Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Live Sound (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=145)
-   -   Volite li digitalce? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34459)

Tiki the Boyler 20-01-2014 10:33 PM

Re: Volite li digitalce?

Berind?erac PreSonusa pere uzdu? i poprijeko.
Sa SoundCraftom sam ga 1 na 1 imao na stolu prije nekoliko sedmica u Flucu u Beču. Zaključak hosta (sa kojim samo mogu da se slo?im) nakon ?to je čuo X32 u akciji: pa to je mnogo napredniji i bolji alat.
Sa Rolandom ga nisam imao priliku porediti, ali budući da je Roland tablet hibrid - ne znam ni koliko su uporedivi.

p.s. Jedina funkcija koja navodno nedostaje Behringeru u odnosu na SoundCrafta - postoji i dobija se klikom na jedan taster (kao i sve na X32), samo je dotični očigledno nije provalio :)

BlasterMaster 21-01-2014 12:00 AM

bogami sto rece Alen sve sto sam na netu i od ljudi cuo su samo pohvale za berindzerca... mislim da je to ubedljivi bestbuy za nase podneblje... interesantno mi je sto dodje kao digitalni swiss-knife mixer :D dosta dosta korisna sprava koliko sam vidjao po lokalnim svirkama... jedino me interesuje da li moze da se koristi i u studijskim aplikacijama, da li moze da mu se nekako zaobidje preamp sekcija vec da se koristi kao daw kontroler/eq/processing, Artur rece da mu ne bi odgovarao, mene bas nekako privlaci kao jedino konkretno resenje za neki home setup, par jacih sprava u reku, x32 kao daw kontroler, pokretni fejderi spremni za sve programe, interni ruting promenljiv za potrebe korisnika... pre su mi oni avid control bili tu negde, samo ne rade sa novijim protokolima plus verovatno bolje (ili mozda gresim, ali jedino) na pt, zastarelo a i dalje skupo...i presonus mada samo ovaj novi 32ojka, kao totalno drugaciji softver i ruting itd...

branoy 21-01-2014 12:13 AM

obozavamm,
imam korg d32xd, nisam cuo jace preampe. i analogni kompresor

Arthur 21-01-2014 02:35 AM

X32 ne može da se koristi kao DAW kontrola, tj može samo 8 reglera, ovih sa VCA sekcije, ne mogu ovi kanalni. To me isto dodatno odbilo od kupovine. I nema direct oute fizičke (pre konvertera) tako da ti sistem u studiju ostaje malko zatvoren.

bole 21-01-2014 01:16 PM

Poslije nekoliko godina sa dig. mikserima, sto na razglasima, sto na snimanjima;
Presonus nikad ne bi sebi kupio ( problem sa izlaznom impedansom koja po meni najvise utice na zvuk kod tog miksera, nemotorizovani faderi, bagovi na aux izlazima, bagovi na filterima, ili ih ne zapamti ili ti prikaze da je sve ok a ustvari nije...) i meni licno, ocajna ergonomija.
Tascam dm 3200, ( motorizovani faderi ) za novac koji kosta nudi jako mnogo i posteno radi.
Nekoliko godina vec stabilno radi i ni blizu nesigurnosti Presonusa.
Behringer ddx 3216 ( motorizovani faderi al gori digitron sa audio ulazima i izlazima ne postoji )
Yamaha 02r ( motorizovani faderi ) meni licno draga sprava, logicna ergonomija i pristojan zvuk, sad vec mator mikser, za bendove sa 8 line inputa i 8 micova nema jeftinije, sa cijenom najiskorisitiviji u studiju kao kontroler za DAW ( 16 ch a layeru sa Steinberg softverima ) pro toolsi ne rade...
Soundcraft si expression 32 , meni licno, iznenadjenje cijenom i funkcijom. Jeftina klasa dig. miksera a meni ergonomijom nalogicniji ( i najbrzi ) analognom manjem mikseru. Bez mnogo lampica koje treba da fasciniraju i bez mnogo tipkanja za ulazak u funkciju. Poredio sam EQ I comp. sa dig. LAWO miks. i kvalitet nije srazmjeran razilici cijena dve miksete. U tom cijenovnom rangu ,novog miksera, meni licno najisplativiji.
Behringer mi je ok sa ovom pricom i opcijama X 32 ali znajuci njihovu filozofiju izrade elemenata od jeftinih materijala, licno bi ga zaobisao jer ako se bude pokazao kao dede mu...hm. na kraju, u vecini rajdera vecih stranih bendova koji smo radili je u rajderu koji smo dobili od njih stajalo " ..and please no behringer equipment"

Era 21-01-2014 04:52 PM

evo nekih interesantnih linkova za rad sa x32
http://www.youtube.com/watch?v=Xr-MGE09-PQ
http://www.youtube.com/watch?v=uRz8ktvMKto[url]
http://www.youtube.com/watch?v=dH4HE4al5s0

BlasterMaster 21-01-2014 07:36 PM

Quote:

Originally Posted by bole (Post 355763)
Behringer mi je ok sa ovom pricom i opcijama X 32 ali znajuci njihovu filozofiju izrade elemenata od jeftinih materijala, licno bi ga zaobisao jer ako se bude pokazao kao dede mu...hm.

iskreno, ne slazem se, jer sam na tjubu pronasao dosta klipova kako se sastavljaju i proveravaju, i bogami lice na one klipove iz dynaudio fabrika ili bang&olufsen :D, totalno drugacije nego stari klip "trip to behrigner factory" gde bezivotni kinezi srafe razglase...ne kazem da su svi elementi u mixeru top noch ali definitivno se vidi da su se malo vise posvetili proizvodu i nista nisu gori od nekih jamaha ili soundcrafta...
a iskreno, takodje, ne pipa me vise floskula "sudeci po proslosti..." jer ne mora da znaci samo zbog imena da je nesto dobro ili lose, svaki proizvod je za sebe, ne mora da znaci da su svi nojmani najbolji a svi berindzeri losi :D

enivej, vezano za temu sad, drago mi je sto se dele ovde misljenja, ali i dalje ne vidim koje bi bilo idealno resenje za studijsku varijantu?
arture kazes da si odustao zbog ne mogucnosti da se koristi kao daw kontroler, malo mi cudno posto stalno neki klipovi kako se koristi sa kjubejsom, protulsom itd... soundcraft malo vise na ceni, nove jamahe papreno skupe, mislim po meni je koliko vidim a&h gsr24m najbolji ubedljivo ali i on je dosta skup, a o gld da ne pricam...
sta bi ste vi iskoristili za daw kontrolu trenutno, pricam o midi kontroli i eventualno recallu, flajin fejderima? koja bi opcija po vama bila najbolja?
ili da se sklapaju oni mali bcf-ovi u jedan pa mapiranja itd? :D

Arthur 21-01-2014 11:46 PM

koristi se za usnimavanja na tim klipovima. Lepo radi i USB i FW konekcija. ALi fejderi ne kontrolišu svi kanale, već samo ovih 8 navedenih. Nemam neki stav o kontrolerima generalno, jako sam brz end precizan sa mišem i tastaturom, automatizacije mi ispadaju iz ruke :da: Možda oni Mackijevi koje koristi Ivan StudioTon?

drugo, a propo Behringera, ja imam par komada njihove stare opreme koje se nikad neću rešiti jer ne želim. Nit imaju problem sa quality controlom, nit rade loše spram cene, zapravo rade fantastično za cenu koju koštaju. Dalje, X32 nije Behringer produkt, nego novo čedo iz braka Midasa i Klark Teknika, obe firme priilično pouzdane po pitanju i kvaliteta izrade i soničnih kvaliteta.

E da, što se diskusije o digitalcima tiče, Yamahe 01-02 serije su mi prilično nezgodne ergonomski, LS9 i ovi veći M5CL i sl, već upotrebljivi, mada i oni pate od nekih teško dostupnih funkcija. A i jebo ih recall safe :D Soundcraft Si2 i Si3 prezirem zbog neverovatne sporosti i nepreglednosti, i nedostatka nekoliko osnovnih funkcija. Si compact-expression su već brži i dostupniji, ali i dalje imaju pipav interfejs (rotacione kontrole su mi prilično nezgodne i neprecizne) i sama ergononija mi i dalje nije toliko draga koliko prokleti x32 sa svojom view funkciijom i 7inčnim displajem. Nisam brži i praktičnij digitalac još sreo. Eventualno A&H iLive 112, koji je 3x skuplji a ima realno odličan zvuk.

Bitch 21-01-2014 11:59 PM

Quite interesting :) ali dobro je da smo svi mi drugaciji.
Ja grdji zvuk na digitalnom mikseru nisam sreo od A&H iLive 112, jedva sam izgurao koncert... A imao sam vrlo lep ispeglan RCF razglas.
Ya sam stari fan Yamahe- daj mi bilo sta i to je to. Taj omrazeni LS9 meni radi najbolje od svega (ako smo u tom price range-u, ne pricam o PM5D).
Behringer za sada nije los - odlicno radi, mada mi je LS9 miliji i dalje. Naravno da ga X32 sije sta sve moze za te pare, naravno...

... Nisam znao da je Studioton Ivan na Mackie? Zar nije na Tascamima?

Sent from my iPhone using Tapatalk

OFF 22-01-2014 10:19 AM

Ja trenutno imam midas venice 160, i razmisljam o upgradeu (ne zvuka nego mogucnosti).....
Da li x32 (mozda compact verz) ili midas F pa sa laptopom (FW) sa waves native rackom, npr? Ova druga varijanta mi opet pod rukom, analogija, stari dobri midasovi eq/preampi, suma.... a efekte da vucem sa kompa (to bar nije skupu, mislim efekti :) )

All times are GMT +1. The time now is 09:55 AM.