Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dragan Ivanović (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Beovizija 2007 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17119)

Oggy 21-03-2007 11:46 AM

Re: Beovizija 2007

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 149681)
TV Metropolis
Kod nas je standard 48khz/16bitni zvuk, tako nam rade dvcamovi, tako se montira, i tako i emituje

Isle klinke u jutarnji program RTS-a ... Odneo ja data CD, 48-16-mono. Racunam, to je standard, beta...
Dao ja njima u reziji da to puste, a oni me gledaju bledo: "Jesi doneo audio CD?!"
-"Ne. Zasto bih? Doneo sam vam datu"

"Pa mi to nemamo odakle da pustimo..." (?!?!?!?!)

- (prikrivam nervozu) "Pa dobro, dajte mi kompjuter da samo prekonvertujem i prebacim u audio CD..."

"Koji kompjuter?!?!?! Nema!"

:rotfl::rotfl::rotfl:

Na kraju je nadjen neki kompjuter, "negde" pa su prebacili na tejp... Da se ubijes!

Arthur 21-03-2007 01:09 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 149695)
Isle klinke u jutarnji program RTS-a ... Odneo ja data CD, 48-16-mono. Racunam, to je standard, beta...
Dao ja njima u reziji da to puste, a oni me gledaju bledo: "Jesi doneo audio CD?!"
-"Ne. Zasto bih? Doneo sam vam datu"

"Pa mi to nemamo odakle da pustimo..." (?!?!?!?!)

- (prikrivam nervozu) "Pa dobro, dajte mi kompjuter da samo prekonvertujem i prebacim u audio CD..."

"Koji kompjuter?!?!?! Nema!"

:rotfl::rotfl::rotfl:

Na kraju je nadjen neki kompjuter, "negde" pa su prebacili na tejp... Da se ubijes!

:banghead: al zato oni imaju magnetoskop! heee...
Nasa je mala televizija potpuno digitalna. Komplet, sve se grebuje na kompove, tu su nam baze i montaze, serveri, i iz kompa se i emitujemo.
Cak smo i sopstveni softwer za to razvili ;)

idekius 21-03-2007 02:23 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 149695)

Na kraju je nadjen neki kompjuter, "negde"...

Iza biste Josipa Broza, gde ga je sakrio lik koji je dobio posao preko veze, da ga neko SLUCHAJNO ne bi terao da ga koristi :mrgreen:

I onako te digitalne novatorije, pored toga sto su jogunaste i komplikovane, loshe zvuche i svi dobro znamo da u program treba ici sa magnetofonske trake... sa STUDER-a sa kraja 70-ih, pocetka 80-ih :-)

Oggy 21-03-2007 03:01 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 149715)
I onako te digitalne novatorije, pored toga sto su jogunaste i komplikovane, loshe zvuche i svi dobro znamo da u program treba ici sa magnetofonske trake... sa STUDER-a sa kraja 70-ih, pocetka 80-ih :-)

Po mogucnosti, ne remontovanih, jer samo tada imaju pravi, vintage zvuk!

Kad meni covek (ne mogu bas da imenujem, da ne ispadne da se rugam coveku koji se dosta dugo bavi tim poslom) iz reportaznih kola kaze : "Sta?!?! Sa lap topa ces da emitujes festival?!?!?! To sranje sluzi samo za video igrice, ko je jos video da se tako radi?!?! ...."

A ja vec dve godine emitujem festival sa lap topa od kada mi se na jednom festivalu CD plejer (i to vrhunski) zaglupio. Ne da nemam problema, nego je sve mnogo brze, preciznije, urednije, sigurnije. Ako vidim da negde skripi, odmah mogu da reagujem i da menjam. Vrh!

Ali to su ionako sve "igracke"... :D

Max 27-03-2007 02:57 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 149631)
Jos jednom ponavljam...
Festival je dobar onoliko koliko su dobre pesme na njemu, a to ima veze samo sa kompozitorima, textopiscima i aranzerima, naravno i izvodjacima.
Najlakse je sedeti kod kuce, ne raditi nista i vikati kako je sve sranje.
Ko ume bolje, treba da salje svoje pesme kako bi ljudi to imali prilike da cuju. Jedini problem je u toj prici odsustvo kriterijuma, jer svi misle da je bas njihova pesma najbolja, ali i to prodje vremenom... ;)
Radite, stvarajte i dajte ljudima priliku da cuju vas rad.
Pozdrav!

Kako bi to bilo lepo da je tako ......:rolleyes:

Naravno da ima boljih pesama , a kriterijum je takav " po babu i stricevima " ....

Tvrdim da je svaka pesma na Beoviziji 2007 usla preko veze i poznanstava .... a vi mi recite koja nije ......

Pozdrav

Oggy 27-03-2007 04:52 PM

Mogu da govorim samo u svoje ime...

dexyco 27-03-2007 10:51 PM

Nije nemoguce, tuzno je samo to da mladi koji stvarno znaju znanje, brzo prilagodjavaju svoje stavove "shefovima" kako bi bolje prosli, pa i njihova muzika postaje monotona i bezvredna...

(joooj, pa ja sam skroz zaboravio da odgovorim na ovu temu. Oggy, sorry, odgovaram ti u najkracem mogucem roku na ono sto si mi napisao jos prosle godine :D)

Oggy 27-03-2007 11:01 PM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 150400)
(joooj, pa ja sam skroz zaboravio da odgovorim na ovu temu. Oggy, sorry, odgovaram ti u najkracem mogucem roku na ono sto si mi napisao jos prosle godine :D)

E, ako ja sad znam o cemu ti to... :confused:

Moraces i mene da podsetis o cemu se radi :)

dexyco 28-03-2007 01:35 AM

dont worry, citiracu...

dexyco 28-03-2007 11:03 PM

Uhh, izvinjavam se na poprilicnom kasnjenju svima...

@oggy

Quote:

Opet brkate teze...
Nije rec o mojoj ili o bilo cijoj pesmi konkretno.
Ako je pesma dobra, sta ima veze da li je etno ili da li je to za evroviziju ili nije. Meni se Trkuljina pesma svidela, bez obzira sto se to inace dijametralno razlikuje od mog poimanja pop muzike. Dobra je muzika, covek je odlicno to izveo, ja ne mogu da kazem nista drugo osim da je to super. Da li tome umanjuje vrednost sto se pesma pojavila na RTS, a ne na MTV ili Pinku ili B92?! Naravno da ne. Barem ne bi trebalo.
Nismo se razumeli. Daleko od toga da sam rekao da je pesma losa, jednostavno nisam nasao ni jednu pesmu koja bi bila istovremeno dobra i mogla da prodje na ovakvim shugavim festivalima (zato verovatno i nije prosla, bila je dobra a nije se uklapala u njihov shablon). Sta hocu da kazem, nije cilj praviti sablonirane pesme - daleko od toga, nego samo hocu da kazem da dobra pesma na ovakvom festivalu ne moze da prodje. Cak ne vidim razlog (posto verujem da je Trkulja svestan toga) zasto bi se neka ovakva pesma pojavila na jednom ovakvom festivalu, mada, opet, gde bi...?

Quote:

Realno, nama nije bio, jer smo svesni svojih mogucnosti (i nemogucnosti), a i namere su nam potpuno drugacije.
Da. I to skroz podrzavam...

Quote:

A to za radio... To je bez veze... Trebalo bi da muzicari putuju od grada do grada kao trubaduri i da na svakoj pijaci odrze svoju predstavu, kako bi ih narod istinski upoznao, bez raznih tehnoloskih kerefeka...
Renesansa is comming back!!!:D
Ne, pazi, realno i ne bi bilo tako lose da se proba sa tako necim (ne neki ozbiljan festival), ali s obzirom na situaciju (tipa "ko ce to da slusa, bolje ja da gledam Rosalindu") i na kvalitet zvuka koji se emituje, od toga nema nista.

Quote:

Originally Posted by arthur
TV Metropolis
Kod nas je standard 48khz/16bitni zvuk, tako nam rade dvcamovi, tako se montira, i tako i emituje

Pa dobro, to je vec visok kvalitet zvuka... Ja sam mislio konkretno na vazdusnu televiziju - mislim da je kod njih standard 32khz, a na kablovskoj je vec mnogo bolja situacija. BTW, skoro bio kod jednog lika koji ima kablovsku, tv pokazuje na mnogim stanicama da je stereo signal u pitanju, na nekim sa to mogao i da cujem, na drugim ne, mada sve zavisi od programa koji se trenutno emituje...

All times are GMT +1. The time now is 09:33 PM.