Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Apple Logic Studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19384)

milos 18-09-2007 07:09 PM

Re: Apple Logic Studio

Vidim da si u materiji Kejkz pa da pitam:
Vidim po netu da 7300GT kartice rade skoro svima pa mozda moj x1300 zamenim za to...
A sada pitanje oko ploce i cipseta :
Hoce li raditi neka novija P35 ploca ili ipak da ostanem na P965 i da li je recimo na Asusovim Wifi-AP Deluxe varijantama radi i wireless?

Goran 18-09-2007 10:19 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 170280)
Ne radi, zato sto su drajveri za 1010 PPC.

Od PCI IO karti, samo rade sve RME i PT akceleratorske. Za sve druge, slaba vajda, posto sumnjam da ce se ijedan drugi proizvodjac, sem mozda Lynx-a, baviti pravljenjem unibin drajvera koji podrzavaju i PCI i PCIe...

A sto mislis da li bi CoreAudio tu nesto bio od pomoci? Ne znam, nemam blage o tome...

kejkz 18-09-2007 11:10 PM

Quote:

Originally Posted by Goran (Post 170314)
A sto mislis da li bi CoreAudio tu nesto bio od pomoci?

ne, nema podrzanih pci uredjaja u coreaudio, samo firewire i usb...

Razlog je jednostavan... noviji mekovi imaju podrsku samo za pcie karte. Ako M-audio pocne da pravi pci-e verzije svojih karti, mogu se ocekivati unibin drajveri...

Goran 18-09-2007 11:46 PM

F**K!!!

Hvala puno! ;)

Goran 19-09-2007 11:53 AM

A zna li se moze li RME HDSP 9632 da radi na OSX na PC-u?

MUzzY 20-09-2007 07:25 PM

Neki moji prvi utisci druzenja sa Logic 8 su otprilike ovakvi: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA kako je dobar! :D
he he :)
Al, ozbiljno, jako mi se svidja i prosto mi je neverovatno sta je sve pokriveno. Interfejs je dosta poboljsan, sve kontrole i opcije su bolje postavljene i nije potrebno vise trckati po menijima, jedino mi smeta sam izgled. Previse me potseca na GarageBand. Ono u Logic-u 7 mi je vise izgledalo "pro" :D
Delay designer je jako interesantan i mozse svasta da se napravi; EQ-u su dodali analajzer kao i match opciju(!!!!!jeeee!!!!); ima novi limiter kao i multiband limiter; novi reverb koji koristi IR-e; guitar pro simulator (pa pa amplitube, stvarno); score je malo preglediji; iskopirali su neka ponasanja samog track editora iz Cubase-a cinimi se; promenili su neke nazive ocigledno da bi nekom ko "prelece" bilo lakse, meni samo smeta :D... i tako.
Sve u svemu za 500e nema konkurenciju.
Evo, uradio sam ponovo miks pesme koju sam radio za panmusic samo ovog puta iskljucivo sa logicovim pluginovima (umesto Realvera i amplituba koristio sam logicov guitar sim. i svi kompresori, limiteri, reverbi i delayevi su Logic8).
http://www.sendspace.com/file/ugcjro 2mb. ako vas ne mrzi :)

RetroMan 20-09-2007 07:50 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 170610)
Neki moji prvi utisci druzenja sa Logic 8

Izgleda da mu jos nisu sredili ADC na grupama i eksternim spravama :truba:
Jel' to istina?

RM

kejkz 20-09-2007 08:08 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan
Izgleda da mu jos nisu sredili ADC na grupama i eksternim spravama
Jel' to istina?

Po grupama izgleda radi... nemam nikakve eksterne sprave, te sa njima ne mogu probati...

Oggy 20-09-2007 08:10 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 170616)
Izgleda da mu jos nisu sredili ADC na grupama i eksternim spravama :truba:
Jel' to istina?

RM

Ja ne mogu da verujem da sve vreme nisu uspeli da to rese! Prosto mi je nelogicno...

Oggy 20-09-2007 08:11 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 170619)
Po grupama izgleda radi... nemam nikakve eksterne sprave, te sa njima ne mogu probati...

E, a da nemas mozda UAD neki, pa da isprobas to?
UAD-ovi plugovi imaju neku svoju latenciju zbog cega ih je nemoguce imati na usnimavanju, a da ti ne smeta, pa ako negde zaskripi, to ce biti tu.

All times are GMT +1. The time now is 06:03 PM.