Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Presonus Studio One 2.5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42913)

Filip_ 01-06-2014 04:56 PM

Re: Presonus Studio One 2.5

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 359843)
Evo copy-paste text iz jednog "stranog" foruma sa gooogle prevodom..:Cubase / Nuendo (Puna verzija) je IMHO najmoćniji DAW raspolaganju. Sve navedeno može napraviti osnove - snimanje, mix, ima midi funkcionalnost uklj. virtualni instrumenti. Međutim Cubendo izdvaja po tome što sadrže alate i funkcije koje su svi ostali Daws imaju tek izmisliti.

Opet, samo jedno misljenje (IMHO)...subjektivna stvar...

Quote:

Slično kao što su automobili sve ići od točke A do točke B, ali nitko neće reći da je Lamborghini i Volkswagen su "isti".

Lamborghini je u vlasnistvu Volkwagen-a jako dugo...prave superautomobile i tacka...probaj da sa Diablo-om ili Murcelago-m odes na pijac i vozikas se po gradu ili odes sa porodicom na more? :) Jednostavno zna se "namena" takvog automobila...dosta se i kod Daw-ova iskristalisalo sta kome koji za sta odgovara...

awacs 01-06-2014 05:04 PM

Quote:

malo me chudi da je za tebe rad sa Midijem iskljucivo vezan za karaoke??

Ja to nisam ni rekao, ali ti si napisao ne?to ?to me je ponukalo da pomislim kako za tebe jeste:

Quote:

Originally Posted by idvi (Post 359805)
..napr. otvaram midi u cubu i lepo mi svaki trak ima ime instrumenta a u 1 nating...!? Napominjem midi koji nije rađen u Cubu..već ko zna gdje tj. sa cime.:shock:

Eto tako :)

Pozdrav,

Vasa

idvi 02-06-2014 08:52 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 359847)
Ja to nisam ni rekao, ali ti si napisao nešto što me je ponukalo da pomislim kako za tebe jeste:

Eto tako :)

Pozdrav,

Vasa

Ok mozda te to nateralo da tako razmisljas...:D

Ali nije stvar u tome nego evo slucaja:
Otvaram projekt iz 2000g ..naravno nema veze sa danasnjim VSTI-em..dapace nesto sam vukao iz Reasona..ali ja kao "pametan":banghead: MIDI "majstor" svaku traku (midi zapis) u cubendovom projectu upisem i koji instrument taj doticni notni zapis sviri..I to spremim kao MIDI zapis ..za neka vremena. Otvaram to u ONE studiu svaka traka mi ima isto ime tj. naziv pjesme. Otvaram to u Cubu tamo lepo pise drumm ,bass traka..itd. Otvaram to u GNmidi-u tamo isto lepo pise koji instrument na kojoj traci.Otvaram taj midi u Cakewalk ista stvar.Probao sam to i sa "nepoznatim" midi zapisima..ista stvar.
E o tome sam prichao.
Znam da ovako "planinskim "jezikom mi je lakše da objasnim tu pricu.:grin:
Neznam mozda vi radite drugim principom i dalekoo pametnijim.
E to mi je iz prve zasmetalo u One studiu.
Mislim da da sam razumljiv.
A ono sa automobilima ne komentiram jer je to citat..:da:

Sky Net 02-06-2014 01:51 PM

Koja fantazija od teme. Sad se ja pitam, ako uzmemo za primjer jednog Nissana GTR R35, koji se bez problema nosi sa recimo nekim diablom, murcielagom ili ne znam cime vec, plus sto se sa njim ladno ode i na pijac i na more, koji bi to daw bio. Zanimljivo. Definitivno fali jedna auto-moto rubrika.

Filip_ 02-06-2014 03:09 PM

Quote:

Originally Posted by Sky Net (Post 359872)
Koja fantazija od teme. Sad se ja pitam, ako uzmemo za primjer jednog Nissana GTR R35, koji se bez problema nosi sa recimo nekim diablom, murcielagom ili ne znam cime vec, plus sto se sa njim ladno ode i na pijac i na more, koji bi to daw bio.

Lol. Auto koji trosi 20 litara na 100 km i ima gepek ot 200 litara (ako ima i toliko) ti je ok za more?? :confused: :D

Quote:

Originally Posted by Sky Net (Post 359872)
Zanimljivo. Definitivno fali jedna auto-moto rubrika.

Komparacija u bilo kom obliku, ako pogadja sustinu, je po meni uvek pozeljna.

"Nije bitno ciljati u metu, nego metati u cilj" :D

Sky Net 02-06-2014 06:25 PM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 359875)
Lol. Auto koji trosi 20 litara na 100 km i ima gepek ot 200 litara (ako ima i toliko) ti je ok za more?? :confused: :D

Jos jedan internet-expert. Informisi se malo, raspitaj, ili jos bolje pogledaj. Ali ne na internetu. Doduse, bolje i na internetu, nego nikako pa pisati ofrlje.

Quote:

Komparacija u bilo kom obliku, ako pogadja sustinu, je po meni uvek pozeljna.

Ma nemaa, jos jedna mjerodavna, expertna komparacija, narocito sa fau-ve-om i lambom kao mjerilom.

Quote:

"Nije bitno ciljati u metu, nego metati u cilj" :D

Kako da ne.
P.s. Sve je ovo relativno. Ko ce ici po grede ili vrece krompira, neka sebi uzme kombi. Ko ima 5 djece, ni karavan mu nece biti dovoljan. Razlicite potrebe, razliciti apetiti, razliciti afiniteti. Ali svakako, bolje pametno sutiti, nego svasta pisati.

Filip_ 03-06-2014 02:03 AM

Quote:

Originally Posted by Sky Net (Post 359879)
Jos jedan internet-expert. Informisi se malo, raspitaj, ili jos bolje pogledaj. Ali ne na internetu. Doduse, bolje i na internetu, nego nikako pa pisati ofrlje.

Bio sam blizu, omasio sam za 5-6 litara odprilike, mada i nisam ako ga vozis sa gasom do daske :)...http://www.nissanusa.com/sportscars/gt-r/versions-specs

Ne znam gde da pogledam sem na oficijelnom sajtu proizvodjaca...i hvala za ovo int. expert...imam ga od 97', red je bio da naucim nesto :D.

Quote:

Ma nemaa, jos jedna mjerodavna, expertna komparacija, narocito sa fau-ve-om i lambom kao mjerilom.

Izvini ako te je zbunilo to, necu vise. :rolleyes:

Quote:

P.s. Sve je ovo relativno. Ko ce ici po grede ili vrece krompira, neka sebi uzme kombi. Ko ima 5 djece, ni karavan mu nece biti dovoljan. Razlicite potrebe, razliciti apetiti, razliciti afiniteti. Ali svakako, bolje pametno sutiti, nego svasta pisati.

Imam daleko pametnija posla od merenja "pise" na forumu. Posebno da se natezem sa nekim o automobilizmu na audio forumu...

spartakus 03-06-2014 12:51 PM

kada ce midi efekti za studio one au bree

Ghost Dog 03-06-2014 12:59 PM

Quote:

Originally Posted by spartakus (Post 359895)
kada ce midi efekti za studio one au bree

NSNaMNT! :D

All times are GMT +1. The time now is 01:30 AM.