Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test mix - kanali za vezbanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28658)

Bockie 16-09-2012 06:19 PM

Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:

Originally Posted by Everbeatz (Post 333911)
Vasa radi na SSLu, ja sam ga video!!!

Jeste , jeste, u zapadnom krilu, tamo iza salona sa kaminom i sabljarkom...!

:D

MUzzY 16-09-2012 06:30 PM

Da nije tamo cistija struja pa tranzijenti lepse rade u lo-endu? :D

boggy 16-09-2012 06:52 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 333894)
......Zvučnici su prastari trosistemski Hi-Fi Acoustic Research AR48s....

... i nisu bass-reflex (ili transmission line) konstrukcija! ;) :da:

awacs 16-09-2012 11:24 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 333916)
... i nisu bass-reflex (ili transmission line) konstrukcija! ;) :da:

E, da! :wink:

Pozdrav,

Vasa

Khan 18-09-2012 07:24 AM

Vaso, bas si me nasmejao sa opisom kucnog radnog ambijenta.
Napokon neko na forumu da ima uporedivo-referentne uslove slicne mojim!:D
Mozda da sednemo i napravimo teoretsko zaledje ovakvom pristupu jednog dana, recimo, 'my room, anarcho-acoustic'.:D

Quote:

Soba akustička katastrofa
-CHECK!
Quote:

poveliki starinski trokrilni prozor (dupli)
-CHECK!
Quote:

gomila polica sa knjigama
-CHECK!
Quote:

asimetrično raspoređeno
-CHECK!
Quote:

Zvučnici >30 god
-CHECK!
Ponosni sam vlasnik EV Cristal monitora, mada priznajem, imam fancy pojacalo da ih teram...

Kolicina sati ulozena u rad, neuporediva je kolicini sati bedacenja o nedostiznim uslovima i skupoj opremi. Laka matematika. Poz.

awacs 18-09-2012 02:22 PM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 333997)
Mozda da sednemo i napravimo teoretsko zaledje ovakvom pristupu jednog dana, recimo, 'my room, anarcho-acoustic'.:D

:rotfl::thumbsup: A opet, zar nije 95% sekcije "Dizajn i konstrukcija studija" posvećeno tome? :wink:

Quote:

Ponosni sam vlasnik EV Cristal monitora, mada priznajem, imam fancy pojacalo da ih teram...

E, tu je razlika. Moje pojačalo nije fancy, ali su bar zvučnici kompresioni (sealed enclosure), kao što je Bogi primetio. Njihov bass driver je 10", a po proizvođačkoj specifikaciji kutija ide "dole" do 45Hz (-3dB). Za razliku od npr. Adama A7X koji sa svojih 7" ide do 42Hz. Ali pošto je slušanje zvučnika i odnos prema njima čist zen budizam, same te brojke malo (ili ništa) ne govore o tome na kojim zvučnicima je lakše pratiti low end, pogotovo u akustički netretiranom prostoru. Ili, u tvom i mom slučaju, "akustički maltretiranom" prostoru :wink:

Quote:

Kolicina sati ulozena u rad, neuporediva je kolicini sati bedacenja o nedostiznim uslovima i skupoj opremi. Laka matematika. Poz.

Potpuni pakao. Nekoliko puta sam već rekao: da nisam u samoproklamovanoj penziji i kad bih poludeo i hteo da organizujem svoj radno-POSLOVNI prostor, ne bih imao dilemu u šta najviše para da uložim.

Nekada je bilo jednostavno nemoguće da imaš (makar i kućni) studio bez dva magnetofona i miksera. I u najjeftinijim varijantama nisi mogao da prođeš ispod ondašnjih desetak hiljada maraka, samo za te tri stavke. Ali jednostavno si morao si da ih imaš. Bez ijednog mikrofona, kabla ili trake. I bez ijednog zvučnika, naravno :)

Jebiga, danas za ~3000€ možeš da spakuješ pristojan multichannel ITB setup sa bar 8 mikrofonskih ulaza i gomilom virtuelnih kablova, da ne govorim o virtuelnom racku, koji u slučaju npr. Reapera košta cca. 60€.

E sad, ako uzmemo onako ofrlje da je današnjih 10.000€ kao nekadašnjih 10.000 maraka, makar sve ono što bih uštedeo na mikseru i magnetofonima bih uložio u akustiku prostora. Pošto je mnogo važnije da čovek može da čuje šta radi, makar i na jeftinim uređajima (kompresorima, EQ, jekama) nego da vrti dugmiće na Manley Massive Passive ili SSL Super Analogue Channel Strip-u i da veruje da par hiljada evra uloženih u brendirane sprave skida odgovornost sa njegovih ušiju i mozga.

To je ustvari ista tvoja matematika, samo drugačije ispričana :) I ne pričam je tebi (pošto ti je očigledno jasna), nego "onako" :wink:

Pozdrav,

Vasa

Khan 19-09-2012 10:49 PM

Bravo, bas tako...

Da ne kidnapujem thread dalje, samo kratka misao, mislio sam da sam jedini koji se 'penzionisao' na neodredjeno...

Sokira me kolika je razlika u pristupu, za samo 20-tak godina i koliko se consumer greed uvukao u sve pore. Od situacije -imas gitaru-ucis-sviras, do situacije gde proizvoljna cena nekog preampa ili kabla, bazirana na trenutnom marketingu, utice na subjektivni osecaj vlastite vrednosti, kreativnosti i profesionalizma. ("Da imam, onda bih...")

Zatim taj cenovnik nauce i 'klijenti' i iako so dosli po aranzman pitaju te da li imas SSL (kabriolet?) A sta zna klijent sta je binarni difuzor?

Totalno se slazem sa tvojim insistiranjem (i Boggy-evim i od svih pametnih ljudi koji se ovim bave...) na vaznosti ulaganja u prostor iznad opreme.

Za ljude kojima izadje ista dobro iz ovakvih uslova, obicno kazu 'navikli na uslove, znaju gresku pa kompenzuju, iskustvo...'

Cool, ali sve je to u stvari mucenje, mislim da je upravo onaj ko je dugo radio u uslovima anarho-akustike, najkomepetentniji da kaze kolika je vaznost iole pristojno sredjenog slusanja, posto se vremenom u glavi razvije toliko jasna slika o akustickim deformacijama, da nema tog uredjaja koji bi je preciznije pokazao. A svo to vreme iritacije nekim stojecim talasom, tupim refleksijama, itd., nije otislo na komponovanje\mix\produkciju samo zato sto se u startu nije islo od temelja...
Poz!

awacs 20-09-2012 03:27 PM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 334098)
Da ne kidnapujem thread dalje, samo kratka misao (...)

Mislim da ovo uopšte nije kidnapovanje threada, naprotiv. Uslovi koji vladaju u radnom okruženju utiču na rezultat isto koliko i računarski softver i hardver. Pa ako već smemo da pričamo ko koristi kakve pluginove, onda valjda smemo da pričamo i o zvučnicima i zidovima :)

Uši i mozak su zapravo previše tolerantni organi. Njih prirodno ne zanima kako zvuči low-end niti kako zvuči saturacija na Vintage Warmeru u odnosu na saturaciju na Fab Filter Saturnu. Oni stalno žele da slušaju ceo zvuk, a mi ih tokom miksa na silu teramo da se bave pojedinačnim segmentima. Ne govorim o slušanju pojedinačnih kanala preko SOLO funkcije, nego o segmentima zvuka.

Uobičajena posledica analitičkog/selektivnog slušanja je da rešavajući jedan problem (npr. "click" vs. "body" vs. "thump"" na bas bubnju) mozak potpuno zanemari sve ostale elemente miksa. Jebiga, to smo tražili od njega - to nam je i učinio (pošto je tolerantan). Razmišljaće o bas bubnju onoliko dugo i onoliko temeljno koliko mi to tražimo od njega.

(NEVOLJA #1): što se duže i temeljnije zamajavamo jednim konkretnim detaljem, mozgu treba više vremena da prestane da se bavi tim detaljem i da se skoncentriše na sledeći. Čak i kad pozatvaramo sve "prozore" pluginova koje smo koristili da dobijemo idealan odnos "clicka", "tela" i "thumpa" bas bubnja, mozak još dugo vremena podsvesno misli o bas bubnju, a ne o celokupnom zvuku.

(NEVOLJA #2): u lošim akustičkim uslovima ogromna količina vremena se posvećuje pitanju "da li zaista ima previše/premalo basa, ili ja čujem previše/premalo basa". U tom smislu, donošenje svake odluke traje mnogo duže, a onda mozak ima sve duži "period oporavka" od problema kojim se bavio. A onda su mu potrebne sve duže pauze u radu da bi se "resetovao"... zato stvari koje bih inače uradio za jedan sat radim po ceo dan.

Sve ima cenu - nešto platiš novcem, nešto vlastitim vremenom. Uglavnom biva tako da svako plaća onom valutom koju poseduje.

Pozdrav,

Vasa

Khan 21-09-2012 01:45 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 334131)
...svako plaća onom valutom koju poseduje.

Pozdrav,

Vasa

E, ovo ide na majicu!:bravo:

dvuckovic 21-09-2012 02:05 PM

Super miks, lijepi prostori...iako boli koliko je bass rastimovan :)

Arthur 21-09-2012 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by Khan (Post 334182)
E, ovo ide na majicu!:bravo:

ne samo to, nego i ceo post bi trebao na zid.

jedino bih dodao da je sposobnost, tj brzina kojom se hendluje problem br.1 možda nešto što čini prirodnu predodređenost nekoga da se bavi obim poslom.

boggy 21-09-2012 11:08 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by awacs (Post 334015)
:rotfl::thumbsup: A opet, zar nije 95% sekcije "Dizajn i konstrukcija studija" posvećeno tome? :wink:

Upravo tako, ma koliko truda ulagali mi koji mislimo da nesto znamo o tome, sobe ce se, ako ih iko bude uopste sredjivao, sredjivati "prema trenutnim mogucnostima"... a to je upravo to sto Khan navodi... ja bih dodao jos "enthusiastic guerilla brigade" kao prefix, da bi zvucalo barem mocnije iako je skoro pa "od svacega po nista"
Quote:

Originally Posted by awacs (Post 334015)
E, tu je razlika. Moje pojačalo nije fancy, ali su bar zvučnici kompresioni (sealed enclosure), kao što je Bogi primetio. Njihov bass driver je 10", a po proizvođačkoj specifikaciji kutija ide "dole" do 45Hz (-3dB). Za razliku od npr. Adama A7X koji sa svojih 7" ide do 42Hz. Ali pošto je slušanje zvučnika i odnos prema njima čist zen budizam, same te brojke malo (ili ništa) ne govore o tome na kojim zvučnicima je lakše pratiti low end, pogotovo u akustički netretiranom prostoru. Ili, u tvom i mom slučaju, "akustički maltretiranom" prostoru :wink:

.........

Da ti demonstriram sta, zapravo uradi AR-25 sa svojih 45Hz ("zive vage") u sealed box, naspram ADAM A7X, ali ispod 40Hz
Dao sam dva moguca odziva za ADAM A7X, jer ne znam koliko su drajver zagnjavili da svira "nisko"... i da li su isli na odziv cetvrtog reda, ili sestog reda, ili nesto izmedju... nisam ulazio u detalje... odziv mu je negde izmedju zelene i plave linije.... ako nije neki od njih. Crveni je Acoustic Research AR 25.
Bass reflex se inace kupuje samo zbog one "kifle" iznad 40Hz gde stvarno ponegde moze biti glasniji za 2.5dB... ali zato kompresioni svira daleko od tisine ispod 40Hz koga mala soba jos POJACA, jer ima LP shelving filter ispod najnizeg sobnog moda... te ako je najnizi sobni mod na oko 40Hz (vrlo moguce ako je najveca dimenzija sobe 4.0-4.5m) onda se dobije priblizno ravan odziv do subfrekvencija... sto bass reflex ne moze nikako...
Tako da ti cujes i sve sobne modove koji postoje, ali Bogami i gomilu toga sto je van sobnih modova a pripada muzici... samo zbog sprege zvucnika i sobe...

awacs 23-09-2012 12:23 AM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 334213)
Bass reflex se inace kupuje samo zbog one "kifle" iznad 40Hz gde stvarno ponegde moze biti glasniji za 2.5dB... ali zato kompresioni svira daleko od tisine ispod 40Hz koga mala soba jos POJACA, jer ima LP shelving filter ispod najnizeg sobnog moda... te ako je najnizi sobni mod na oko 40Hz (vrlo moguce ako je najveca dimenzija sobe 4.0-4.5m) onda se dobije priblizno ravan odziv do subfrekvencija... sto bass reflex ne moze nikako...
Tako da ti cujes i sve sobne modove koji postoje, ali Bogami i gomilu toga sto je van sobnih modova a pripada muzici... samo zbog sprege zvucnika i sobe...

Pa da, kao ?to si već napisao u jednom ranijem threadu (a ja boldovao ono ?to smatram va?nim):

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 317350)
Poenta je da kompresiona kutija daje manje bassa sa istim drajverom, ali je taj bass obicno iskreniji (ako je kutija dobro dizajnirana!)

Zato sam uvek gajio neskrivenu ljubav prema kompresionim zvučnicima, pogotovo u lo?im sobama :) A u dobrim sobama jo? vi?e :D

Pozdrav,

Vasa

Arthur 23-09-2012 02:20 AM

takodjer.

Bockie 07-10-2012 12:43 PM

Idemo dalje!

Evo još kanalaaaaaa!

Radi se o novosadskom bendu "Outsider", autorska kompozicija "Skoči". Dobio sam "Go-ahead" da okačim.
Rock, garage rock, punk, svega, kako hoćete, blago bizaran tekst, uz besno prašenje bande...
Klasika za naše seoce...!

Ekspresno je snimljeno u prostoriji za vežbu kod Siniše PP u Cara Dušana,
dana 25. maja, leta Gospodnjeg 2009... :)

Od izolacije je imao zidove i prozore. Mislim da je iza bubnja bilo sunjđera, čisto da ne skače supa po stolu u trpezariji iza...:D

Snimano je posebno, (prvo bubanj, pa sve ostalo redom), dakle nije live koji obično radim!

Oprema je standardna, ono što inače koristm:

Bas bubanj - AKG D-112
Dobos gore - Shure Beta 57
Dobos snar - AudioTechnica AT 2020
Kontra - AudioTechnica AT 2010
Overhedi - AudioTechnica Mbk-4
Tomovi - AudioTechnica Mbk-5,Mbk-6
Bas box - AKG D-112
Gitarske kutije - AudioTechnica AT 2020
Vokali - AudioTechnica AT 2020
DI-box - Behringer DI800
Mikseta - Mackie Onyx 1640 + fw
DAW - Nintendo 3.x

Sve je oko 200 i kusur MB, 44100/24 i spakovano je u "samo-otpakujući RAR"...! Dakle skinućete EXE fajl! (P.S. to je zbog ako neko nema rar)
Dupli klik na isti i izaberite destination folder, tj. gde će wav-ovi biti "raspakovani"...

http://dl.dropbox.com/u/36652341/Out...0-%20Skoci.exe

Miksajte, editujte, igrajte se, slobodno! Kačite vaše radove da čujemo!

P.S. 1

NEMA IZGOVORA! Nema "na frku,brzaka i na mobilnom telefonu sam miksao" i ostalo, uradite kao da je "posao" i stanite iza toga!

Srećnoooooooooooooooooooo!!!

P.S. 2.

Videću da okačim jedan C5 projekat, samo sa alatima iz cubase, pa da "srčujete" fajlove iz .rar-a, pa ako to uopšte može javite... Možda će nekome biti interesantno da ima i to...eto...

mikron 07-10-2012 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 335059)
Ekspresno je snimljeno u prostoriji za ve?bu kod Sini?e PP u Cara Du?ana,

Od izolacije je imao zidove i prozore. Mislim da je iza bubnja bilo sunj?era, ?isto da ne ska?e supa po stolu u trpezariji iza...:D

Quote:

NEMA IZGOVORA! Nema "na frku,brzaka i na mobilnom telefonu sam miksao" i ostalo, uradite kao da je "posao" i stanite iza toga!

:rotfl::rolleyes:

Bockie 07-10-2012 01:44 PM

To je opis vezan za snimak, da se zna gde je snimljeno, po?to je u prethodnih 40 i kusur strana bilo pomalo kuknjave...:D

No, hvala ?to si me podsetio koliko je trolovanje zabavnije od konstruktivnosti...:wink:

mikron 07-10-2012 02:14 PM

Ma kakvo trolovanje pobogu, samo mi je zapalo za oko da se trazi posvecenost miksu za kanale koji su snimani " kod Steve u shupi, iz sundjera koji pokriva kuhinju " :)

awacs 07-10-2012 02:15 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 335066)
To je opis vezan za snimak, da se zna gde je snimljeno, pošto je u prethodnih 40 i kusur strana bilo pomalo kuknjave...

No, hvala što si me podsetio koliko je trolovanje zabavnije od konstruktivnosti...

Ja lično ne primetih trolovanje, a "miksao sam na brzinu na laptopu" je isto što i "snimao sam ekspresno pored trpezarije", što jes' - jes'.

Mislim, zašto ljudi ne bi smeli da kažu da su miksali na brzinu, ako već jesu? A da bi pristupili nečemu "kao da je posao" valjda bi neko trebalo da im plati... Razumem ja tebe, ali mislim da nema potrebe da se ikome soli pamet kako da pristupi nečemu što ionako radi za svoju dušu :wink:

Pozdrav,

Vasa

boggy 07-10-2012 02:22 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 335070)
ja lično ne primetih trolovanje, a "miksao sam na brzinu na laptopu" je isto ?to i "snimao sam ekspresno pored trpezarije", ?to jes' - jes'.

Mislim, za?to ljudi ne bi smeli da ka?u da su miksali na brzinu, ako već jesu? A da bi pristupili nečemu "kao da je posao" valjda bi neko trebalo da im plati... Razumem ja tebe, ali mislim da nema potrebe da se ikome soli pamet kako da pristupi nečemu ?to ionako radi za svoju du?u :wink:

Pozdrav,

vasa

+1

Bockie 07-10-2012 02:58 PM

Član mikron NIJE ČUO kanale i komentariše ih...!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja bih voleo da mogu recipročno da reagujem.

Potpuno sam sa jasnom namerom i značenjem rekao što sam rekao, ko je prosečno inteligentan i ne zlonameran i prati thread sa preko 33 hiljade pregleda, star nekoliko godina će sasvim lepo shvatiti!

Želeo sam da ohrabrim ljude da se potrude, sasvim dobronamerno, sasvim iskreno, da ne kače stvar posle sat vremena...pa onda još pet puta na doradu...

Potrudio sam se i aploudovao preko sat vremena, zvao da dobijem odobrenje, jer je ipak autorski rad, ekstrahovao kanale i sredio da je sve lepo i čisto i prepakovao u rar...potrošio prepodne očiju i mozga na kompu ...da imaju ljudi ,eto, nešto "domaće"...!

Vaso?! Druže?! Ima lepih srpskih izraza za ovo što radiš! Samo ne znam zašto to radiš, i to ne samo sada, u ovom slučaju...?!?!
Filozofsko-didaktičko-eklektičko razlaganje toga šta ko kaže u svrhu čega?

Jel moguće da je važnije da se fekalizuje thread nego to što sam postavio kanale da ljudi vežbaju, pobogu.....!?!!?!?

awacs 07-10-2012 04:07 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 335074)
Vaso?! Druže?! Ima lepih srpskih izraza za ovo što radiš! Samo ne znam zašto to radiš, i to ne samo sada, u ovom slučaju...?!?!
Filozofsko-didaktičko-eklektičko razlaganje toga šta ko kaže u svrhu čega?

Jel moguće da je važnije da se fekalizuje thread nego to što sam postavio kanale da ljudi vežbaju, pobogu.....!?!!?!?

Boki, druže! Nadam se da ne moram da naširoko obrazlažem koliko poštujem tvoj trud, kako u forumskom, tako i u realnom svetu. Sve u svemu mnogo poštujem ljude koji se iskreno trude u okviru muzičkog stvaralaštva. Ako nikako drugačije, mislim da sam to pokazao time što sam do sada u okviru ovog threada bio prilično aktivan (naravno filozofski, a vala i praktično) i poslao svoje mikseve (čini mi se) SVAKOG od ponuđenih paketa kanala, i tvojih i tuđih. I pre par strana sam objasnio zašto to radim.

Ako me pitaš "zašto filozofsko-didaktičko-eklektički razlažem to šta ko kaže", činim to upravo sa namerom da ohrabrim ljude da smiksaju i pošalju svoje mikseve, bez obzira na to da li su ih radili za pola sata, pet sati ili dva dana na laptopu ili slušalicama. Ako njima nije frka da šalju pet "popravnih" verzija, zašto je tebi frka? Niko te ne tera da ih slušaš, pobogu :confused: A možda ima onih koje zanima da čuju nečiji napredak.

Što se lepog domaćeg izraza "kenjanje" tiče, jebiga... upravo sam pokušao da ti objasnim zašto kenjam. Uostalom, da nije bilo i mog i tuđeg kenjanja, ovaj thread garantovano ne bi imao preko 40 strana i preko 33 hiljade poseta.

Pozdrav,

Vasa

MUzzY 08-10-2012 12:18 AM

http://dl.dropbox.com/u/31367646/Out...zzy%20mix1.mp3

Nemoj da se ljutis Bockeee :)))
Evo ja kacim svoju prvu verziju :)

mikron 08-10-2012 04:21 PM

ok, ok ljudi, no hard feelings :wink:

Odrasli smo ljudi, nema potrebe da kukamo kao deca za biciklom :D

kravadinka 09-10-2012 07:05 PM

320 kb/s biće dovoljno...

Hi RMS

Lo RMS

DuciNS 13-10-2012 04:05 PM

Quote:

Idemo dalje!

Evo jo? kanalaaaaaa!

Radi se o novosadskom bendu "Outsider", autorska kompozicija "Skoči". Dobio sam "Go-ahead" da okačim.
Rock, garage rock, punk, svega, kako hoćete, blago bizaran tekst, uz besno pra?enje bande...
Klasika za na?e seoce...!

Ekspresno je snimljeno u prostoriji za ve?bu kod Sini?e PP u Cara Du?ana,

Od izolacije je imao zidove i prozore. Mislim da je iza bubnja bilo sunjđera, čisto da ne skače supa po stolu u trpezariji iza...:D

Snimano je posebno, (prvo bubanj, pa sve ostalo redom), dakle nije live koji obično radim!

Oprema je standardna, ono ?to inače koristm:

Bas bubanj - AKG D-112
Dobos gore - Shure Beta 57
Dobos snar - AudioTechnica AT 2020
Kontra - AudioTechnica AT 2010
Overhedi - AudioTechnica Mbk-4
Tomovi - AudioTechnica Mbk-5,Mbk-6
Bas box - AKG D-112
Gitarske kutije - AudioTechnica AT 2020
Vokali - AudioTechnica AT 2020
DI-box - Behringer DI800
Mikseta - Mackie Onyx 1640 + fw
DAW - Nintendo 3.x

Sve je oko 200 i kusur MB, 44100/24 i spakovano je u "samo-otpakujući RAR"...! Dakle skinućete EXE fajl! (P.S. to je zbog ako neko nema rar)
Dupli klik na isti i izaberite destination folder, tj. gde će wav-ovi biti "raspakovani"...

http://dl.dropbox.com/u/36652341/Out...0-%20Skoci.exe

Miksajte, editujte, igrajte se, slobodno! Kačite va?e radove da čujemo!

P.S. 1

Srećnoooooooooooooooooooo!!!

P.S. 2.

Videću da okačim jedan C5 projekat, samo sa alatima iz cubase, pa da "srčujete" fajlove iz .rar-a, pa ako to uop?te mo?e javite... Mo?da će nekome biti interesantno da ima i to...eto...

Ne mogu na mac-u da otvorim file...

Bockie 13-10-2012 04:30 PM

Quote:

Originally Posted by DuciNS (Post 335397)

E... jbg... to je RAR(sfx) , samo-otpakujući .exe...

Pa ne znam kako to ide za mac...:ups:

DuciNS 13-10-2012 04:34 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 335403)
E... jbg... to je RAR(sfx) , samo-otpakujući .exe...

Pa ne znam kako to ide za mac...:ups:

jel mozes preko dropbox-a kanal po kanal da downloudujem?

Bockie 13-10-2012 05:48 PM

Nemam mesta više tamo, zato je u RAR-u, a sad da menjam linkove, postove, upload...poludeo bih...:banghead:

Bockie 13-10-2012 05:51 PM

Ne, evo sad gledam, nemam mesta tamo, jebada mi je...

Skini, pa kod nekog otpakuj, prebaci na stik...jbg... Ima? u kom?iluku neki PC ili nekog sa win...

MUzzY 13-10-2012 06:35 PM

Videcu ja da uploadujem veceras kasnije na dropbox u .zip formatu.

Btw, sto je ovako slab odziv? Trake su odlicne.

awacs 13-10-2012 09:05 PM

Mo?da ovo pomogne:

http://echoone.com/filejuicer/

Pozdrav,

Vasa

Plishani 13-10-2012 09:39 PM

Quote:

Originally Posted by DuciNS (Post 335397)

right - click (ILI CTRL-CLICK) na file, pa "open With" pa izaberes neki app koji otpakuje rar

Bockie 14-10-2012 01:10 AM

Da, samo ovo nije .rar nego .exe...!

Jer je predviđen da radi i ako nema? rar aplikaciju...

Mada će ga rar program otvoriti kao klasičan rar...:wink:

awacs 14-10-2012 01:38 AM

Dakle, na onom linku koji sam postavio u prethodnom postu (File Juicer) postoji spisak formata koje dotični čita i raspakuje. Između ostalog pi?e EXE i RAR.

http://echoone.com/filejuicer/formats/formatlist

Pozdrav,

Vasa

DuciNS 14-10-2012 02:59 AM

nasao win,uskoro mix :)

awacs 14-10-2012 10:05 PM

Iskreno, tekst je toliko nadrkano morbidan da sam jedva naterao sebe da preslušam kanale, a kamoli da miksam. Posle sam se malo privikao, a pošto je OVAJ danas skočio i preživeo, naterao sam sebe da par sati posvetim miksu u ime njegovog tripa.

Iz nekog razloga uvek imam potrebu da zamislim prostor u kom se neka muzika dešava. Ovde mi je "studio za probe" bio jedina asocijacija.

Skoči_Bejbi_Fake_Rehearsal _Room_Mix:

https://www.box.com/s/4z3x4accvx8c006hwjfo

Pozdrav,

Vasa

kravadinka 14-10-2012 11:14 PM

Lepo, čisto, 1khz u izobilju, bez kompleksa i frustracija, za primer.
Možda i previše plain za moj doživljaj ovakve svirke, ja to zamišljam sa milion wati snage, ludilo od tenzije i agresije, ali to je subjektivni doživljaj i spada pod ono da li voliš plavu ili crvenu...

awacs 15-10-2012 12:19 AM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 335477)
ja to zami?ljam sa milion wati snage, ludilo od tenzije i agresije, ali to je subjektivni do?ivljaj i spada pod ono da li voli? plavu ili crvenu...

To je su?tina stvari! Izuzimajući prvih par godina kad nisam bio ba? načisto čemu koje dugme slu?i, u studiju sam se uvek trudio da (koliko umem) izguram do kraja ono ?to mi je bila prva asocijacija kad čujem neku pesmu.

Makar bio pogre?an, prvi utisak je ono ?to vredi čuvati. Plav ili crven, svaki je dobar ako ritam, harmonija, melodija i tekst ne smetaju jedno drugom.

Pozdrav,

Vasa

Bockie 15-10-2012 12:53 AM

Neko zaboravio da zaključa Drugu macu jedno veče...:wink:

Vaso, svaka ti dala!

All times are GMT +1. The time now is 09:47 PM.