![]() |
Re: "moderna muzika" i muzika za pare
manje-više, funk se ipak pominje i tu i tamo...
|
Cvrsto stojim iza izjave sto ne znaci da ne volim otici na tech-party i bio sam ih na 10000 i volim otkaciti uz gou, volim taj ritam, volim taj beat koji bukvalno "zvace" :) ali samo se trudim da budem realan. Ali ako posmatramo samo muziku 20-21 vijeka onda mozemo pricati o svim ovim vrstama "muzike".
Kako da to objasnim: recimo da imas curu u koju si jako zaljubljen i koja ti je najljepsa na svijetu ali znas da ipak tamo negdje postoji jedna Angelina Jolie kojoj tvoja riba nije ni do koljena :) Keep it real! osvrt na cinjenicu da je ovo forum i da je ovo moje licno misljenje na koje imam pravo. ne potcjenjujem niciji rad, nasuprot cijenim jako svako licno izrazavanje i svaki kreativni momenat svakoga. jer to nam ne mogu oduzeti, na to mozemo samo zaboraviti. :) Pozdrav! |
Quote:
|
bitno da smo shvatili ?ta je htio da ka?e
|
ma naravno, ja to onako - usput, iz zezanja..zaboravite i nastavite sa diskusijom :)
|
Quote:
Samo sam izneo utiske, čak ni nisu u pitanju utisci stečeni isključivo na osnovu onoga ?to su ljudi pisali na ovoj temi. Ja sam sva?tojed ?to se tiče muzike, tako da definitivno nemam predubeđenja, vi?e glasno razmi?ljam o tome ?ta vidim na drugima. Quote:
Ako priča? manje bukvalno, e onda opet postoje kulturolo?ke razlike, pa neki daju prednost ritmu, neki melodiji, a neki harmoniji. istok je harmonski tanji a melodijski daleko bogatiji od nas na primer. |
Quote:
a ovo za harmoniju, melodiju i ritam nisam ja rekao, čak se s time nebih ni složio...može da postoji rubato muzika, kao i sam ritam....po meni je sve to muzika...to je valjda balthazaar rekao, pa neka on malo pojasni |
Ma samo sam quote-ovao Balthazara, nisam napisao ime :) I ne znam ?to bih se ljutio? Nego nisam skapirao kako si se nadovezao ;)
|
pa jes....ja znam da budem nesistematičan:)
|
pa ja samo hoću da kažem da su ritam, melodija i harmonija esencijalni elementi muzike i da zavise jedan od drugog maksimalno.Medjutim, ritam ima odedjenu prednost jer može da postoji sam, bez harmonije i melodije.Melodija ne bi postojala da nema ritma...I moj komentar se ticao plemenskih ritmova, kojim sam ja, uzgred receno, fasciniran, ali ih je tesko nazvati muzikom u punom smislu rijeci, naravno, postoji plemenska muzika, ali to je opet kombinacija ritmova, glasova i melodicnih udaraljki.Iako ritam čini možda i najbitniju osnovu muzike, sam po sebi nije muzika.Isto kao što kafa u kesi, nije ona kafa koju mi pijemo, dakle kafa kao piće.Taj prah u kesici čini to piće, ali bez vode(ili sećera, neko pije gorču:=) nije napitak "kafa"...eto da li sam sad pojasnio...e baltazare,filozofe stari :)
|
All times are GMT +1. The time now is 01:15 AM. |