![]() |
Re: ***low End Theory***
Quote:
Jbg, insistirati na autentičnom gitarskom "trafo" zvuku je podjednako bespredmetno kao insistirati na autentičnom zvuku koncertnog klavira ili nedajbo?e ciganskog duvačkog orkestra (grand cassa + dobo? + tuba + 2x bariton horna + kornet + truba). Ti zvukovi mogu da se istinski do?ive samo in vivo. Ono ?to izlazi iz zvučnika nije ni gitara, ni klavir, ni ciganski bend nego ne?to ?to bi trebalo da podseća na te originalne izvore. Eto, samo u tom smislu UX2 je fenomenalan. Malo li je za <200?? :D Pozdrav |
Quote:
Jesam ga zakomplikovao, ali... nije nelogično ;) Sam sebi zvučim kao jedan naš više puta banovani član, ali... he, he.. valjda neću i ja zaraditi ban zbog ovoga :) |
Quote:
pod xt sam kombinirao sa avalonom 737 i presonusom adl600 u dosta kombinacija, i u onome sto sam najvise trebao-nisam uspio (prave,tvrde,masne ritam gitare koje ce dobro sjesti u mixu) za sve ostalo je odlicna sprava..interface,reamp,sve te d?id?a-bad?e su okej za instant uradak, al ponavljam; bez trafoa i ozvučavanja kabineta nema (bar za sada) alternative za rock riff.. |
Quote:
producent, tj. osoba koja se ozbiljnije bavila snimanjem (mixanjem) drive gitara, jer vrhunska oprema se pokaze u svome pravom svijetlu tek u zadnjim fazama produkcije IMHO npr.nekoliko sam puta kod koristenja novih (boljih) micprea lupao glavom, za?to dadoh tolke pare za komad opreme kad sam isti snimak mogao odraditi sa behr.T19xx... sve to do faze kad je trebalo odraditi mix |
Quote:
Mozda Awacs malo davi sa porukama , ali je svakako jako puno uradio u nasoj muzici . Od grupe " U skripcu " preko " Familije " itd .... A imao je svoj studio kad ( ja mislim ) jos pre 20 ak godina .... Pozdrav |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
U pravu si ti - trafo je trafo a emulacija je emulacija, i svaki gitarista koji dr?i do svog zvuka bi trebalo da ima svoju opremu i da je vucara sa sobom po studijima. Ali bi svaki studio trebalo da ima makar neki Toneport, čisto ako naiđe neka budala poput mene :D Pozdrav |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
koliko sam albuma i kome uradio.. Awacs, moja digresija se odnosila prvenstveno na tvoj emotivniji pristup cijeloj problematici, pa sam zato pomislio da je u pitanju gitarista, a ne producent pozz |
Quote:
A uvek je lepo imati na forumu nekoga ko nesto zaista i radi 8-) Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 07:36 PM. |