![]() |
Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Quote:
shto se tiche toga shta sam ja radio: mislim da, iskreno, nema potrebe da se pricha o tome.. imam ja odgovor na sve, ali ochigledno delujem nadobudno (shto sam rekao i na proshloj strani) s' toga necu da se branim jedno vreme Quote:
pozdrav |
Quote:
|
Quote:
Ni ja ne poznajem dovoljno kutije na kojima radim (Apogee Centaurus + pasivni voofer). Ne znam da li iko uopste radi na slicnim kutijama monitoring. Svidja mi se jer na tim kutijama nista na zvuci dobro, sem dobrih snimaka... Sto se tice mikseva koje sam preslusao, kod mene se sve cuje sa previse basa. Pa sam poredio sa nekim slicnim bendom (Deep Purlple, snimak iz Olimpije)- DP zvuci ok. Bice mi drago da cujem korisne komentare za miks. Najvise zbog monitoringa. Jer se ja inace ne obazirem mnogo na to sta drugi filozofiraju. Radim svoje i boli me uvo. Quote:
Dao sam jedan prilicno realistican komentar, a uradicu i miks. Evo, skidam kanale... |
Quote:
Ne znam kako bi se ovo moglo porediti sa DP,ali ,matori ako to tebi radi, onda ok! ...Jeste, bas puno basa... |
Quote:
|
Quote:
Bratori, aj malo probaj da pishes sazetije i smislenije... Postujem te kao "lichnos'" na forumu (iako puno prichas za moj ukus-ne zameri sto sam iskren)... Dosao sam do situacije da kad vidim tvoj post samo skrolujem dole, chak ni ne procitam sta si napisao. Mislim da imas sta da kazes i verujem da zbog neumeca da preneses to sto mislis u formu foruma tebe nesto "kochi", tj. nisi prihvacen ozbiljno toliko koliko zasluzujes (a zasluzujes)... Da je neko drugi u pitanju (a ne ti) verovatno bih ga ja (siguran sam i drugi) daaaaavno "ishejtovali"... Zato i sebi dajem za pravo ovo sto pisem (mislim da si super momak na mestu ali nepromisljen-i nisi vise tako mlad)...:wink::wink::) |
Quote:
ako iseces previse, zvuci tanko - ako ga ne iscistis, zvuci blatnjavo..tu se opet vracamo na tracking.. ..a i najveci problem mixanja ITB je nefokusiranost/nejasnost u rasponu od 40-300hz, takodje i rezonancije sobe/prostora u tim frekvencijama |
@ss: nazalost, nisam vishe toliko mlad (sad ce 22) pa mi se sve manje prashtaju ovakve stvari.. :)
primecujem i ja da pishem dugachke postove, ali ne znam shta to smeta.. jbg kad imam puno da kazem, a ne umem da pishem u sazetoj formi. a i neretko iza sebe ostavljam dozu konfuzije, jer ochigledno ne znam da se sporazumem sa ljudima, tj da prenesem misli na forum, a da pri tome ne ispadnem nadobudan itd.. al ajd da ne trujemo temu, hvala na skretanju paznje u sv sl, drago mi je shto si iskren.. :) poz |
@HeatMan-znas kako se kaze... Sto manje stvari isprichas, manje ti se sranja pripise da si uradio...:wink::wink:
"Problem" je sto se "sveasno ili nesvesno" postavljas kao vrh profi producent sa miljom iskustva... Na stranu da li ti to jesi ili nisi ( a da jesi ne bi tako prichao :wink:)... I to ume da iritira, chak i nas neiskusne ( a mogu da zamislim ove iskusne)... Postovi su ti "sa visine" skoro uvek (znam da ti nije namera)... MAlo sagledaj, razmisli, renderuj i tako to... Bice sve okej.. :) |
Quote:
Onda kad smo otisli u London (sa 24 godine i torbom puno demo-kaseta) i kad su nas sve disko kuce redom izprdeli i odbile...i kad sam usao u SSL studio (da radim kao asistent) i shvatio da nemam pojma (iako sam pre toga proveo 6 godina u kucnom studiju / Encovom studiju, petici itd...) i mislio da sve znam...onda sam se malo spustio sa oblaka... cak i posle , posto sam preturio stotine komercijalno izdatih singlova / mikseva i remiksa preko glave...svremena na vreme, neko (od onih vecih od tebe) te malo spusti na zemlju..i shvatis da nisi uvek u pravu i da (jos uvek) neznas sve !!! covek se uci dok je ziv...!! rad u kucnom studiju i produkcija i sve sto ide uz to NE MOZE DA SE UPOREDJUJE SA radom u pravom studiju, pravim budzetima, pravim artistima, AR ekipom itd...to moras sve ponovo da prodjes i tek onda shvatis koliko malo znas... Pazi..ko god se uhvati u kostac sa HeatMan-om..pocne da pise puno !! AAAaaaaarghh !!:shock::shock: |
All times are GMT +1. The time now is 11:02 AM. |