Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   difuzor panel (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24716)

quake 16-04-2009 12:17 AM

Re: difuzor panel

Skalper ili skalpel,kako ga vec ko zove....i ne zaboravi neku masku,meni nije bilo zlo ali znaju ljudi da padaju u nesvest dok seku kamenu vunu,ovo vec nije sala.

OFF 16-04-2009 12:34 AM

Joj, maska....od toga mi magle naocari:rolleyes::)

quake 16-04-2009 12:49 AM

Bolje nego da magli u glavi:).

NLP 16-04-2009 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 242787)
Skalper ili skalpel,kako ga vec ko zove....i ne zaboravi neku masku,meni nije bilo zlo ali znaju ljudi da padaju u nesvest dok seku kamenu vunu,ovo vec nije sala.

:):):)

quake 17-04-2009 04:50 PM

Jal imate neki predlog za prozor izmedju rezije i gluve sobe?Neki link sa detaljnjijim uputstvima kako se to pravi.Moje ideje su za sada ili drveni ram sa dva troslojna stakla nakrivljena kao slovo "A",mada svuda na slikama vidim da su prozori nakrivljeni kao slovo "V"?Logicnije mi je ipak da zvuk usmerim ka plafonskom apsorberu nego prema podu?Ili da ugradim dva PVC rama takodje nakrivljena?Pomagajte,ovo mi je prilicno hitno i necu ovde nista da ustedim vec bi da se to odradi kako treba.

DeMa 17-04-2009 06:43 PM

quake
evo stigo ali moram malo procitati..

pozz

OFF 17-04-2009 06:45 PM

Ja sam odustao od stakla i uradicu video komunikaciju. Akusticki je sigurno bolje, a to je najbitnije

DeMa 17-04-2009 06:52 PM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 242986)
Jal imate neki predlog za prozor izmedju rezije i gluve sobe?Neki link sa detaljnjijim uputstvima kako se to pravi.Moje ideje su za sada ili drveni ram sa dva troslojna stakla nakrivljena kao slovo "A",mada svuda na slikama vidim da su prozori nakrivljeni kao slovo "V"?Logicnije mi je ipak da zvuk usmerim ka plafonskom apsorberu nego prema podu?Ili da ugradim dva PVC rama takodje nakrivljena?Pomagajte,ovo mi je prilicno hitno i necu ovde nista da ustedim vec bi da se to odradi kako treba.

Halo quake evo sada.
pa radi se na V stakla pa tako niskad se nisam zapitao zastonije na A kako si ni nazvo.
samo gledaj da ako vec stavljas stakla da nisu paralelni sa zidom.
Ja bi ti preporucio vakumirani staklo i to sva puta.

Razmisli o video komunikacii!!! stvar ukusa

poss
Denis

Pi?ta 17-04-2009 08:29 PM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 242986)
Jal imate neki predlog za prozor izmedju rezije i gluve sobe?Neki link sa detaljnjijim uputstvima kako se to pravi.Moje ideje su za sada ili drveni ram sa dva troslojna stakla nakrivljena kao slovo "A",mada svuda na slikama vidim da su prozori nakrivljeni kao slovo "V"?

Mislim da tu ne bi trebao biti problem ako postaviš stakla u "A" tako da ti se u RR zvuk odbija od stakla u apsorber na plafonu.
U ovom postu je NLP dobro objasnio kako se može postaviti staklo: http://www.rumski.com/forum/showpost...6&postcount=44 i općenito na toj temi ima dosta o postavljanju stakla.

quake 17-04-2009 09:48 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 242998)
Ja sam odustao od stakla i uradicu video komunikaciju. Akusticki je sigurno bolje, a to je najbitnije

U pravu si 100% ali moram da ispostujem i gospodu pevace i pevacice:banghead: Verovatno sam dobio dva,tri cira objasnjavajuci im do sada "Gde mi je staklo".Oni to hoce,ocekuju,gledaju se sa menadzerima kroz staklo,osecaju se kao zvezde iz spotova,jbg....to je jedan od dva kompromisa koje sam napravio za sada.Staklo je dimenzija odprilike 90cm puta 70cm,nije strasno.Drugi kompromis je prozor ka suncu i to je urajeno zbog mene ali sam ga stavio gde treba,odlicno dihtuje,ne narusava simetriju....Jeste zvuk primaran ali moramo i svi dobro da se osecamo u studiju,to je neka moja logika.

All times are GMT +1. The time now is 09:51 AM.