![]() |
Re: Studio u kuci
Steta, izgubilo se par strana vrlo fine diskusije.
ponovicu neke slike, i dodati jos novih |
Evo.... nastavljaju se radovi za koji dan, konacno. Spao sneg, pa mogu da lagerujem sve sto je potrebno.
Ideja za obrabu rezije je sledeca: radi se prva faza, pa se onda meri.... a prva faza obuhvata sledece - pod - (brodski pod), tacnije nastavak dela koji fali, bivsa kuhinjica, Plafon - drvena lamperija, sa mineralnom vunom iznad, ali tako da je po sredini sobe lamperija niza nego na krajevima, nekako na V... to spustanje cu izracunati, ali je bitno da postignem bar 6-7 stepeni nagiba, da bi sprecio stojece talase pod-plafon..... naravno, sve potpuno simetricno Uglovi - napred superchunks 100x60 i pozadi 60x60.... Kad se to zavrsi, uradicu merenja, okaciti ih ovde, pa cu videti dalje koliko mi apsorbera i kakvih treba... ova prva faza je neki osnovni, minimalni bass tretman, i nadam se da ce merenja pokazati da se nesto malo radilo:) |
Quote:
http://rumski.com/forum/showpost.php...42&postcount=2 |
3 Attachment(s)
A evo i projekcije stanja nakon 1. faze
Inace, dimenzije rezije su 380x710x240 Imam bar 2 nedoumice - da li je ideja sa lomljenjem plafona po sredini ok? - posto superchunk na prednjem zidu dosta veliki, postoji opasnost da dopru bas u podrucije iza zvucnika.... mogu li da se jave kakvi problemi tada (kontam da ne bi trebalo, ali se sve vreme bojim da mi superchunk ne zasvira sam od sebe, tj da pocne da se ponasa ko membrana |
BTW...
nasao sam odlican materijal (bar tako ja mislim:)) za izradu stola, rackova (stranica) i eventualno nekih visecih apsorbera, ako bude potrebe - PANEL ploce! Puno drvo, letvice, lepljene, pa furnirane, lepo izgleda kad se sredi, a nije univer (oplemenjena iverica i sl).... cena oko 9eura/m2 ploce |
ovaj zadnji deo tavanice mi nije do kraja jasan...jel si ti to predvideo nekakav pad? na kojoj visini se onda zaustavljaš na zadnjem zidu?
tavanicu, koliko sam shvatio, izvodiš lamperijom. jel imaš ideju kolika je njena površinska masa? šta mu dodju te panel ploče? zanimljivo zvuči, cena nije loša, a i lepo je malo se odmoriti od iverice. jel paleta furnira u kojoj se rade raznovrsna kao za ivericu? jel možeš da saznaš kolika je površinska masa tog materijala? |
Quote:
Mada i ne mora, to je onako, cisto da se nesto desi na zadnjem zidu u plafonskom delu, a i da se ustedi na obradi zadnjeg zida:D Za lamperiju ne znam koja je povrsinska masa, ali ne verujem da je na tu debljinu vise od 10tak kg.... lupam, ali mogu da izmerim, prosto:), radi se o chamovini, lamperija, oko 20mm debela... Panel ploce - letvice od bukovine slozene jedna do druge i zalepljene, a sve to u sendvicu od ne furnira (pogresio sam) nego mislim sperploce ili neceg slicnog (ne poznajem bas materiju)..... debljina mislim 18mm, tako da i njihova povrsinska masa bi bila nevelika (pogledacu neku tabelu za gustinu bukovine) |
Quote:
Imas li neki link za te panel ploce? |
http://www.javor-trgovina.hr/proizvo...i/panel-ploce/
http://www.sizekupres.hr/panel_furnirane.asp ovo su neke furnirane, koje su verovatno skuplje, ove koje sam ja nasao su potpuno natural i samo bi ih doobro prelakirao Cena ploce od 3m2 jo oko 2700din (manje od 30e) meni ovo deluje kao super resenje za mnoge zahvate - jeftinije mnoogo od mediapana, a maalo skuplje od univera, estetski prilagodljivo, lako obradivo a prirodno drvo od prirodne ruke |
Ima li u Srbiji po toj cijeni?
|
All times are GMT +1. The time now is 03:15 PM. |