Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   MASTERING TAKMICENJE (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11200)

AVaX 28-04-2005 10:20 AM

Samo.....
.... posto je topic "matering takmicenje", zar ne bi trebalo da sledi neka nagrada za pobednika?

:P

Gianfranco 28-04-2005 10:35 AM

Bolje je sada SandRob... Color - vrlo dobro na vecoj jacini kada sam slusao,a na slabijoj mi nesto fali... videcu jos,posto sam sada u zurbi...

Color 28-04-2005 10:45 AM

Quote:

kad gledan na spravice, stvarno se rms ne minja, ali ja ne cujem da mi stvar padne u refrenu. uletu lipo oni backovi i one neke suske i ne cujen ja taj problem.
Ja na spravice nisam ni gledao, naucio sam da verujem svojim usima, tako da pisem to sto cujem.. Nemislim ja da ti stvar padne u refrenu, to nikako! To "disanje" nisam mislio u vertikalnom preseku ( u jednom momentu odnos svih instr..dinamika..itd) nego u horizontalnom (ako bi se to dalo tako reci). Jasno je da sto ga vise "pumpas", vise ubijas dinamiku.. Zato se Gainfrancov cini da nedise ,on ga je bas "nabudzio". Nego ono, ide strofa, sve cool, dodje refren, udju back vokali, suske, a ono jos uvek sve cool. Meni se to desilo kad sam stavio compressor na pocetak (1 band), tako da sam ga odma preskocio... :roll:

Sta koristis da rasiris/suzis bazu u odredjenim frekvencijama? To je neki multiband Stereo imager ili? To se cini kao zanimljiva alatka, nemam je.. :(

E a ovo s'ovim :arrow: mi isto nije jasno... :?

Color 28-04-2005 10:57 AM

Quote:

Samo.....
.... posto je topic "matering takmicenje", zar ne bi trebalo da sledi neka nagrada za pobednika?
Ma jeste....ali nije bitno pobediti! Bitno je nesto nauciti! :wink:

Quote:

Bolje je sada SandRob... Color - vrlo dobro na vecoj jacini kada sam slusao,a na slabijoj mi nesto fali... videcu jos,posto sam sada u zurbi...
Samo polako...bez zurbe :wink: Ja se tripovao da sam clubu...iako, slusao sam i na malim zvucnicima, svira sve...al zaglavicemo se opet oko ukusa, ja bi opet sampite :bend: Cool su ovi novi smajliji!

SandRob 28-04-2005 11:01 AM

to sa sirenjem i suzavanjem ti ima ozone. ja ga skoro nikad ne koristin, ali kako ste rekli da vam je moj mastering maglovit, promisli san kako bi s njegovin ekciterom (ni ekciter bas ne koristin puno, inace) jos moga malo dodatno rastirat maglu, a da ne dizem vise eq. :wink:

SandRob 28-04-2005 11:03 AM

Quote:

Originally Posted by Color
:bend: Cool su ovi novi smajliji!

malo su nervozni. ;) siguro su niki pankeri. :roll:

Color 28-04-2005 11:12 AM

:bend:

Da, ja sad bas gledam, nesto su se unervozili.... Garant zure da sto pre odprase svirku pa brzo na :beer: da se iskuliraju :wink:

E a taj Ozone, da ga preporucimo i nekoj meteoroloskoj stanici? Izgleda da radi posao :wink:

ANITA 28-04-2005 08:40 PM

SANDRO:
"bdv: kojega vraga ova strilica ulice kad napisen 'neznan'?!?! "

Decki.... primite moje najdublje isprike!!!!!

Ja sam kriva u vezi ovih strelica..... stvarno nisam htjela :lol: .... Ubacivala sam nove smajlice i taj je slucajno ostao i zove se "nezna" (trebala sam ubaciti neki drugi.... i bla bla.. nije bitno).... tako da svaki put kad ste vi napisali nezna (tko vam je kriv sto pisete bez razmaka :wink: )..... dosla je strelica umjesto teksta.

Idem sad to rjesiti!!

:<> svima...

Anita

Mogli 29-04-2005 12:34 AM

Svaka ti cast Gianfranco, kako si onaj mastering odradio!! Probao sam i ja, ali ne pije vode...nema definiciju, ne moze ti prici ni izdaleka!! Moram jos da ucim! :shock:

SandRob 29-04-2005 06:57 AM

neznan. meni se gianfrankov master bas ne dopada. za moj ukus je previse ispeglan. ok. razumin ako taka muzika to zahtjeva, ali ne virujen da zahtjeva da se izoblici zvuk, ko sto se se gianfranku dogodilo na snareu i opcenito na visokima. bas bi voli cut sto je taj tip napravi?!

All times are GMT +1. The time now is 03:42 PM.