Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test mix - kanali za vezbanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28658)

HeatMan 06-08-2009 02:03 PM

Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 252216)
da rezimiramo...

pevac je vrlo dobar, na momente je super i Engleski je na momente super.
U studiju, sa par tejkova moze da se izvuce vrh.

Ostali muzicari (sem basiste) isto jako dobri..

Za "jedan tejk" snimak je super. Da je bilo vise mikrofona / opreme bilo bi i bolje..

HeatMan - i dalje mislim da ti mastering nevalja...jebes krcanje!!
To sto ti se ne svidaj neka muzika, ne znaci da je to lose...
i to sto si snimao kamaru nasih rapera (koji uglavnom neznaju da pevaju i repuju) ti nedaje toliko veliko iskustvo (i pravo) da pljujes po svemu drugom..a sve pod motom "to je samo moje misljenje..."

Sto bi rekli..nije dobro kad se pravis mnogo "nadobudan" !

kao shto rekoh, dobosh je definitivno preglasan i ne moze da zvuchi speed master dobro..

shto se tiche toga shta sam ja radio: mislim da, iskreno, nema potrebe da se pricha o tome.. imam ja odgovor na sve, ali ochigledno delujem nadobudno (shto sam rekao i na proshloj strani) s' toga necu da se branim jedno vreme

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 252217)
HeatMan

Naravno da nemam nista protiv tebe,ti si dobar decko ,friend na mestu i ja sam ti kao prijatelj uvek na raspolaganju, sutra da me pozoves za nesto racunaj na mene .. toliko o tome da imam nesto protiv tebe

sve ostalo je rekao DaBear

drago mi je da to chujem, jer sam pocheo da preispitujem sebe.. naravno, isto ochekuj od mene.. i nisu to samo rechi.

pozdrav

Bockie 06-08-2009 07:17 PM

Quote:

Ostali muzicari (sem basiste) isto jako dobri..
Da. Bas tim recima...

google 07-08-2009 12:32 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 252157)
Ajd' i ti zamixaj pa da cujemo...!

Ok.

Ni ja ne poznajem dovoljno kutije na kojima radim (Apogee Centaurus + pasivni voofer). Ne znam da li iko uopste radi na slicnim kutijama monitoring. Svidja mi se jer na tim kutijama nista na zvuci dobro, sem dobrih snimaka...

Sto se tice mikseva koje sam preslusao, kod mene se sve cuje sa previse basa. Pa sam poredio sa nekim slicnim bendom (Deep Purlple, snimak iz Olimpije)- DP zvuci ok.

Bice mi drago da cujem korisne komentare za miks. Najvise zbog monitoringa. Jer se ja inace ne obazirem mnogo na to sta drugi filozofiraju. Radim svoje i boli me uvo.

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 252158)
Bockie, ne padaj u vatru...google je stari pacijent koji ne radi nista drugo osim sto unosi razdor po forumu i zabavlja ga da za sebe misli da je pronicljiv i mudar, ali to misli jedino on.

Ne razmisljam o sebi. Ti o meni misli sta god hoces, svejedno mi je.

Dao sam jedan prilicno realistican komentar, a uradicu i miks. Evo, skidam kanale...

Bockie 07-08-2009 01:45 PM

Quote:

Sto se tice mikseva koje sam preslusao, kod mene se sve cuje sa previse basa. Pa sam poredio sa nekim slicnim bendom (Deep Purlple, snimak iz Olimpije)- DP zvuci ok.
I jesi u pravu, pregruvavali su bas...
Ne znam kako bi se ovo moglo porediti sa DP,ali ,matori ako to tebi radi, onda ok! ...Jeste, bas puno basa...

Oggy 07-08-2009 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 252324)
Ti o meni misli sta god hoces, svejedno mi je.

Ne laskaj sebi... Ne stizem da mislim ni o svim bitnim stvarima u mom zivotu, a kamoli nebitnim :wink:

silicon science 07-08-2009 02:04 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 252202)
hahahahah i ja sam.. na klavijaturama i bubnju (malo vishe ima uadovog plate 140) i glasu.. mada ovo je potpuno drugachija pricha od originala al ajd..

elem, shto se tiche teme.. ne znam shta vishe da kazem, chekam josh uvek kontakte od ovih muzichara, boki.. :S mislim, kad vec hocesh na taj nachin da prichash samnom, onda jbg.. kao shto rekoh, napao tebe nisam, i sam sam na pochetku teme rekao da je dobra ideja i da toga treba josh vishe.. ali ti si se uvredio ne znam ni ja shto.. sad jedino da se svadjash sa svima koji chuju isto shto i ja.. i ne znam kako sad mozesh ovog lika da nazovesh najboljim pevachem u srbiji.. :/

ajd sad ovako shto se tiche mikseva koje sam chuo..

tribal: previshe hip hop miks (logichno) :) , i malkice musav.. nije mi se svidelo shto je gitara ukopana u jednom mestu u kom se i nije bash nashla (moje mishljenje).. znam da je jedna, ali ima nachina da se rashiri.. pogotovo mi je smetalo kad pochne solo a ona i dalje stoji na jednoj strani tanka i nikakva.. bubnjar je ok, samo malo previshe kicka (otud i hip hop miks) i ne osecam dobosh uopshte.. treba mu vishe tranzijenta i da je malo izvucheniji

ivanov miks - kako te nije mrzelo da radish automatizaciju? :) pa josh za sat vremena? :) elem, svidja mi se pristup, mada mi je gitara josh uvek tanka.. nema shirine.. u drugoj strofi vec bude sve jako dosadno jer je gitara ipak morala da bude glavna tu da bi drzala paznju (moje mishljenje).. bubanj mi je nekako pretanak.. i da, preprzio si master.. mogao si kao i ja da okachish oba snimka.. inache, previshe reverba na vokalu za moj ukus.. i vokal previshe izvuchen.. pogotovo za ovakvo pevanje i ovaj engleski.. btw, posle soloa na gitari (koja mi je previshe zavuchena i tanka tu) me prepao vokal.. bez zezanja sam se shtrecnuo..

ogi - najbolji do sada, iskreno.. sad, ono shto mi smeta je shto su bubnjevi malo napadni.. (to obichno nije sluchaj).. al ajde da probam da ti objasnim ovako: znash za tenacious D album.. odlichna produkcija, zajebana muzika, josh zajebaniji miksevi.. ALI na par pesama dobosh i tomovi imaju prejak tranzijent (bar za moj ukus) pa zvuchi skoro da klipuje.. tj neprijatno udara.. kao ovde skoro svo vreme.. jednostavno chujem samo tranzijent ali ne i ostatak dobosha.. (na kucnim zvuchnicima i na slushkama) sad, znam da je to postalo popularno pogotovo kod nas, ali meni to smeta.. osim toga najzdraviji i najshiri miks (a vidim i limiting na kraju, jelte) do sada..

sad shto se tiche mog miksa.. vrach reche da sam ga pregazio na masteru.. namerno sam stavio na saturate na t racksovom limiteru. dobijem tu i tamo neki neprijatni krc (ako obichan slushaoc obrati paznju) ali dobio sam zvuk koji sam hteo.. sad, dobosh mi je preglasan.. to je jedino shto mi smeta.. nabada me neprestano.. i on je sa namerom nagazen.. jer sam samo tako uspeo da ga ukrotim i da ostavim da konstantno udara istom jachinom.. ali sam ochigledno ostavio fader malo iznad tachke gde bi trebalo da bude.. :)

ostatak mi je iskreno kul.. (osim mozda malo vishe reverba u nekim delovima pesme na klavijaturi, ali me jako mrzelo da radim automatizaciju, i shtoperica je brzo radila) :) vokal sam morao da zavuchem dole jer mi je smetao, i ovo je neka sredina.. iskreno, mislim da smo ogi i ja najsrecnije reshili problem gitare, koja ipak mora da vodi ovu stvar jer je najbolje odsvirana (i klavijature su ok, ali je previshe miran sound za ovu svirku i ove bubnjeve pogotovo)

naravno ovo je sve moje vidjenje stvari..

poz

nevezano bas toliko za ovaj post, ali broj otkucanih karaktera je prilicno isti kao i "uvek"...
Bratori, aj malo probaj da pishes sazetije i smislenije... Postujem te kao "lichnos'" na forumu (iako puno prichas za moj ukus-ne zameri sto sam iskren)... Dosao sam do situacije da kad vidim tvoj post samo skrolujem dole, chak ni ne procitam sta si napisao. Mislim da imas sta da kazes i verujem da zbog neumeca da preneses to sto mislis u formu foruma tebe nesto "kochi", tj. nisi prihvacen ozbiljno toliko koliko zasluzujes (a zasluzujes)...
Da je neko drugi u pitanju (a ne ti) verovatno bih ga ja (siguran sam i drugi) daaaaavno "ishejtovali"... Zato i sebi dajem za pravo ovo sto pisem (mislim da si super momak na mestu ali nepromisljen-i nisi vise tako mlad)...:wink::wink::)

Everbeatz 07-08-2009 02:10 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 252336)
I jesi u pravu, pregruvavali su bas...
Ne znam kako bi se ovo moglo porediti sa DP,ali ,matori ako to tebi radi, onda ok! ...Jeste, bas puno basa...

po meni nije toliko puno bass-a(ako govorimo o samom instrumentu), koliko je low-mids nagomilan i trebalo ga je iscistiti, a ima ga u vecini kanala poprilicno

ako iseces previse, zvuci tanko - ako ga ne iscistis, zvuci blatnjavo..tu se opet vracamo na tracking..

..a i najveci problem mixanja ITB je nefokusiranost/nejasnost u rasponu od 40-300hz, takodje i rezonancije sobe/prostora u tim frekvencijama

HeatMan 07-08-2009 02:11 PM

@ss: nazalost, nisam vishe toliko mlad (sad ce 22) pa mi se sve manje prashtaju ovakve stvari.. :)

primecujem i ja da pishem dugachke postove, ali ne znam shta to smeta.. jbg kad imam puno da kazem, a ne umem da pishem u sazetoj formi. a i neretko iza sebe ostavljam dozu konfuzije, jer ochigledno ne znam da se sporazumem sa ljudima, tj da prenesem misli na forum, a da pri tome ne ispadnem nadobudan itd..

al ajd da ne trujemo temu, hvala na skretanju paznje u sv sl, drago mi je shto si iskren.. :)

poz

silicon science 07-08-2009 02:25 PM

@HeatMan-znas kako se kaze... Sto manje stvari isprichas, manje ti se sranja pripise da si uradio...:wink::wink:
"Problem" je sto se "sveasno ili nesvesno" postavljas kao vrh profi producent sa miljom iskustva... Na stranu da li ti to jesi ili nisi ( a da jesi ne bi tako prichao :wink:)... I to ume da iritira, chak i nas neiskusne ( a mogu da zamislim ove iskusne)... Postovi su ti "sa visine" skoro uvek (znam da ti nije namera)... MAlo sagledaj, razmisli, renderuj i tako to... Bice sve okej.. :)

DaBear 07-08-2009 02:44 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 252345)
@HeatMan-znas kako se kaze... Sto manje stvari isprichas, manje ti se sranja pripise da si uradio...:wink::wink:
"Problem" je sto se "sveasno ili nesvesno" postavljas kao vrh profi producent sa miljom iskustva... Na stranu da li ti to jesi ili nisi ( a da jesi ne bi tako prichao :wink:)... I to ume da iritira, chak i nas neiskusne ( a mogu da zamislim ove iskusne)... Postovi su ti "sa visine" skoro uvek (znam da ti nije namera)... MAlo sagledaj, razmisli, renderuj i tako to... Bice sve okej.. :)

oce to dok si mlad...i ja sam mislio da sam faca i najpametniji kad sam bio tog godista!! Imali smo ISTU opremu kao sto su tad imali Yazoo. Depeche Mode i Human League...a sad sto smo nabadali i sto su nam pesme bile kita itd..to nismo primecivali!!
Onda kad smo otisli u London (sa 24 godine i torbom puno demo-kaseta) i kad su nas sve disko kuce redom izprdeli i odbile...i kad sam usao u SSL studio (da radim kao asistent) i shvatio da nemam pojma (iako sam pre toga proveo 6 godina u kucnom studiju / Encovom studiju, petici itd...) i mislio da sve znam...onda sam se malo spustio sa oblaka...

cak i posle , posto sam preturio stotine komercijalno izdatih singlova / mikseva i remiksa preko glave...svremena na vreme, neko (od onih vecih od tebe) te malo spusti na zemlju..i shvatis da nisi uvek u pravu i da (jos uvek) neznas sve !!!

covek se uci dok je ziv...!!

rad u kucnom studiju i produkcija i sve sto ide uz to NE MOZE DA SE UPOREDJUJE SA radom u pravom studiju, pravim budzetima, pravim artistima, AR ekipom itd...to moras sve ponovo da prodjes i tek onda shvatis koliko malo znas...

Pazi..ko god se uhvati u kostac sa HeatMan-om..pocne da pise puno !! AAAaaaaarghh !!:shock::shock:

All times are GMT +1. The time now is 11:02 AM.