Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Kucni studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42706)

NLP 24-11-2012 11:02 AM

Re: Kucni studio

Ne pi?u jer nemaju ?to da ti odgovore!
Nema univerzalnog recepta!
Čitaj čim vi?e.

Odpisao sam ti malo prije.
Probaj, testiraj ali ni?ta ti neče jako pomoči jer ima? veoma nezgodnu sobu!

Koristi svoj thread!!!

Quote:
Originally Posted by xhotadi
pisao sam imas tu kucni studio niko ne odgovara danima

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42706

meni treba da znam dali da idem kupovati azmafon i te daske pa da nparavim coskove

xhotadi 24-11-2012 11:06 AM

mene interesuje dali je bolje po zdravlju azmafon
i hoceli isto raditi kao kamenova vune
lako je reci probaj potrosis 100e za dva coska to znam i ja,ovde sam dosao da pitam dali ima neko iskustva stim

NLP 24-11-2012 11:19 AM

Je li ti uop?te bilo ?to čita? ?to sam ti odpisao?!

Ni?ta nije po?eljno da bude u sobi gdje ?ivi?, spava?, radi?... NI kauč, ni pra?an tepih, ni stari jogi!
A uop?te industrijske vune.

Prestani da mi ?alje? poruke preko PM, jer ne znam ?to jo? da ti odpi?em!!!

Jedino mo?e? da pozove? da opravi profesionalno svoje delo kvalitetan stručnjak da ti re?i probleme u takvoj kritičkoj sobi!!!

Za upotrebu REW se je treba registrovati da i ne da ti ga ?aljem preko interneta, ni ne znam ?to koristi? od računala, operacijskog a i besplatan je!

Da na kraju dođem da ti i izmerim, jer neče? znati upotrebljavati ga bez da prečita? manual a i to nije sve ?to treba? da napravi? kvalitetna merenja.

xhotadi 24-11-2012 11:30 AM

a dali moze od stiropora da se zatvaraju coskove
ili od dasaka pa malo da ostavim otvoreno izmedju dasaka da bi usao zrak

NLP 24-11-2012 11:48 AM

Stiropor uopšte ne, zatvorenocelična struktura nije za upotrebu u akustici!

Samo vlakneni materijali ili otvorenocelične pjene (nedjelutvorne u nizkima pa i jedne u srednjima).
Za nizke frekvencije se upotrebljavaju helmholtz absorberi koji prouzrukuju koloraciju zvuka i membranski koje aborbuju tjunovanu frekvenciju ostalo reradiiraju ali iapk bolje membranski ako baš mora.

Problem je u tome da je u samogradnji teško pogoditi tiste frekvencije sa napravljenimi elementima koje bi htio umiriti bez da: napravi, mjeri, popravi, mjeri...

xhotadi 24-11-2012 01:10 PM

napunicu ja sundjerima svugde coskove cu sundjerima trougu pa da vidim kako ce da se cuje sundjera imam dosta nekosta me nista probati

mikron 24-11-2012 08:49 PM

Quote:

Originally Posted by xhotadi (Post 338162)
lako je reci probaj potrosis 100e za dva coska to znam i ja,ovde sam dosao da pitam dali ima neko iskustva stim

Ti si kralj !!!! :D

DzoniPFC 25-11-2012 03:16 AM

Quote:

Originally Posted by mikron (Post 338204)
Ti si kralj !!!! :D

totalni.

...a njegov zadnji post.... :shock:

quake2 26-11-2012 01:10 AM

Quote:

Originally Posted by xhotadi (Post 338162)

....pa sasvom je logicno,i ne moras akusticare da pitas sto se gace i majice prave od pamuka a ne od kamene vune...nisu oni zdravstveni radnici...oni samo znaju sa cime se njima vise isplati da rade....njima su kamena vuna,osb,iverica,gips itd zakon....rekoh ti vec....uzmi lepo u ruke i jedan i drugi materijal,malo se poigraj sa njima i sam zakljuci sa cime ti je prijatnije da se druzis.A isti ucinak kao i sa kamenom vunom imaces i sa azmafonom ako ga pametno upotrebis.

xhotadi 26-11-2012 08:46 AM

uzeo sam daske platno po azmafon cu morati u drugi grad pa cu da postavim slike kako sam to napravio i dali je dobro

All times are GMT +1. The time now is 02:24 AM.