Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Koji DAW koristite? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47298)

obicni user 14-01-2016 04:52 AM

Re: Koji DAW koristite?

Quote:

Originally Posted by tajna92 (Post 369209)
Ako imas dobru pesmu, ona je dobra i na dva kao i na 102 kanala.
Sve se vise ide u "sitna crevca" a pesme sve gore. Ima tu necega...

Nekad se zivelo da se stvori dobra pesma i po mogucnosti snimi, ovako ili onako. Danas se zivi da se snimi bilo sta...

O Boze...dva cudaka na rumskom ��

tajna92 14-01-2016 08:30 AM

Jel' se to nismo razumeli?? :wink:

banned 14-01-2016 11:14 AM

Quote:

Originally Posted by obicni user (Post 369192)
Iako izgledam ko glavni spamer i troler na forumu ipak me čitanje ovih vaših rasprava dovodi u situaciju da učvrstim status. Naime nakon niz rasprava o problemu s 120 kanala u Reaperu, interesira me kakva je to glazba na 120 i kusur kanala. Čemu to služi. Jel netko razazna tih sto i nesto kanala u pjesmi ili...
Jel tu svaki element bubnja, svaka harma, svaki stih na svom kanalu ili...

ja cu bubanj bolje snimit na 3 kanala nego itko na forumu na koliko god hoce kanala...
ajmo napravit jedan competition..izazivam ove iz "elite" ako imaju _uda da pihvate izazov...i onako je dosadan forum...samo se pica o grafickim karticama i pluginovima...

boycek68 14-01-2016 12:11 PM

Quote:

Originally Posted by banned (Post 369214)
ja cu bubanj bolje snimit na 3 kanala nego itko na forumu na koliko god hoce kanala...

ajmo napravit jedan competition..izazivam ove iz "elite" ako imaju _uda da pihvate izazov...i onako je dosadan forum...samo se pica o grafickim karticama i pluginovima...

Hahahaha 😂 Pravi odgovor, hahahha grafičke kartice 😂👍👍

Sent from my iPad using Tapatalk

boycek68 14-01-2016 12:13 PM

Koji DAW koristite?

Mnogo se gledaju razni pogrešni tutorijali na YT a slabo se islo u školu 😊

obicni user 14-01-2016 01:30 PM

Quote:

Originally Posted by tajna92 (Post 369212)
Jel' se to nismo razumeli?? :wink:

Nebi reko ��

Jan 14-01-2016 01:57 PM

Quote:

Originally Posted by boycek68 (Post 369216)
Mnogo se gledaju razni pogrešni tutorijali na YT a slabo se islo u školu 😊

Koja skola u svetu moze da te obuci da ti njeno zavrsavanje garantuje da ces dobiti svetski hit na bilboardu da miksas i da ces biti u stanju da ga smiksas ?

Zasto je gledanje procesa miksanja jednog svetskog hita pogresno ?

Mogli 14-01-2016 05:12 PM

Quote:

Originally Posted by banned (Post 369214)

Je li ti to snimaš sa tri mobilna telefona?

awacs 14-01-2016 05:18 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 369219)
Zasto je gledanje procesa miksanja jednog svetskog hita pogresno ?

Nije pogrešno, a nije ni pametno. U stvari, može da bude pametno ako se to shvati kao razbibriga, a potpuno pogrešno ako se posmatra kao uputstvo kako miksanjem stvoriti hit.

Pozdrav,

Vasa

Jan 14-01-2016 08:32 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 369226)
potpuno pogrešno ako se posmatra kao uputstvo kako miksanjem stvoriti hit.

Amen to that.

Ali svakako otvara oci da se danas pesme na zalost rade na 100-inak kanala...

Ja sam se uvek pitao , da li su ljudi koji mi salju projekte ludi jer retko imam pesmu ispod 65-70 kanala (a to bi bio poprilican broj ljudi) ali ovi klipovi mi govore da nisam lud i da je to normalna pojava... Ja najvise od svega volim da imam pesmu od 30-ak kanala i da se bavim korisnim stvarima u pesmi nego da stavim 100inu kanala u kontekst, al sta cu, prihvatam.

A dijametralno sto se tice snimanja bubnja na 3 kanala, Gabriel Roth kaze da su bubanj za Back to Black, snimali sa dva mikrofona, ako ne za ceo album, onda sigurno za Rehab. Shure 55 izmedju indijanca i dobosa, i ne secam se koji mikrofon na bass bubnju valjda i to je to.

All times are GMT +1. The time now is 07:01 AM.