![]() |
Re: Besplatni protools 10 hd za sve
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Meni je ova verzija PT-a za sada dovoljna, da ne moram da idem u 32-bitni sistem i M-Powered PT, da bi konsolidovao kanale iz PT session-a koje dobijam na miksing i prebacim u Reaper :D
Mada, nije mi stabilan, izbacuje tu MF gresku, mada ja nemam SP1 na mom WIN 7 jer se plasim da mi ne zezne nesto na sistemu koji vec vise od godinu dana radi veoma stabilno, a drajveri za profire 2626 su malo pain in the ass na nekim sistemima i kod mene su bili u pocetku... Tako da sa tom MF greskom, jos uvek ne mogu da miksam u samom PT-u ali za konsolidovanje je odlican :D Ja sam inace, jedno vreme miksao u M-Powered PT-u ali sam migrirao nazad na Cubase jer me je smaralo siftovanje kanala kad stavim neki plagin sa latencijom, jer tada nije bilo ADC-a... |
Hehe, ima istine, ali probaj u Logic/Cubendu da editujes bubnjara koji slampavo svira.
|
Quote:
U Reaperu jos uvek nisam imao prilike da radim editing zivog bubnja, ali video sam da ljudi rade u glavnom na dva nacina, klasican slip editing, i rade nesto automatizovanije ali pogledacu sta... |
Bar je sada PT8 sa nekim hardware-om jeftina stvar, razlika je u nekih par detalja sa PT10, ako se gleda poenta rada u PT, te razlike nisu toliko bitne.
ADC skoro da nije bitan, ja sam naučio i bez toga, sad ga imam pa ga i dalje ne koristim, a software je u svojoj osnovi isti, pa nema potrebe patiti se sa razim krekovima... Ako ne?to donosi hranu na trpezu, treba ga platiti, ?to zbog logike, ?to zbog dobre karme... |
Quote:
Slazem se u potpunosti. Jedino zbog ADC nekad UAD bas zna da napravi cudo u projektu...bar meni... |
Samo da ka?em da je meni ta "gre?ka" sa ADC otvorila novu dimenziju u miksu...
Jo? UAD 1 je imao neki free plug za to (jer se zna da plugovi kasne u PT) i vi?e sam ga koristio na mestima gde nemam UAD plug nego tamo gde ima... Ta "ka?njenja" na nivou faznih poravnanja "?ivot znače" u mix-u...:wink: |
Ja nikad nisam imao UAD pa iz tog ugla posmatram, inače sa njim jeste malo patnja bez ADC. Mellowmuse je radio taj plugin za ADC na PT8, ali to je komplikacija samo po sebi.
Mislim pre svega na neka pomeranja do 64 sempla, ili čak i do 128, ali ne u višekanalnom snimanju istog izvora, već da se ceo vokal pomeri nazad za 64 sempla zbog RVox-a ili recimo ceo bubanj za 1 sample zbog SSL na svakom kanalu i tako redom, to ne pravi nikakvu razliku, čak može malo da raštimuje pre-kvantizovan aranžman.. Naravno, na ceo bubanj idu uvek isti pluginovi, onda paralelna kompresija isto, kad se malo uđe u fazon nikad se ne zaboravlja, a uvek se dole na kanalima prate latencije i uvek se ima uvid u to. Sreća je što retko koji RTAS ima latenciju, pa se ne sećam da sam o tome mislio toliko, a nešto se mislim, kad može Kenny Gioia to da radi iako ima ADC, što bi se ja bunio... |
Ne znam, mi sa Steinber planete nemamo neku naviku da razmišljamo o latenciji pluginova, osim prilikom usnimavanja, kad obaramo buffer ako neko svira kroz amplitube i sl.
Slažem se ja da je lepo i korektno kupiti alat koji te lebom rani, i evo, čim budem kupovao nešto osim hleba, doći će nadam se na red. Naročito što zbog prethodne besplatne verzije koju koristim, držim pri sebi inačene nepotrebne 2-3 maudio karte, pa kad bi ih prodao, već bi manje para morao dati za PT10. @Awacs Da, ko što su drugi već nagovestili, Elastic audio, i to isključivo on, je jedini razlog zašto dosta koristim PT. Nemam šanse da mixam u njemu, previše me stvari nervira, ali što se editinga i trackinga tiče, te stretch kvantizacije istovremeno, dramatično mi menja rezultate, sa većinom klijenata koji nisu preterano vični preciznom sviranju, a još manje spremni da ih neko satima driluje, i to dok plaćaju na sate. Pazi. elastic audio je VELIKI mač sa dve oštrice, svašta se nešto gubi, al svašta nešto i dobija koristeći ga. |
All times are GMT +1. The time now is 11:06 AM. |