![]() |
Re: Pocetak Operacije gistrijumf!
'Soul' ? Auuu...Mislim da treba da googlujes sta je zapravo zanr zvan 'soul'..
:shock: Ja se ne 'lozim' ni na kakve fore,neki ljudi instinktivno koriste svoju boju glasa i uspesno se sluze dobrom tehnikom do koje su dosli spontanim putem,drugima je potreban coaching da to postignu,treci su tvrdoglavi i nemaju pojma sta rade,cesto zavrse sa polipima i bednim izvodjenjem. Svaki pevac koji se upustio u muzicki biznis je imao coaching,neki cak i idu na re-training svog glasa).Ne znam koje si ti to crnce iz podzemne zeleznice imao priliku da cujes uzivo pa da tako nesto kazes.Jer i crnci na koje se pozivas su isli na casove,i Stevie Wonder,i Ray Charles,i Michael Jackson,i Aretha Franklin,the list goes on n on. Quote:
|
Hahah eto u isto vreme smo ga pomenuli.Da, Ray Charles JESTE isao na casove pevanja.
Balthazar,uz svo duzno postovanje,nisi informisan,pricas o svemu napamet iz neke tvoje teorije bazirane na iluzijama u kojim dobri muzicari i pevaci padaju s neba bez ikakvog rada,nisi ni gledao (bar si tako rekao) nastup Anastasie koji toliko branis. O cemu tacno pricamo u tom slucaju :-S Quote:
|
Quote:
a evo da malo i googlamo : Quote:
|
Pa ako je tebi Anastasia merilo dobrog pevanja,mogu da zamislim kako to zvuci...Al ajde da ne pricam u prazno,ako zvuce zaista dobro,njima sigurno pise na celu da li su isli na casove,ili se sami informisali kako da se sluze glasom,pa ti znas koliko su oni radili i ucili...tako si i za Ray Charles-a do sad verovao da nije radio na sebi i imao casove...
Svako ko je iole ozbiljan ce da uci,isto kao sto ne postoji producent koji se nije interesovao i radio vec se oslanjao na Boga i talenat nije dobio na kvalitetu,sto vi uvek prepoznate. Tako i ja nisam potpuno zadovoljna svojim zvukom i mislim da mi treba trening za zanr muzike kojim se bavim,da drzim svoj glas zdrav i u kondiciji,i uvek pevam sa lakocom i uzivanjem. Quote:
|
Quote:
E, da tačno je da vrhunski i najbolju muzčari padaju s neba. Čovjek se rodi sa tim što posle razivja ,jer se rodio da bi to razvijao, a to je najčešće i jedino što umije. Tu definitivno nisu presudni nikakvi časovi...ako ti moraš da ideš na časove, nemoj da nas ubjeđuješ da su časovi načinili najveće velikane onim što jesu... |
Quote:
@iva: 1. balti jedan od dobrih momaka.. 2. opet chujesh al ne slushash (ne chitash lepo shta je napisao) 3. slazem se sa njim u potpunosti, i ti bi da probash da ga razumesh.. @balti: crnje i nashe crnje su imali (i imaju) vishak vremena i frustracije.. ja to tako tumachim.. drugo, kad neko odrasta uz muziku, nastavice sigurno na tu stranu.. znam po sebi, a siguran sam da su i ostali chlanovi foruma bili aktivni slushaoci i u blizini (bar jednog) muzichara pre nego shto su krenuli u sve ovo.. ja sam davno davno u kraju sviruckao gitaru (bluz) i cepao azrine akorde (a,f,c,g) :D sa drushtvom do iznemoglosti.. i slushao i pushtao rep po kucnim zurkama (who is the best, gru, 2pac, b.i.g., snoop, warren G -kad se samo setim) a odrastao sam na jazzu, rocku, i bluzu.. to mi se slushalo u kuci.. poz |
Quote:
Rekla sam u prethodnom postu na koji si selektivno odgovorio NEKI LJUDI PRIRODNIM PUTEM DODJU DO OSNOVE ZA DOBAR VOKALNI ZVUK,DRUGIMA JE POTREBAN NEKO DRUGI DA IM NA TO UKAZE. A u tom dobu o kome pricas su imali na sta da se ugledaju.Bilo je kvalitetnije muzike,a ne ela-ela-ela pevaljki. |
1.Nisam uvredila Baltija,i kao sto vec rekoh,ove rasprave su razmene misljenja a ne tuca i nikad ne osudjujem nikog licno (bilo je izuzetaka doduse,ali ovo nije slucaj).Ukoliko sam mu rekla nesto sto ga je uvredilo,izvinjavam se,Balthazar.A ti opet advokatises :)
2.U cemu se slazes sa njim?Vec znam tvoje misljenje o tome da meni casovi nisu potrebni,ali objasni mi ako si ga ti bolje protumacio u cemu gresim? Quote:
|
Evo ja tvrdim da Usain Bolt-ova tehnika trcanja je katastrofalna i da vara gledaoce sirom sveta,jer originalno ima jako kratak korak,ali neprirodno sireci noge,dostize taj veliki volume i na taj nacin vara gledaoce sirom sveta...
Trkaci sa takvom tehnikom su skloni cestim povredama prepona i obicno ne opstanu dugo na sceni... A videli ste ranije i onog Michael Johnson-a,...on je tek imao nepravilnu i smesnu tehniku... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:19 AM. |