![]() |
Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model
hmm
mozda je soba u alpha studiju dobra, a MME je zakon za projekt studije od 20kvm.. kao moj :da: |
Quote:
Quote:
Kada bi isli dalje, jos bi mu vise suzili dinamiku mehanickim ogranicenjem midwoofera... koji inace moze EKSTREMNO puno da istrci napolje (u odnosu na "standardne" 6.5" drajvere)... ali ne treba ga silovati. pozdrav bogi |
Slusanje 2
juce sam imao priliku da ponovo cujem SuperMee ali ovog puta u drugom prostoru, rec je o poluzavrsenom Hammer studiu. Totalno druga prica u odnosu na prosli put, definitivno vise basa mnogo kompaktnije i detaljnije. Dubina sterea i detalj su odlicni, zvucnik jako lepo "preslikava" razlicite miksovei lako se uocavaju razlike. Sa druge strane mi se i dalje cine malo ostriji u visokom registru, tako da je na nekim matricama koje su inace bile zasiljene to bilo mnogo vise izrazeno, cak i ne prijatno (licni utisak). Stvarno su klinicki ciste tako da to moze biti problem ljudima koji su navikli na neki monitor koji farba, naravno -sve je stvar navike i licnog afiniteta. Nisu za glasno i dugo slusanje, kao ni vecina monitora, i definitivno je bolji rezultat pri manjim nivoima glasnoce. Koliko me sluzi secanje SuperMEE je vrlo blizu PMC monitora po pitanju detalja, sirine i brzine reprodukcije tranzijenata, isti drajver koji se nalazi u oba zvucnika ide u prilog tome. Naravno ATL (PMC) i bas refleks (SuperMEE) imaju svoje razlike. Licno, SuperMEE je jako blizu da postane referentna kutija koja ce da se pominje u rangu PMC, ADAM S serije, K&H.....ostaje jos samo to da se ti visoki ( a znam da je to moguce uraditi) nekako "pripitome" i da budu meksi - u pitanju su vrlu suptilne razlike. Ovako sam ja doziveo SuperMEE. Bravo :) |
Moritz, drago mi je da su nam utisci otprilike slicni :) Znaci... nisam gluv :)
|
Dobro je, i meni je sad lakse nisam sam. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
|
Quote:
|
Bogi i Zorica su mi ostavili SuperMEE monitore na nekoliko dana, pa sam na brzinu malo miksao na njima. Kazem na brzinu i malo jer je stvarno tako bilo, tako da su ovo vise preliminarna razmisljanja.
Prva stvar je da precizno i lako, cak i pri relativno tihom slusanju, otkrivaju razne probleme po kanalima (puckanje, sumove, distorziju i sl.). Drugo, omogucavaju izuzetno precizno podesavanje EQ-a. Trece, ono gde je SuperMEE stvarno SuperMEE-ioran, je otkrivanje reverba. Cak i u pretrpanom aranzmanu se dobro mogu cuti razliciti reverbi na raznim instrumentima; njihova gustina, kvalitet, trajanje, "realnost" itd. Cetvrto je da su mi bili prijatni za rad. Ono sto je Moritz rekao za ostrinu visokih je verovatno posledica toga sto Hammer rezija jos nije zavrsena. SuperMEE monitori i po izradi i po zvuku odaju utisak "ozbiljnih" studijskih monitora, ma sta to bilo...:) |
@Diviner,pa ovaj...loptu prebacujem na Boggy-ja .:p
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 03:30 AM. |