Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Radni stol (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16515)

OFF 19-01-2008 01:52 PM

Re: Radni stol

Pitanje za sve koji imaju master klavijaturu i tastaturu ispred sebe (klavijatura na izvlacenje : Moze li da bude udobno i jedno i drugo? postoji li nacin ?

Moritz 19-01-2008 02:45 PM

Zavisi od debljine klavijature, ja sam imao mali problem ( u pitanju je tada bio D 50 Roland) zbog debljine iste pa mi je zbog toga cesto noga udarala u gornju plocu koja je nosila na sebi klavijaturu.
Klavijature mi je bila na ok visi ali posle odredjenog vremena su mi zglobovi na sakam poceli stradati jer mije tastatura bila vise nego sto je otpimalno. Kako rece Boggy idealna visina za tastaturu je ka za daktilografe ( fijoka ispod radne ploce stola)

I dalje mi predstavlja problem kako da namestim master i tastaturu ispred sebe a da mi ni jedno ni drugo ne smeta prilikom rada a da mi je sve opet tu na dohvat ruke.

Argosy ima fina resenja ali sve opet zavisi od velicine korisnika...ako je neko krupan i visok dzaba mu sve opet ce se patiti.

OFF 19-01-2008 03:31 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 187572)
Zavisi od debljine klavijature, ja sam imao mali problem ( u pitanju je tada bio D 50 Roland) zbog debljine iste pa mi je zbog toga cesto noga udarala u gornju plocu koja je nosila na sebi klavijaturu.
Klavijature mi je bila na ok visi ali posle odredjenog vremena su mi zglobovi na sakam poceli stradati jer mije tastatura bila vise nego sto je otpimalno. Kako rece Boggy idealna visina za tastaturu je ka za daktilografe ( fijoka ispod radne ploce stola)

I dalje mi predstavlja problem kako da namestim master i tastaturu ispred sebe a da mi ni jedno ni drugo ne smeta prilikom rada a da mi je sve opet tu na dohvat ruke.

Argosy ima fina resenja ali sve opet zavisi od velicine korisnika...ako je neko krupan i visok dzaba mu sve opet ce se patiti.

I ja gledam da maznem neko Argosy resenje, ali zbog svega navedenog cu verovatno master ostaviti sa strane, a raditi sto za daw + nesto rack outboarda.

Isti problem imam i na svirci, ne postoji dobar stalak za 2 klavijature, za ljude od 190cm

SandRob 19-01-2008 06:19 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 187568)
Pitanje za sve koji imaju master klavijaturu i tastaturu ispred sebe (klavijatura na izvlacenje : Moze li da bude udobno i jedno i drugo? postoji li nacin ?

bas radim stol koji ce imat skafetin sa klavijaturom koji ce se izvlacit. za sad je sve na papiru. nadan se da ce funkcionirat jer cu koristit standardne nosace (shine) za skafetine koji (otvoreni) mogu nosit 50 kila.

OFF 19-01-2008 06:28 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob (Post 187595)
bas radim stol koji ce imat skafetin sa klavijaturom koji ce se izvlacit. za sad je sve na papiru. nadan se da ce funkcionirat jer cu koristit standardne nosace (shine) za skafetine koji (otvoreni) mogu nosit 50 kila.

Znas li mozda, koje su optimalne visine radnih ploca?

SandRob 19-01-2008 06:35 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 187596)
Znas li mozda, koje su optimalne visine radnih ploca?

ne znan. ja san izmiri prima sebi, odnosno prema starom stolu na ciju visinu niko nije ima primjedbu.

meni ce radna ploca doc na 820.

BladeR 13-02-2008 09:30 AM

Jel mi moze ko reci kako se zove ta spuzva sa malim piramidicama i ako zna u kakvim se to ducanima moze pronaci i kakava je cijena?:confused:

"7" 15-02-2008 01:12 PM

4 Attachment(s)
Evo mog, malo modifikovanog Tikijevog stola...
... naruceno u Zomont-u na Ibarskoj po merama koje sam im dao... dobijeno iseceno i iskantovano, uglavnom abs-om... ja sklopio polako i...

Attachment 3045

Attachment 3047

Attachment 3048

Attachment 3050

"7" 15-02-2008 01:14 PM

3 Attachment(s)
Attachment 3051

Attachment 3052

Attachment 3053

SandRob 15-02-2008 01:43 PM

http://img217.imageshack.us/img217/6145/stol3ht7.jpg
meni se ovakav stol svidja i sebi cu napravit nesto slicno. prilagodit cu ga svojima potrebama.

All times are GMT +1. The time now is 07:18 PM.