Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pozdravlja vas Steinberg!!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29961)

Braca 20-10-2009 11:35 AM

Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

Ljudi, pa svi znamo u kakvoj zemlji zivimo, ali isticanje socijalnih prilika ne menja mnogo stvari, moja poneta je bila da se ne kurcimo bezveze i pricamo o softveru, nego da mudrije koristimo to sto mozemo. A kad se kurcimo i hvalisemo onda moze da nas neko klepi preko dzepa, a bilo je toga u ovom threadu.
Jan pa tu sam da pomognem, da ti se takve stvari ne desavaju vise, barem si mogao ugovor da napravis pa bi na kraju bio siguran, a ne da se nerviras. Inace to o cemu si ti pricao je pravilo ponasanja u Srbiji (cast izuzecima). Kad mi neko plati posteno ja se iznenadim, a evo moram da pohvalim Oriflame koji mi je unapred platio za neki song koji sam mixao.

Jan 20-10-2009 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 259823)
Ljudi, pa svi znamo u kakvoj zemlji zivimo, ali isticanje socijalnih prilika ne menja mnogo stvari, moja poneta je bila da se ne kurcimo bezveze i pricamo o softveru, nego da mudrije koristimo to sto mozemo. A kad se kurcimo i hvalisemo onda moze da nas neko klepi preko dzepa, a bilo je toga u ovom threadu.
Jan pa tu sam da pomognem, da ti se takve stvari ne desavaju vise, barem si mogao ugovor da napravis pa bi na kraju bio siguran, a ne da se nerviras. Inace to o cemu si ti pricao je pravilo ponasanja u Srbiji (cast izuzecima). Kad mi neko plati posteno ja se iznenadim, a evo moram da pohvalim Oriflame koji mi je unapred platio za neki song koji sam mixao.

Slazem se i necu vise:)
A i vezano za ovaj song, kao sto sam rekao na Lacky-ev post, sam se opekao.Jednostavno nisam ocekivao od firme koja najvise posluje i drzi je najbogatiji covek u zemlji i delu Evrope da pravi problem za par stotina evra, sta vise poslata im je faktura, postoje tragovi verbalnog ugovora preko prepiske u mail-u gde njihov brand manager se zali na likvidnost i da bez obzira sto su probili zakonski rok odavno "nas" moli da se strpimo,sta vise on je odma prosledio nasu fakturu na hitno placanje kako on kaze.Sledeci put kad budem imao slicnu situaciju cu ti se obavezno obratiti za savet, video sam sta si (ste) po struci i smatram da si najkompenentniji da me posavetujes oko tih stvari.
Pozdrav

google 20-10-2009 12:22 PM

Da li Cubase 5, ovaj o kome govorimo, moze da radi sa svojim hardverom? Mislim da sam procitao da Cubase 5 ima svoj DSP?

2. Koliko kosta ta karta, ko zna?

kejkz 20-10-2009 12:27 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 259822)
Ja licno ne opravdavam posedovanje piratskog softvera, ali u Srbiji gde je plata 200-250 E, gde je jako tesko ziveti od audio-dizajna (narocito ako ste privrzeni jednom nepopularnom muzickom pravcu, ako niste decenijama gradili svoje ime i postali jedini provereni) je nemoguce omoguciti sebi legalan softver.

Sa ovim se ne mogu sloziti, jer ima softvera koji nije skup kao Cubase, posao moze uraditi sa istim kvalitetom, a kosta npr ispod 50 e.
Mada mislim da nisi shvatio poentu mog posta: ja uopste ne napadam posedovanje, gomilanje i deljenje piratskog softvera, vec to izdizem na nivo CINJENICE! I to nema bas direktne korelacije samo sa ljudima koji se bave muzikom. Da nema te i takve piraterije i razmene muzike, ja bih sigurno ostao uskracen za sate i sate uzivanja u istoj.

Quote:

Mislim krajnja namera mi je bila da napisem ovo sve na threadu ali su me pojedini naterali, i Kejkz nemoj da se uvredis, nisam mislio da te napadnem, nego sam citirao samo sta si napisao, vezano za internet itd, u pravu si oko toga, davno sam prestao da skidam softver i banke semplova ko lud, mislim da svako preboli tu bolest
Ma nemam se sta ja vredjati, nisam se ni osetio napadnutim, samo pricamo. Ja cak ponajmanje govorim o nama i nasoj situaciji, posto kod nas internet koristi i dalje sacica ljudi. Za onoga ko se bavi muzikom toliki pristup kvalitetnom materijalu moze biti kontra produktivan, ali opet ne pricam o tome, nego o pirateriji kao takvoj.

Jan 20-10-2009 12:35 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 259834)
Sa ovim se ne mogu sloziti, jer ima softvera koji nije skup kao Cubase, posao moze uraditi sa istim kvalitetom, a kosta npr ispod 50 e.

Na koji softver mislis, reaper? Reci mi koji jer bih rado kupio jedan tako jeftini softver, jer bih voleo da posedujem original.

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 259834)
Za onoga ko se bavi muzikom toliki pristup kvalitetnom materijalu moze biti kontra produktivan

Cinjenica tvrda kao zemlja!Slazem se

kejkz 20-10-2009 01:34 PM

pored reapera, koji si vec pomenuo, ima ih jos nekoliko:

Energy XT
Renoise Tracker
MuLab

Moja topla preporuka:

Zynewave Podium

Na ovaj spisak bi mogao doci i Tracktion, ali posto su gospoda iz Mackie-a slavno propala, od developmenta te platforme nema nista, tako da ga ne mogu preporuciti
a ima i besplatnih trekera

Jeskola Buzz
Aodix

Ovaj potonji se ne razvija vise, ali je vrlo dobar treker

A sto se tice efekata, instrumenata i ostale sonicne menazerije, tu tek nema cega nema, imamo vec na forumu listu, i mislim da je sto se tice toga pokriven ceo spektar mogucnosti. A rezultati stvarno mogu biti odlicni.

jjedi 20-10-2009 02:51 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 259835)
Na koji softver mislis, reaper? Reci mi koji jer bih rado kupio jedan tako jeftini softver, jer bih voleo da posedujem original.

Magix Samplitude Music Studio,orginal dođe oko 50 ? i mo?e se jako puno uraditi sa njime :wink:

OFF 20-10-2009 03:18 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 259846)

Energy XT
Renoise Tracker
MuLab

Moja topla preporuka:

Zynewave Podium

Na ovaj spisak bi mogao doci i Tracktion, ali posto su gospoda iz Mackie-a slavno propala, od developmenta te platforme nema nista, tako da ga ne mogu preporuciti

Jeskola Buzz
Aodix

A sto se tice efekata, instrumenata i ostale sonicne menazerije, tu tek nema cega nema, imamo vec na forumu listu, i mislim da je sto se tice toga pokriven ceo spektar mogucnosti. A rezultati stvarno mogu biti odlicni.

Cek..... Mackie kao firma propali?

Jan 20-10-2009 03:52 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 259846)

Energy XT
Renoise Tracker
MuLab

Moja topla preporuka:

Zynewave Podium

Jeskola Buzz
Aodix

Znaci sa Trackerom nikako ne bih mogao da se snadjem, ali sa Reaperom da.
A sto se efekata tice, vec u arsenalu imam dosta free plugins koje koristim kao Bootsy EQ MK2 koji je sjajan, Density kompresor, Tesle SE, kad bih skroz isao go legal, kupio bih jedino Inflator.
Ili drugu varijantu Pro Tools bih kupio plus free vst pluginovi , to bih mogo sebi da priustim, i o tome vec neko vreme razmisljam, da obezbedim sebi legal softver barem neki

Mika Technika 20-10-2009 05:17 PM

vidi vratila se tema :grin:

All times are GMT +1. The time now is 06:46 PM.