![]() |
Re: Muzicka kartica
Nije da opet zamecem kavgu:p, ali... kako to da Akai DR 16 i Ensoniq Paris i dan danas super snimaju, a po papirnim karakteristikama Audigy je zverina za njih :idea::twisted:
A i kako to da je komsinica 3 sprata iznad mene i dalje strava riba i sve bih dao za njen DSP chip, a vec joj je 47 godina? :o:skeptik::smile2: |
Quote:
Komsinicin DSP chip je diskutabilan, tj. pravo pitanje je da li je sa pokretnim ili fixnim zarezom, te da li si u skorije vreme malo posvetio vremena sebi i analizi svojih potreba, tj. da li sabiras "virtuelno" ili analogno... Pitanje headrooma da ne pominjem... :D |
Rekao bih da je kod komshinicinog DSP chipa presudan hedrum... posto je u pitanju hi end sprava kojoj je hedrum +100.000 eu :mrgreen:
|
Izvini molim te!, ali bez ljutnje(i duzno postovanje komsinice)!
Ipak najveci hedrum imaju bosanci! |
Re: Principi DSP-a
Quote:
Ili vise volis da ti slozim neku "nebesku" pricu, gde cemo doci na kraju do kablova koji imaju ucrtane smerove za kretanje elektrona i poznatu teoriju o razblazivanju najnizih bitova... Salu na stranu, sve to zavisi od ozbiljnosti konstruktora, njegovog iskustva, projektnih zahteva koje je imao i da li je bio dobro placen... ne mora sve da bude zadovoljeno odjednom, ali barem neke od tih stvari trebaju biti zadovoljene... Recimo slucajevi sa novim visekanalnim Apogee konvertorima su tipicno neiskustvo konstruktora... (previse je komplikovao, birao cipove iz najnovijih casopisa, nije bio preterano mastovit, na kraju je to sve nepouzdano)... imaj u vidu da su i oni ljudi sa svim svojim vrlinama i manama, zasto bi oni uvek morali da smiksaju nesto da bude vrh? Ne znam da li neko ima iskustava sa Lavry Engineering konvertorima, pristup konstrukcijama od strane Dan Lavry-ja mi se dopada, i sasvim mu "lepo stoji" blaga konzervativnost... predpostavljam da su njegove sprave stabilne kao stena, i da nema uticaja mesecevih mena na rad... Takodje mogu biti dobri Mytek i Benchmark konvertori, a za dCS se pomalo bojim da se mnogo hvale, ali ako dCS sprave vec nekom odlicno rade, onda verovatno pricaju istinu... Vise nemam preporuka za konvertore. Generalno smatram da konvertori moraju biti jednostavni i pouzdani... bez firewire i usb, samo sa AES3 interfejsima od digitalnih... konzervativno? Da, naravno, hvala! pozdrav bogi |
Quote:
pozdrav bogi |
Re: Prednosti i mane DSP-a
Quote:
Interni "DSP" u operativnom sistemu nema nikakve veze sa kvalitetom buducih aplikacija za profesionalni audio, zato sto vec odavno ti imas aplikacije koje mogu i fix i float i 16 i 32, voleo to Windows ili ne. To se verovatno odnosi na neke njegove interne funkcije (media player?)... sta god, vise zvuci kao hvalisanje necim sto vec postoji od Windowsa NT, ne kao deo operativnog sistema, nego kao funkcionalnost neke aplikacije. Inace "DSP" o kome pricas nema nikakve veze sa Analog Devices ili Texas Instruments DSP cipovima, to znaci mogu biti samo neke nove funkcije u operativnom sistemu, ali procesor ostaje isti, univerzalni, sa svim svojim prednostima i nedostacima koje vec ima za postojece aplikacije. pozdrav bogi |
Quote:
|
dr16 je, meni barem bulja. Ne volim te midlasko kasapske sprave. Moj mi RME ipak lepse radi ... al doduse, nije ni on nova sprava...
a za Lavryja... treba imat dusu... i para :( |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:16 AM. |