quada... :wink: |
Pa jos kada mu culer namazes slaninom.
|
Quote:
|
Quote:
|
Ej Zvincic kolko imas ram-a na tvom kompu i koji su moduli????
|
lap top hp 6720s
intel dual core 1.46GHz 1gb ddr2 rama 160 GB |
1 Attachment(s)
E ljudi vidite ovu sliku?
Ovde pise da je takt procesora 2,66 a dole gde pise trenutno na kolko radi pise 2000mhz?? Nista mi nije jasno???:ups: |
AHA eveo procitao sam da intel ima automatsku ekonomicnu upotrebu procesora...i da smanji mnozilac kad proc nije puno aktivan!!
Lakse se dise |
2 Attachment(s)
Evo i nekih rezultata:
Prime (100% opterecenja oba jezgra) test i IDLE (na leru):Attachment 3203Attachment 3204 |
jedna bitna stvar...koliko dugo je trajalo 100% opterecenje prije nego si napravio screenshot?
|
PA edno 15-ak min.
|
nista...daj nakon 2-3-4 sata... :wink:
|
Ok probacu ga malo duze nisam imao vremena!
RAspitao sam se recimo Core TEmp kazu nije dobar za merenje temperature 45nm Wolfdale procesora, nego su mi preporucili ovaj REal TEmp koji je prilagodjen bas njima... Bacicu na torturu od jedno 2-3 sata pa cu javim sa e bilo! poz |
Mani se softverskog mjerenja temperature! Coretemp, realtemp, nadrealteamp, sve je to smece. Sonde koje se ugradjuju u procesore su daleko od dobro kalibrisanih i samo oni koji rade i kroz cije ruke prolaze desetine procesora iz desetina serija, znaju da se te "lazne" temperature mogu razlikovati i po 20 stepeni od serije i tipa do serije i tipa procesora. Nama 2140 procesori za ruDAW ONE u coretempu obavezno pokazuju i po 80 stepeni celzijusovih, dok 6550 do 50 stepeni na p5k plocama, a u praksi, mjereno koliko toliko kalibrisanom temperaturnom sondom, stvari stoje drasticno drugacije (obrnuto skroz). Te temperature mozete uzeti samo kao referencu, a definitivno ne treba razbijati sa njima glavu. Dok masina radi i ne zaglavljuje, bas te briga kolika je temperatura, jer do sada u zivotu nisam vidio procesor koji je crkao od pregrijavanja (zaglavljivao i resetovao masinu jeste)! |
1 Attachment(s)
Diviner verovatno si u pravu evo tri ipo sata sam drzao na sto posto opterecenja...i apsolutno se nista bitno nije menjalo....
Ipak evo skreen shot Zvina Moci cu i da klokujem mada za sad nemam potrebu za tim... |
|
Nesto mi smrdi ovaj tvoj test, masina ti je na 100%, a CPU useg histori je totalna u overu. Bojim se da ti se zakucao procesor.
Probaj i unekom relnom radnom testu. |
Ma nista se nije zakucalo radio je normalno cak sam i raduckao ponesto dok je ovo teralo.....
U overu je jer ga ovaj Prime test napuni i drzi tako....inace stajao je tri i po sata na 100% bmlg Takav je test..... Dajte jos neki test ako ima.... |
Gdje to mogu vidjeti, u onom properties na my computer ne pise toliko?
|
?
Sta :confused: |
Nadam se da ne kasnim puno s konfiguracijom :rolleyes:
Intel core 2 6600 2.40GHz Asus P5W DH Deluxe 4 GB Ram EMU 1820m Adam A7 2x Samsung monitor 19" Mic SeElectornics Z5600a II...... |
acer 5920g
core2 duo 2.2GHz 2Gb rama + samsung 17" TC electronic Konnekt 24d M-audio BX-8a sluške AKG 271K preamp Avalon U5 EBS classic 150 bass amp Mic. Shure 58 Rane 24 dynamic controller M -audio Oxygen 8 midi-keyboard |
Imas li problema sa konnektom?
meni cesto stane zvuk na nekoliko sekundi probao sam sve moguce drivere, i tek sad na Visti mi radi skoro pa OK pozdrav |
Quote:
|
Rece Ivan.
Imam Rudaw pro i sa FW setom koji je na ploci se desava identicno kao i tebi, ali sa TI chipsetom radi perfektno |
ma nisam mogao da nadjem sa ti chipom obisao sam bio ceo bgd, te sam kupio sa NEC chipom i zaista jedno vreme je radio ok.
u cubaseu radi ok retko ali se desi da i u cubaseu stane, dok kad ga setujem kao default audio device u windowsu onda bash zeza npr winamp staje svakih 15-20 sekundi. e sad sam na jednom kompu stavio vistu i sa njom radi sasvim fino i kao difolt a u cubaseu cak odlicno. probacu sa Ti chipom kad ga nadjem, ali 95 posto kojih ima u ponudi su sa via chipom. pozdrav |
Obrati se Mihajlu.
|
Quote:
i to radi perfektno .. |
pa to i jeste problem, sto na netu jedni hvale ti drugi via a treci nec, cak i na tc-evom forumu ima svakakvih preporuka, izgleda da svak treba da proba sve tri, pa da vidi sa kojom njbolje radi.
hvala svima probacu ti i via pa javlam. pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 07:02 PM. |