Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Trigger (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18986)

Dushan_S 25-06-2013 09:45 PM

Re: Trigger

Hvala bato! :)

Arthur 26-06-2013 02:05 AM

bokte, odkad te nema, gre'ota.

poslu?ah ovo, evo utisaka ;) :

plus :

fenomenalne đitre, odličan aran?man i mix, i generalno solidna i pesma (iako ceo fazon nije my cup of tea privatno, ali respect)

minus :
odlično snimljena i smixana milena, dok mi Darko i to odmah naporedo nje, nema tu prodornost ni masu u mixu, i to najvi?e mi smeta samo u tom kontrastu spram nje, da je ona malko ni?e, za ?ta ima prostora, verovatno bi mi manje smetalo. Bubanj takođe ne spada u moje omiljene estetske manire, al to je već stvarno potpuno subjektivno, ovo je maltene ?anrovska odrednica, a meni to smeta u celom ?anru ;) I među zamerke ću ti staviti i spot, koji iako je simpatičan i ovo i ono, zapravo skida akcenat sa ozbiljnosti pesme i texta. Mislim, ne mogu njega da ozbiljno shvatim kad preko njega ide kadar sa milenom koja ga karikira ;) a ponavljam, samo za sebe, jako mi je simpatično ;)

eto i pitanjca - vidim da ste se ti i ona snimali kod brata Pilećeg (za ostatak foruma, ovde sve ređe prisutan član Miha Blaze), a Darko kod Mijića? mix i master pretpostavljam da si radio sam, gajbi. Ajd ajd, metni neki credits ovde, onako reda radi ;)

Dushan_S 26-06-2013 02:34 AM

Ćao bata Arture, stvarno, ni ovako se nismo sto godina videli!

To za odnos ozbiljnosti kadrova u spotu i same teme ti je zapravo na mestu komentar jer je i meni to palo na pamet. Tu je fora ?to od ovakve vrste snimljenog materijala smrtno ozbiljan spot lo?ije funkcioni?e nego opu?tencija varijanta. Iako to naravno nije mo?da toliko u skladu sa smrtno ozbiljnom tematikom pesme, jel :)

?to se tiče njegovog vokala, meni nije sam po sebi lo? i mo?da bi drugačije izlazio u miksu koji je različito zami?ljen u odnosu na ovaj. Njegov vokal je snimljen u Senti u Chainroom-u i bio je već delom ofarban, kad su mi poslali imao na sebi dist i to, tako da su mi delom ruke bile vezane, ili jbg, ja nisam umeo da se snađem. Vi?e bih voleo da je bio skroz suvarak, pa bih ga lak?e izvrteo. Ne mislim da je na bilo koji način lo?e to kako su ga ofarbali, oni su već snimali tamo Downstroy i kao ?to svima i ka?em, mislim da Chainroom izbacuje jako dobre snimke kad se radi o metalu.

?to se tiče snimanja i studija Milo? je na? dobar drugar i iako bih voleo da imam para za takve akcije pa da mu dam da sedimo kod njega mesec dana i snimamo natenane, ipak to sad nije bio slučaj. On nam je iza?ao u susret pa smo se dru?ili jedno popodne i fejkovali snimanje vokala zbog videa. Već smo imali video snimke koje je Darkov prijatelj napravio tokom njegovog snimanja vokala, pa se logično nametnulo "Ajd da snimimo i Milenu i odradimo neki jednostavan video". Tako da sa Milo?em (čiji rad takođe mogu samo da pohvalim) saradnja na snimanju neki drugi put.

Elem, jasno znači sem Darkovih vokala, ja sam krivac za ceo proces. Miks i master ja na gajbi, k'o ?to ka?e?. Ono ?to je mo?da najzanimljivije pomenuti u vezi snimanja pesme je da je ona ?ivi dokaz da metal gitare mogu da se ok odrade u software-u. Dakle, gitare su Line6 plugin + impuls u kombinaciji sa LePou Pluginovi + impulsi. Mali vi?e treba da se drnda EQ u miksu nego sa ?ivim gitarama dok ne legnu, ali eto, kao eksperiment za ceo album ću snimiti samo softverske gitare, neće biti ozvučavanja pojačala. Milenin vokal je snimljen kod nje na gajbi sa tajnim oru?jima koji iz nekog čudnog razloga dobro rade na njenom vokalu (a prilično je neobična kombinacija u pitanju) - Oktava mk012 koja ide u mali matori Symetrix preamp. Jo? kad smo snimali Ljubav, iz nekog razloga je na mic shootout-u taj mikrofon jako dobro funkcionisao sa njenim glasom - ali samo kroz taj preamp. Uključen u neke ove moderi?ka jeftine preamp-e u USB karticama (probao) zvuči o?tro i neprijatno. Druga dobra stvar je ?to opra?ta to ?to soba nije akustički adekvatno treirana.

Sve u svemu, mislim da nije lo?e ispalo sa obzirom da je sve in the box, i jo? home made, a da su inače standardi ?ta se očekuje od zvuka u ovakvoj muzici prilično visoki. Eto i video je home made - zajedno smo ga snimili, Milena ga je izmontirala, na? drugar je onda odradio animacije u After Effects-u.

Arthur 26-06-2013 02:46 AM

još jedan poseban respect za gitare ondak ;)

Dushan_S 26-06-2013 01:27 PM

Fala! :ups:

Everbeatz 26-06-2013 01:46 PM

Gitare su odlicne i hvala na info-u u vezi samog rada!

Dushan_S 26-06-2013 04:54 PM

Hvala Beatze! :beer:

Everbeatz 26-06-2013 05:29 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S (Post 347691)
Hvala Beatze! :beer:

:beer: Uvek treba pohvaliti ono sto je za hvalu!

usput, i meni su ti LePou Pluginovi pravo iznenadjenje kad uzmes u obzir koliko 'kostaju' :)

VladaNS 01-07-2013 09:03 PM

Dusane sve pohvale za ne hrani ljudozdere. Cisto, kompaktno i mocno.

Ja sam sa azilom 5 isto cackao sa impuslima pa smo jednu stvar i snimili sa njima. Clean git -h&k metal master - rme - sir 2 - redwirez impulsi (ili neki drugi, znam da su bili engl i orange kabineti) Ostatak albuma je pravo pojacalo. Evo linka:

http://www.youtube.com/watch?v=lTkLUy_eaps

Reci mi sa cime je komprimovan Milenin vokal? Dinamicki zvuci bas lepo.

Dushan_S 04-07-2013 03:45 PM

Zdravo čovek! Preslušao sam vaš album par puta, tako da znam i tu pesmu :) Gitaru na stranu, a pošto pominješ vokal, u toj konkretno pesmi vam je čudan miks vokala, na momente je upadljivo pretih i ne čujem ga dobro... Inače mi se u principu sviđa taj pomalo "live svirka" fazon. Ta konkretno gitara mi je sasvim ok. Doduše ja bih probao da umetnem tu i neki multiband comp pre simulacije kutije da malo imitira poweramp sekciju pojačala, ipak je to samo pedala + simulacija kutije, imam utisak da to čujem (mada moguće je da je samo placebo jer si mi rekao šta si koristio)

Za vokal farba nije toliko do kompresora ili toga šta stavljam koliko do toga što uvek prvo detaljno sredim vokal. Znači odradim prvo ručno dinamiku, ručno smanjim slova s, š ili neka P ako ih nije kako treba zaustavio pop filter, pojačam šta je tiho, smanjim glasno, nekada slog po slog, slovo po slovo, sve dok vokal ne dođe dotle da bi praktično mogao biti razgovetan u miksu i bez kompresora. Onda tek farbam. A stavljam šta stignem, nekako se najčešće uhvatim za Voxfromer jer u njemu imam već sve od alata što mi treba. U principu mislim da je nužno odraditi dobar editing prvo za "in your face vokal", naročito kad nije snimljen na nekom jako ozbiljnom preampu i majku. Nisam išao toliko daleko kao Mutt Lange da radim odvojeno EQ za svaki slog vokala, ali ko zna, možda počnem i to :)

All times are GMT +1. The time now is 02:10 AM.