Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Pokazi svoju konfiguraciju (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7828)

Plonk 23-01-2008 02:59 PM

Re: Pokazi svoju konfiguraciju

Quote:

Originally Posted by Klarinetista (Post 188153)
Evo i ja da se pohvalim od pre par nedelja:

Ploca ASUS P5K-E wifi AP edition
Intel c2 quad Q6600 na ~3GHz uz smanjenu voltazu
4GB kingston khx9600ddr2 1200MHz
Grafika ASUS EAH3850 512Mb DDR3
Zalman CNPS9700NT za procesor na 1300obrta
Za sistem WD Raptor WD1500ADFD 10k, ovo je cudo koje me najvise odusevljava!!!
Za audio WD 400GB 7200rpm 16MB SATAII SE ultra tiho radi-moja preporuka
Kuciste akusticki modovano CM centurion 534+
Napajanje Chieftec GPS650 650W FULL 14cm FAN

:jupi::jupi::jupi:mocno.nema sta:)reci koliko te sve izaslo ako nije tajna
i moja preporuka za wd se16 diskove.odlicni su

Klarinetista 23-01-2008 03:20 PM

Izaslo je oko 850-900 jevreja

HrastProgrammer 25-01-2008 07:16 AM

http://www.hrastprogrammer.com/signix/RackSynth.jpg

Danny Lou 29-01-2008 06:50 PM

obradovan od strane rodbine izvana na moju kucnu adresu je stiglo slijedece:

HP Compaq presario V6400
core2duo centrino t2450 2 Ghz
2gb rama, 800 mhz
120 gb hdd fujitsu, 5400 rpm
15 incha
+ eksterni hard hitachi 500 gb 7200 rpm

korenjak 24-02-2008 12:30 PM

Do danas sam radio na:
Athlon XP 1600+ (1,4ghz)
Gigabyte GA-7ZXE
512 SDRAM
IBM Deskstar 80 Gb
Pioneer DVD RW
Chieftec 400w
Ati Radeon 7500
Creative Live 5.1

A od danas:
Intel 8200 2,66 ghz 6mb cash
Gigabyte EP35c-DS3R (ultra durable,ddr2, ddr3 suports)
Geil Ultra -dual chanel kit 2x1gb 800mhz
Gigabyte Ati Radeon HD2600Pro 512 mb 128 bit
WD AAKS 250 gb 16 mb cash
Antec Performance P182-kuciste
Corsair hx 520w napajanje(modular)
TC electronic KONNEKT 8

Hvala svima koji su me posavetovali oko kupovine konfiguracije, posebno Divineru, Milanchetu, Leshi, Kejkzu i ''7''
pozdrav korenjak
:wink:

postavicu uskoro slike izgleda super pravi DAW

"7" 24-02-2008 02:58 PM

:jupi: :beer: :mase:

lesha 24-02-2008 03:50 PM

nema na cemu aco, samo da masina radi kako treba :wink:

evo i moje konfiguracije:

cpu amd x2 5000+
mb asus m2n-sli deluxe
gpu asus en8500gt silent
hd wd aaks 320gb 16mb cache
mem geil ddrII ultra 2x1gb 800mhz
case frontier duke
case fans 2 x noctua nf-s12
psu lc power lc6550gp silent giant
cpu fan cooler master hyper tx
mon lg l194wt
sc e-mu 1820m

66musicman 24-02-2008 04:06 PM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 192586)
Intel 8200 2,66 ghz 6mb cash
Gigabyte EP35c-DS3R (ultra durable,ddr2, ddr3 suports)
Geil Ultra -dual chanel kit 2x1gb 800mhz
Gigabyte Ati Radeon HD2600Pro 512 mb 128 bit
WD AAKS 250 gb 16 mb cash
Antec Performance P182-kuciste
Corsair hx 520w napajanje(modular)
TC electronic KONNEKT 8

Veoma dobra kombinacija, ako nije tajna koliko te je kostala, naravno bez mjuze ?

korenjak 24-02-2008 06:42 PM

Evo za svakoga koga zanima iznos i detalji konfiguracije:

CPU-Intel E8200 (45 nm) 2,66 ghz 6 mb cash (box hladnjak)- 162 e

RAM-Geil Ultra DDR II 2x1 GB 800 mhz - 46 e

MB-Gigabyte EP35C-DS3R (DDR2 i DDR3, 8 SATA,10 USB, LAN, RAID 1,2,5,10)- 102 e

GPU-Gigabyte ATI Radeon HD 2600pro 512mb - 50 e ( uzeo od druga u radnji
62 e)

HDD_WD AAKS 250 gb 16 mb cash - 53 e

PSU-Corsair HX 520w modularno( SLI , Cooler rpm inteligent control, 120mm double ball bearing)- 97 e

Kuciste- Antec Performanece P182 (tri ugradjena ventilatora 120 mm sa podesivom brzinom, dve sobe, silikonski drzaci hdd-a, fioke, troslojni zidovi) - 105e

Ukupno 615 e (bez dvd rw, misha, tastature i monitora)
Planiram da dodam jos jedan HDD kasnije od 320 gb
Mislim da je ovo solidna konfa za DAW

Pozdrav svima

Korenjak

P.S.: Jako tiha konfiguracija(napajanje se vrti necujno jer podesava brzinu prema opterecenju, CPU cooler takodje recimo ovde je temperatura 38 stepeni a RPM cpu coolera je 860 )

milanCHE 24-02-2008 11:47 PM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 192643)
Evo za svakoga koga zanima iznos i detalji konfiguracije:

CPU-Intel E8200 (45 nm) 2,66 ghz 6 mb cash (box hladnjak)- 162 e

RAM-Geil Ultra DDR II 2x1 GB 800 mhz - 46 e

MB-Gigabyte EP35C-DS3R (DDR2 i DDR3, 8 SATA,10 USB, LAN, RAID 1,2,5,10)- 102 e

GPU-Gigabyte ATI Radeon HD 2600pro 512mb - 50 e ( uzeo od druga u radnji
62 e)

HDD_WD AAKS 250 gb 16 mb cash - 53 e

PSU-Corsair HX 520w modularno( SLI , Cooler rpm inteligent control, 120mm double ball bearing)- 97 e

Kuciste- Antec Performanece P182 (tri ugradjena ventilatora 120 mm sa podesivom brzinom, dve sobe, silikonski drzaci hdd-a, fioke, troslojni zidovi) - 105e

Ukupno 615 e (bez dvd rw, misha, tastature i monitora)
Planiram da dodam jos jedan HDD kasnije od 320 gb
Mislim da je ovo solidna konfa za DAW

Pozdrav svima

Korenjak

P.S.: Jako tiha konfiguracija(napajanje se vrti necujno jer podesava brzinu prema opterecenju, CPU cooler takodje recimo ovde je temperatura 38 stepeni a RPM cpu coolera je 860 )

evo,sad ja moram malo da ti "zvocam".pa kad si vec uzimao e8200,sto nisi gadjao e8400?danasnja cena mu je vec oko 150 i neki evro,a i tad kad smo pricali,nije bila velika razlika

druga stvar,sa box cooler-om ne mozes da racunas na veci overklok a da ti pri tom masina ostane "low noise".

treca stvar,po mome si bacio nepotrebno velike pare na napajanje,ja sam zadovoljan mojim chieftec-om GPS 450AA(ali sam,kao i Arthur,cini mi se,napravio malu prepravku na ventilatoru napajanja:wink: ,umesto neke fabricke 12-ice kineza,metn'o sam Noctua NFS12800,napajanje isto ima varijabilni mod rada,sto znaci da se vent vrti od 500 do max. 800 rpm.veruj mi da mi jedinu "buku" u kucistu pravi hdd WD,i to tek kad se sagnem na 15-tak cm od kompa.

cetvrto,i izbor kucista je mogao da bude malo rentabilniji,imao si chieftec ch-05 u klasi oko 60 tak e,veliko,jako masivno,6 hdd mesta,dobro za adaptaciju,provereno,14.5 kg tesko.ili da pojuris neki frontier duke pa da se akusticki doradi,ili nesto sl.
znaci umesto skupog kucista si mogao da uzmes nesto rentabilnije i taman da ti ostane kinta za doplatu za nesto jaci CPU i za bolji CPU cooler(neki Hyper TX ili sl.oko 20-25e)

peto,pomeri threshold u onome easy tune programu uz plocu da ti cpu vent krece sa radom od nekih 35 stepeni,dotle slobodno nula,stavi mu 100% tek od nekih 55stepeni,mada bez overkloka sa tim cpu-om,tesko da ces na full loadu ikad i preci 47,8 stepeni,taj CPU je koliko ja znam u 45 nm tehnologiji .

sesto,ploca je ovde u BG nekih 70,72 e,to je vise od 30 e koliko si je tamo platio.ali dobro,jbg,moraju i trgovci nesto da zarade.

u svakom slucaju,na tvom mestu bih "ustinuo" na kucistu i tom napajanju,koje nije bas toliko bolje od chiefteca da skoro 2 puta vise kosta,i na konto toga bih uzeo jaci CPU,veci hard,jeftinije a adaptibilnije kuciste i bolji cpu cooler
ali,'ajde,da ne ispadnem glavni smarac na forumu,generalno je prilicno dobra ta tvoja konfiguracija,samo ubuduce ne zuri,vec pitaj sta te zanima,i Diviner ti je spominjao taj E8400 kako si mi ti rekao,i Lesha ti je davao neke sugestije,ako se ne varam,evo i ja ti ovde tupim nesto....
u svakom slucaju,zelim ti da te doooobro i pouzdano sluzi nova "zverka" i da ispalis bar tri,cetiri hita,nema veze zabavnjaci narodnjaci,samo da ti se isplati investicija u komp:D
a ako ti ne bude mrsko,kad stignes,okaci nam rezultate AK VST testa,bice nam svima koji budzimo razne konfiguracije od znacaja kao neka referenca
pozdrav

korenjak 25-02-2008 12:28 AM

Milance hvala na pomoci
Ne znam da li si iz BG ali ovdasnji prodavci lazu sa cenama...vecina na pc berzi, ne svi, imaju lazne cene
okrenuo sam 100 telefona i obio jedno 30 pragova radnji i doticni E8400 nema nigde!!!
I ovaj sam (E8200) naso samo na dva mesta po ceni od 162 i 165 e
toliko sam citao forume i raspitivo se tako da bi me daljnje cekanje i jurenje komponenti ubilo i ovako mi je otislo mesec dana zivota na jurenje

Box kuler mi je za sad ok , bice i upgrade.......neki sonic tower koga nema nigde zaista (diviner je u pravu)
moji aranzmani su skromni tako da o klokingu i ne razmisljam
ako i bude jednom, imam loodilo promaju u kucistu.....
ovaj moj stari komp mi je cak terao neke pesme...novi ce biti sasvim dovoljan..

Napajanje- naci napajanje je bio zaista veliki problem
Necujni Antec phantom 350 i 500w nema ni od korova a nece ga ni biti pitao sam kod uvoznika

Corsair je napajanje koje se bazira (uzima istu platformu) na Seasonic
vrhunskim napajanjima....zapravo to je prepakovani seasonic...

Ima sajt lika koji se bavi samo napajanjima i zove se johnny guru on preporucuje ovo napajanje kao best

www.jonnyguru.com

i na srpskom ovde:

http://www.sk.co.yu/forum/showthread...ight=napajanja

ovako sto se kucista tice izmedju chiefteca i anteca izabrao sam antec
jer jelte ja sam neki vajar pa mi se dizajn mnogo svideo...recimo da sam imao zelju da kupim bash to kuciste
sto naravno sa strane novca nije pametno, al eto bas sam zadovoljan...bolest
profesionalna sta cu :)

E da frontier duke mi je mnogo ruzno kuciste estetski, to mi je ujedno i zamerka na ru DAW, mada znam da to nekim ljudima nije bitno, al meni mnogo znaci...recimo...

Pomenuo si i plocu
ceo beograd sam obiso
Ta ploca nema ispod 95 eura
TO je EP35C DS3R ova sa ekonomik rezimom za energiju ona je skuplja i nigde je nema
bio sam u svim radnjama i samo u jednoj sam je nasao....

e da sto se tice kucista naravno za ljude koji mogu da izdvoje lovu uskoro sledi recenzija :rolleyes:

Milanche hvala na savetima poslusacu ovo za plocu i bios
I rado cu uraditi VST test ali me moras uputiti kao se to radi ili daj neki link za primer

Bice i fotke uskoro:da:

Pozdrav svima

korenjak

milanCHE 25-02-2008 12:38 AM

jesam,iz Beograda sam,no to nema veze,tamoshnji prodavci (u V.Banji)malko pumpaju cene,to smo apsolvirali,a sto se testa tice,evo prikacio sam ti uz ovaj post,odzipuj ga i otvori u nuendu(cubase-u),klikno o.k na sve pop up screenove koje ti izbaci i pritisni ctrl+alt+del pa idi na performance da bi imao tacan uvid u "potrosnju" cpu-a.a to mozes da vidis priblizno i pritiskom na f12 na performance meteru u samom nuendu.
pa javi.ja bas cekam da vidim rezultat
pozdrav

korenjak 25-02-2008 12:39 AM

E da proveri molim te za plocu bas me iznenadila ta tvoja cena

evo sad sam opet gledao na netu 99eura je najniza cena

Ja zivim u BG-u sada i sve sam ovde kupio u Banji cak ne poznajem prilike sa cenama

poz

p.s. sto se testa tice bice kad instaliram sve
evo sad tek instaliram windows

milanCHE 25-02-2008 12:56 AM

sorry,ja sam se zaj...ao,sve vreme mislim na plocu GA-p35-s3g
da,ova tvoja je nekih 100-tinak e.i UBITACNA je!kombo varijanta,podrzava i DDR3,FSB do 1600!rodjena je za overklok,3 klase je bolja od ASUS p5k ploce koja je istog cenovnog ranga,imao sam priliku da je testiram pre par dana kod drugara sa"starim" E6750 procesorom i kingston HyperX DDR2memorijama na 1000 MHz,necu da ti nista pricam,videces i sam.radila je bolje nego ASUS p5k sa Q6600 procesorom!mada se ne bi zeznuo i da si uzeo ovu prvu navedenu,imao bi na skoro istom chipsetu jos 2 pci slota vise.
zurba,zurba.....no,nema veze,u svakom slucaju,potpisujem da gigabyte radi trenutno najbolje ploce(kad se uzme u obzir cena/kvalitet).vrede svaku paru.nisi se zeznuo.samo pametno iskoristi taj easy tune program uz nju,i poizbacuj visak ventilatora iz kucista,pa ces videti razliku.meni ionako 3 venta zavrsavaju sav posao u mnogo skromnijem kucistu od tvog.pri tom noctua NFS12800 mi 'ladi napajanje sa svojih max800 rpm,frontalno mi jos jedna Noctua ubacuje vazduh i ujedno hladi HDD,a cpu vent (ThemalTake Hyper TX)mi se uopste ne okrece sve dok cpu temp. ne dosegne 35 stepeni, onda lagano krece sa radom i na full loadu mi ide na 1100-1250 rpm,dok je cpu temperatura tad na oko 46 stepeni(inace athlon 5000+B.E.je u pitanju,malko je hladniji cpu).a za svaki slucaj sam mu stavio krajnji parametar od 100% brzine na nekih 55 stepeni,koje jos do sad nije dosegao,a davao sam mu muski gas!to se sve lepo i lako podesi u easy tune-u jednom i nikad vise nemas potrebe da ista cackas
pozdrav i izvini za dezinformaciju(zapravo previd)u vezi maticne
dobar ti je izbor ploce

diviner 25-02-2008 01:04 AM

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 192698)
treca stvar,po mome si bacio nepotrebno velike pare na napajanje,ja sam zadovoljan mojim chieftec-om GPS 450AA(ali sam,kao i Arthur,cini mi se,napravio malu prepravku na ventilatoru napajanja ,umesto neke fabricke 12-ice kineza,metn'o sam Noctua NFS12800,napajanje isto ima varijabilni mod rada,sto znaci da se vent vrti od 500 do max. 800 rpm.veruj mi da mi jedinu "buku" u kucistu pravi hdd WD,i to tek kad se sagnem na 15-tak cm od kompa.

cetvrto,i izbor kucista je mogao da bude malo rentabilniji,imao si chieftec ch-05 u klasi oko 60 tak e,veliko,jako masivno,6 hdd mesta,dobro za adaptaciju,provereno,14.5 kg tesko.ili da pojuris neki frontier duke pa da se akusticki doradi,ili nesto sl.
znaci umesto skupog kucista si mogao da uzmes nesto rentabilnije i taman da ti ostane kinta za doplatu za nesto jaci CPU i za bolji CPU cooler(neki Hyper TX ili sl.oko 20-25e)

Ma nije pogrijesio u vezi kucista, jer ga je platio ispod moje dilerske cijene (mi ga za ruDAW-e dobijamo po 103+PDV). Da mi je samo znati gdje ga je nasao po toj cijeni :banghead: . Inace kuciste je odlicno, zvucna izolacija je na nivou naseg sredjenog DUKE-a za ruDAW PRO (jedino smeta ontop otvor za vent, jer tuda procuri vecina shumova iz kucista, pa je u ukupnoj ocjeni zvucne izolacije nesto losije rjesenje, ali ima prednosti, recimo izdvojeno napajanje dole). Koristicemo ga za ruDAW XTM ubuduce, s tim da cemo raditi neke izmjene i obrade (ontop otvor ce biti zatvaran, kuciste ce dodatno biti oblagano plutom i sundjerom, ventovi ce imati gumene srafove, itd...)

Sto se tice napajanja (Chieftec 450W), nije najpametnije drzati max 800rpm na istom, jer ti moze prsnuti od previsoke temperature (pod konstantnim 100% opterecenjem recimo). Arthur ima nas modovani Coolermaster 430W (koji uzgred moze da gura dual 8800GT karte i 4HDDa, OCovanu core2 platformu bez ikakvih problema), a ne chieftec, jer Chieftec i ne moze da se moduje (nemas gdje da mu uguras dodatne hladnjake). Doduse, sve to zavisi i od toga kakvu konfiguraciju guras na istom, i u kakvom kucistu ga drzis, tako da je vrlo vjerovatno da ipak nece biti nikakvih problema.

diviner 25-02-2008 01:54 AM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 192702)
Milance hvala na pomoci
Ne znam da li si iz BG ali ovdasnji prodavci lazu sa cenama...vecina na pc berzi, ne svi, imaju lazne cene
okrenuo sam 100 telefona i obio jedno 30 pragova radnji i doticni E8400 nema nigde!!!
I ovaj sam (E8200) naso samo na dva mesta po ceni od 162 i 165 e
toliko sam citao forume i raspitivo se tako da bi me daljnje cekanje i jurenje komponenti ubilo i ovako mi je otislo mesec dana zivota na jurenje

Box kuler mi je za sad ok , bice i upgrade.......neki sonic tower koga nema nigde zaista (diviner je u pravu)

Ja lijepo kazem!
Eto...upravo si praksom potvrdio moje rijeci izrecene u ovom postu!

No, super je to masinica korenjak, i ako jos sta zatreba od savjeta, tu smo :) .

korenjak 25-02-2008 05:26 AM

Hvala momci jos jednom

Evo prvo cu se igrati malo sa mashinom...probacu svasta pre nego konacno odaberem windovs i instaliram sve vst-e i plugove

za sad radi sve super

Diviner u pravu si za onaj krovni ventilator, koroz njega se cuje malo strujanje vazduha.....najbolje je premestiti ga kao sto znas na zadnju stranu gornjeg hdd boxa da ladi graficku a ono gore zatvoriti...
ipak i sada je kuciste jako tiho......da ne preterujemo sa tisinom....jako sam zadovoljan

Kablaza iza ploce,...... sada sa prednje strane imam samo ide kabl koji cu da eliminisem kad kupim sata dvd....
prosto nema nijednog kabla koji remeti strujanje vazduha.... :)
fanovi vrte na oko 1000rpm na low prekidacu(fanovi od kucista)
ko ne klokuje moze i da iskljuci jedan ili dva

Bice fotke uskoro

E da Divi reci mi nesto o tom fsb-u i ti milance za to sam totalni duduk!

milanCHE 25-02-2008 10:34 AM

Quote:

Originally Posted by diviner (Post 192711)

Ma nije pogrijesio u vezi kucista, jer ga je platio ispod moje dilerske cijene (mi ga za ruDAW-e dobijamo po 103+PDV). Da mi je samo znati gdje ga je nasao po toj cijeni :banghead: . Inace kuciste je odlicno, zvucna izolacija je na nivou naseg sredjenog DUKE-a za ruDAW PRO (jedino smeta ontop otvor za vent, jer tuda procuri vecina shumova iz kucista, pa je u ukupnoj ocjeni zvucne izolacije nesto losije rjesenje, ali ima prednosti, recimo izdvojeno napajanje dole). Koristicemo ga za ruDAW XTM ubuduce, s tim da cemo raditi neke izmjene i obrade (ontop otvor ce biti zatvaran, kuciste ce dodatno biti oblagano plutom i sundjerom, ventovi ce imati gumene srafove, itd...)

Sto se tice napajanja (Chieftec 450W), nije najpametnije drzati max 800rpm na istom, jer ti moze prsnuti od previsoke temperature (pod konstantnim 100% opterecenjem recimo). Arthur ima nas modovani Coolermaster 430W (koji uzgred moze da gura dual 8800GT karte i 4HDDa, OCovanu core2 platformu bez ikakvih problema), a ne chieftec, jer Chieftec i ne moze da se moduje (nemas gdje da mu uguras dodatne hladnjake). Doduse, sve to zavisi i od toga kakvu konfiguraciju guras na istom, i u kakvom kucistu ga drzis, tako da je vrlo vjerovatno da ipak nece biti nikakvih problema.

da,Diviner,ali mogu se kladiti da bi manje love izaslo to vase modifikovano kuiciste F.Duke nego taj Antec,jer,kao sto i sam kazes,i za te pare koje vec das za Antec-a,potrebna je opet mala dorada istog.
a drugo,sto se tice samog napajanja,pa covek rece da je uzeo jedan hard od 250 GB,cak i da uzme jos jedan HDD,ne bi bilo problema sa hladjenjem napajanja,a ja sam nekako skapirao da su upravo tolike i njegove potrebe.i koliko sam razumeo,covek ne namerava da o.c. komp.
u svakom slucaju,nisu inzenjeri koji projektuju napajanja ludi pa da na ista stavljaju onoliki broj sata prikljucaka za koliko sata hardova je to napajanje i predvidjeno.e,sad,druga je prica sto mi budzimo sve i svasta na napajanja srednje klase,preko njihovih realnih mogucnosti i specifikacija.u svakom slucaju,Korenjaku ce tih 530W i te kako zavrsiti posao,bez sumnje.moja je opaska bila samo u smeru da li mu je bas i neophodno toliko napajanje za 1,eventualno 2 h.d.d.-a i jos par komponenti,kolike su njegove potrebe.
konkretno,moje potrebe zadovoljavaju 2 sata H.D.D-a (od 400 i 500 GB),jedna niza srednja pci-e grafika(neki 7100 chip,cisto radi slike na monitoru),i jedan pioneer dvd rw.
sve ostalo sto bih stavljao,radio bih na svoj rizik(i naravno,kao sto si rekao na realan rizik od pregrevanja i crkavanja napajanja).napajanje mi ima dva sata prikljucka,znaci da bez ikakve muke mora da opsluzuje bar dva h.d.d-a,i to je to.da sam "gadjao" varijantu za vise h.d.d.-ova,uzeo bih barem GPS 550.kad sam sve navedeno ukalkulisao,dakle procesor koji mi radi na 20% o.c,ali na default naponu(1.3V)(dakle podignut je samo mnozioc procesora,do granice od koje vec mora i napon da se dize),zatim DDR2 koji mi radi na 2.05V,dva H.D.D-a, jedna nezahtevna PCI-e grafika i taj jedan DVD RW,video sam da mi ovo i ovakvo modifikovano chieftec napajanje savrseno zavrsava posao.(uostalom,hvala Bogu,imam garancije na sve komponente,ko ih shisha,neka oni brinu...)
sto kaze narod "prema svecu i tropar"(tj.svako prema svojim potrebama)
pozdrav

milanCHE 25-02-2008 10:46 AM

Quote:

Originally Posted by korenjak (Post 192721)
.......

.......
E da Divi reci mi nesto o tom fsb-u i ti milance za to sam totalni duduk!

evo pogledaj ovde http://en.wikipedia.org/wiki/Front_side_bus pa sta ti nije jasno pitaj!
a ako te brine tvoja konfiguracija po pitanju FSB-a,evo veruj i meni(a siguran sam da ni Diviner kao malo bolje upoznat) nece imati primedbi na tvoj izbor,pogotovo kad je m.ploca u pitanju:wink:
Radi,bre, i uzivaj....daj da cujemo neku dobru pesmu sa te nove machine!i OBAVEZNO zarad nas koji smo ti malo pripomogli,okaci rezultate onog AK VST testa!
pozdrav

korenjak 25-02-2008 11:42 AM

Pa vidi ovako, F Duke je super kuciste, samo sto meni izgleda mnogo ruzno, da ne kazem gejmerski,ujedno Divineru to mi je jedina zamrka na Ru DAW Pro i One: Spoljni izgled. Opet ponovicu to je samo moje misljenje jer sam Vajar po struci a bavim se i dizajnom pa volim te skromnije izglede sa stilom....

E sad da vam pricam moju logiku pri kupovini mozda nekom bude od koristi!

Sto se kucista tice namera mi je bila da to prebrinem za dugi niz godina, pa sam obratio paznju na sledecE: Da mogu da ga gledam svaki dan a da mi ne smeta i da me ne smori, u skladu stim sam izabrao taj monolitni univerzalni jednostavni dizajn koji nikad ne zastareva.
Drugo da bude funkcionalno i veliko da pri buducim promenama i nadogradnjama konfiguracije ne menjam i kucu!
Dakle da bude tiho sa mogucnoscu poboljsanja tisine!I da ima prostora da podrzi nadolazece komponente bar narednih 4-5 god.
Sa tisinom sam sad prezadovoljan jer na starom racunaru sam imao na svakom vokalu COOLER efekat :D !!

E sad recimo ja veoma dugo radim projekte da kazem i po 4-5 godina, nekad i 2-3 jer nemam vreme samo za muziku da radim pa se otegne, u skladu sa tim logika mi je bila da napravim konfu koja ce da mi radi dobro i zadovolji potrebe bar dok izguram recimo 1 eventualno 2 projekta.

I bas zbog toga gledao sam da ostavim prostora za sve nadogradnje, kako potrebe budu rasle. Zbog toga je i izbor napajanja bio takav da istrpi sve sto sada ne treba a u buduce bude trebalo!

Plocu sam izabrao dogovarajuci se sa vama dvojicom! I tu smo napravili pun pogodak, ukratko DDR2 i 3 , i 45 nano podrska, 8 sata prikljucaka, 8 USB pozadi 2 unutra , lan .....i naravno ako ustreba pred nadolazecim softverom koje je sve veci i veci: RAID 1,2,5,10 rezim
Sve u svemu za DAW odlicna...s tim sto sam ja izabrao ovu koja ima oznaku E jer ima ekonomic enrgy save dakle usteda energije 70%.

Eto ja krenuo sa jednim HDD-om a bice ih jos dva, dodacemo kasnije Sonic Tower kad ga nadjem !

Sto se tice klokinga kako sto rece diviner nisam vican tome i bice ga tek kada moji projekti budu iscrpeli resurse kompa, a za sad to nije slucaj.

Teram najvise 10 VSTi-a i jos 5-6 koje mi zauzme bubanj kad ga ima u pesmi tj ako se stavi svaka komp. na poseb. kanal+ nekoliko Audio kanala.

TEst ce da bude cim se izabere windows koji radi dobro!!!

E da imam jedan PATA WD HDD 320gb 6 mb cash, mogu njega da stavim na ide port, ako bi mi on ok radio u kombinaciji sa ovim WD AAKS 250gb 16 mb( kao sistemskim) onda da ne uzimam jos jedan sata???

Eto deco preterasmo al sta ces....

pozdrav

A.:uhoh:

Arthur 25-02-2008 11:54 AM

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 192704)
jesam,iz Beograda sam,no to nema veze,tamoshnji prodavci (u V.Banji)malko pumpaju cene,to smo apsolvirali,a sto se testa tice,evo prikacio sam ti uz ovaj post,odzipuj ga i otvori u nuendu(cubase-u),klikno o.k na sve pop up screenove koje ti izbaci i pritisni ctrl+alt+del pa idi na performance da bi imao tacan uvid u "potrosnju" cpu-a.a to mozes da vidis priblizno i pritiskom na f12 na performance meteru u samom nuendu.
pa javi.ja bas cekam da vidim rezultat
pozdrav

jel ovaj test merodavan realno? Sad sam skinuo i popodne cu ga probati

milanCHE 25-02-2008 12:52 PM

pa Arture,brate,ti si makar stari clan foruma!!! ili me malko zezas...:) no,ne zameram:wink:
ovaj test je kacen vec vise puta u drugim odeljcima foruma,ako se ne varam da je kroz isti prosao i RuDaw One i Pro verzija..a i neki clanovi su isto prikazivali svoje rezultate(ne drzi me za rec,sad me mrzi da surfujem,mislim da je i Zvincic dao neke svoje rezultate na q 6600,nesto ultra ubitacno....)
pozdrav

Arthur 25-02-2008 12:59 PM

realno, ne zezam te, znam da su se neki testovi motali okolo, al nisam obracao paznju na to, jer nisam imao cime da se dicim ;) Danas cu poterati jedan quad i jedan RuDaw Pro kroz ovo pa javljam rezultate.

milanCHE 25-02-2008 01:37 PM

realno,nisam ni ljut a niti sam ozbiljno skapirao da me zezas:wink:
obavezno okaci rezultate,posto sam jos na par foruma gledao neke nebuloze na konto nekih audio testova,i 'mal' te ne uleteo u raspravu sa ljudima "audio poznavaocima"na tim forumima,jer su pumpali rezultate i iznosili neke neosnovane argumente,sve dok im nisam ponudio da odrade upravo taj AK Vst,i kao sto sam i ocekivao,jos uvek se niko nije odvazio da pokaze rezultat.
i ako ti ne bude mrsko,navedi bar krucijalne komponente koje si koristio: ploca,RAM,cpu.
pozdrav

LACKY 25-02-2008 02:10 PM

2 Attachment(s)
Evo ja probao. Dali je ovo dobar rezultat? Variralo je izmedju 9-22% u Wind. Task Manager-u.

zvincic 25-02-2008 06:03 PM

1 Attachment(s)
a evo kako to izgleda na q6600 :wink:

milanCHE 25-02-2008 06:57 PM

da,to je to.uh,ovaj quad 6600 bas brije!nista,cekamo Korenjaka da vidimo i u tu novu 45 nm liniju procesora na delu.hvala na odzivu obojici,mada mi je malo cudna i velika varijacija kod Lacky-ac (od 9 - 22 %) sto se i na grafiku vidi
u svakom slucaju,to je taj test
poz.... i hvala na sudelovanju

lesha 25-02-2008 07:00 PM

jbg, ne instalira mi se cubase samo zbog testa..

milanCHE 25-02-2008 07:19 PM

ma,nema veze Lesho,ti i ja smo jos na AMD-u,mi gazimo polaaaako ali sigurno.:wink:
sto bi se reklo"dostojno stojimo na braniku i stitimo boje AMD-a".salu na stranu,evo cisto kad smo se dotakli teme,a da opet neko ne shvati ovo kao neko poredjenje,s obzirom da i Lesha i ja radimo na slicnim procesorima K8 generacije AMD-a(Lesha je na athlon 64 x 2 5000+,ja sam na 5000+BlackEdition),mi sa ovim nasim platformama mozemo ocekivati rezultat u ovom testu na visini od oko 29-34%,sto i nije tako lose kad se uzme u obzir odnos cena/performanse:)
ipak,za jednu postavku koja(bez monitora i zvucne,oni su stvar izbora),moze da se "skocka" za nekih 400- tinak eura,ni ovo uopste nije rdjav rezultat
poz....

Arthur 25-02-2008 08:22 PM

Na RuDaw Pro c2d 6550 nasvirano na 2gB, prvo mi je prijavio par plugova da fale, a ovo sto je digao je zauzelo od 27-30%, a na cistom Q6600 mi je izmerio 20% opterecenja. Mrzelo me da slikam, al to je to.
Ploca na c2d je Commando, a na Quad-u P5B-Deluxe

milanCHE 25-02-2008 10:26 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 192874)
Na RuDaw Pro c2d 6550 nasvirano na 2gB, prvo mi je prijavio par plugova da fale, a ovo sto je digao je zauzelo od 27-30%, a na cistom Q6600 mi je izmerio 20% opterecenja. Mrzelo me da slikam, al to je to.
Ploca na c2d je Commando, a na Quad-u P5B-Deluxe

o.k.to sto prijavljuje da ti fali nemoj da te buni,svima to isto prijavi
zaboravio sam samo da napomenem da bi radi merodavnosti testa trebalo staviti ASIO drajver u nuendu(cubaseu) na ASIO multimedia driver,a ne na drajver zvucne,jer svi imamo razlicite zvucne,ali o.k.necu da smaram.
fora je sto kod intela sa istim procesorom "udenutom" u razlicite maticne(tacnije,ploce sa razlicitim chipsetovima)ima evidentnih razlika u rezultatima,dok sam recimo ovaj moj Athlon 5000+ B.E. "ubadao" u 3 razlicite ploce(asus m3a,gigabyte ga m56s s3 i opet gigabyte ga ma770fx,i apsolutno NEMA nikakve razlike.definitivno razlicite arhitekture racunara.kod intela je jako bitan chipset,kod AMD je presudan procesor,u kome se nalazi memorijski kontroler.medjutim,vec u toku prve polovine ove godine za ocekivati je da ce i intel poceti da ubacuje memorijski kontroler u sam procesor.e,onda AMD definitivno ili mora nesto revolucionarno da uradi,ili ispada iz igre za duze vreme...no o tom po tom
poz....

Arthur 26-02-2008 02:02 AM

2 Attachment(s)
e pa sad mi kazes, a ja ih cak i uslikao :) Ovo su sve rezultati sa RME 9632 (u oba kompa)

levo je RuDaw (26%), desno je Q6600 (20%)

ajd sutra svi koji su kacili da ponove sa multimedia driverom!

milanCHE 26-02-2008 07:56 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 192903)
e pa sad mi kazes, a ja ih cak i uslikao :) Ovo su sve rezultati sa RME 9632 (u oba kompa)

levo je RuDaw (26%), desno je Q6600 (20%)ajd sutra svi koji su kacili da ponove sa multimedia driverom!

priznajem,moja greska u koracima,trebalo je to prvo da kazem ljudima,ali kome ne bude problem,kad bude hteo, neka u nuendu(cubaseu)samo promeni asio driver na multimedia asio i onda odradi test i ovako lepo "uslika"kao sto si ti odradio
poz.....

korenjak 26-02-2008 09:23 AM

1 Attachment(s)
Evo sta sam ja otkrio:
Ovo su rezultati mog starog racunara: Athlon XP 1600+(1,4Ghz), SDRAM 512,GA-7ZXE

Naime u Nuendu test ne moze ni da se pokrene i resursi su overloadovani:

korenjak 26-02-2008 09:29 AM

1 Attachment(s)
A evo iste konfiguracije u Cubaseu:

Zakljucak je da u Cubaseu vuce oko 85 do 95% i moze da se pusti play, a u Nuendu je oko 95% sve vreme i nece ni da cuje da krene Play....

Rezultate sa novog racunara objabljujem uskoro jer mi drug dade neki vindows shatro SP3 koji nicemu ne valja, tako da mora da menjam OS.

p.s :oba testa sa ovog starog racunara su sa Asio multimedia driverom!

MILANCHE vidi moje pitanje za hard disk???

zvincic 26-02-2008 12:13 PM

1 Attachment(s)
evo sa multimedia asio driverom postavljenim na 1024 samplea buffera

koristena onboard realtek HD

OFF 26-02-2008 01:03 PM

Mrzi me da slikam, ali na DFI 965 sa c2d 6420, blago klokovanim i 2 gb neke memorije, oko 30%, doduse sa RME driverom, posto mi je integrusa iskljucena

HeatMan 26-02-2008 05:38 PM

odakle ste skinuli ovaj projekat? :? vrtim ove strane i ne mogu da nadjem.. :?

rale_ 26-02-2008 05:48 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 192985)
odakle ste skinuli ovaj projekat? :? vrtim ove strane i ne mogu da nadjem.. :?

http://www.adkproaudio.com/downloads/AKvst.zip

HeatMan 26-02-2008 06:01 PM

aha.. to sam video.. al nisam skapirao da je to to.. mislim, ipak je 120 kb.. :?

p.s. nema te.. ne javljash se.. aj svrati na kavu i ono shto smo se dogovarali 300 godina..

All times are GMT +1. The time now is 04:48 PM.