![]() |
Re: Shta posedujete od vijura? (moze i fotke)
evo mene i mojeg komunikaciskog centra :D
http://web.vip.hr/roginator.vip/MCIMASTER.jpg ee da NOVE SU STOLICE :) :D |
Extra! :grin:
|
Quote:
|
Damir, slika koju si poslao (4M pixel) služi za ispis na pisaću, a ne prikazu na ekran. Mislim da je šteta da kad tako dobru opremu slikaš, onda to kompresiraš sa tako lošom JPG kompresijom i na kraju (zbog veličine) forum ju resamplira i napravi izobličenja.
Puno bolji rezultat ćeš dobiti ako sliku snimiš u 640x480, povisiš JPG kvalitetu, a zadržiš istu veličinu filea. Tada neće biti ovako jakih oštećena slike, a kvalitetni resampling će povečati detalje. Ovdje po forumima se koristi najlošiji resample, pa slike ispadaju grbave, sa uništenim detaljima (npr oći su ti ispale tako da izgledaš kao da ti desno oko felša), Andromeda je ispala kao da ima potgrane tipke, itd... Evo pogledaj tvoju fotku: http://web.vip.hr/roginator.vip/MCIMASTER.jpg I usporedi ju sa resempliranom na 600x450 pixela: http://img329.imageshack.us/img329/8...imasterjk7.jpg Nema više oka koje felša, SP-12 se vidi kak spada, tipke na Andromeda više nisu potrgane... Za resize koristio sam besplatni Irfan View i koristio Lanczos algoritam. :wink: |
hmmmm hoces da ti prodam crno belu smenu foto aparat ?? vidim i dalje volis analogiju pa kad ... :) sad mozes ovo stvarno da koristis a i da glancas i fotkas :) elem sad malo ozbiljnije pitanje dal bas ti i rogina ili bilo ko ovde na forumu imate rom karte za r8 na prodaju ??? trebaju mi industrial , 808 i 909 ... znam znam recice te to nije to iako mogu da trigerujem iz r8 naprimer u 505 pa da sviram 808/909 kit ali ... s'obzirom da 505 odavno ne nosim na nastupe dok ne sredim prokleti displej i ocistim sve ono tj ukratko receno da je servisiram a r8 ce dobro doci kao "zamena" za spomenute kitove u kombinaciji sa tr 707 ...
Pozdrav :) |
Quote:
jesi to frisko lakirao pod pa niko ne smije hodat u cipelama :) |
carape su nove samo sto s u njima hoda po kuci pa za 1 dan poberu svasta :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
@Don Hvala moracemo malo na kavici popricat pa da sve pohvatam oko slikanja..jezi ga nisam expert ali sve se da naucit :) @alavuk..sorry mane karta tu!!! |
e da DON
meni desno oko felsa :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
Quote:
|
Studio zbilja fenomenalno izgleda, svaka čast :)
|
Quote:
Ali... savjeti za prijatelje su uvjek besplatni !!! Pitaj me ?to god hoće? ja ću ti rado pomoći savjetom za ?to god treba. ?ivio mi prijatelju !!!!!!! |
2 Attachment(s)
evo sad malo drugacije
|
@Goasia
Kako si zadovoljan sa Indigo-m? A nisi se hvalio ni sa SH 101:wink: Svaka chast, jako lep setup:) |
Indigo sam uzeo jer ima klavijaturu , nekako imam bolji workflow kada imam direktan pristup , zato sam odabrao Indigo umesto Virus B ...
SH je ..zna se , veoma dobar sint za trance |
Quote:
|
Nemacka
|
Balinte, pricaj ti kako si zadovoljan sa Venice 320, u odnosu na sve ono sto si prije imao.. to me strasno zanima !!! :bounce2:
|
Quote:
pozzz |
pa tek sam uzeo Midas , moram barem track odraditi na njemu da bih ga zapravo osetio , zasad sto se tice transparentnosti zvuka , headrooma , i uopste , potovi , slideri sve je OK...
eq je osetljiv i muzikalan...dopada mi se preglednost i funkcionalnost miksete , za moj setup idealana kombinacija .... |
Pozdrav Rumski druzini:) ! Forum pratim (pasivno) vec 2-3 godine, ali nisam imao vremena da se aktivno ukljucim. Sa nekima od cenjenih kolega sam imao priliku da saradjujem (slowstar, aca hari, bassystem, ogi, rajko, simpraga,...), a verovatno ima jos nekih koje nisam "provalio" iza alias-a. Takodje, u medjuvremenu sam poceo jako da cenim misljenja i da rado citam postove mnogih kolega sa foruma za koje se iskreno nadam da cu ih i licno upoznati. Da ne budem previse off topic, evo mog trenutnog keyboard/synth module setup-a (neke "sprave" su skoro otisle):
- Yamaha S90ES + 3*PLG150 exp (DX, AN, VL); - Yamaha SY99; - Korg Triton Extreme 76 + MOSS board + 96MB RAM; - Korg Wavestation A/D, - Korg T3EX; - Roland XP80; - Roland D-550 + PG-1000; - Kurzweil 2661; - Clavia Nord Rack 2X; - Access Virus TI Desktop. Wish List (u fazi nabavke): - Waldorf Blofeld; - Oberheim Matrix-1000 (davno prodao Matrix-6:banghead: ); - Roland JD-990 + Vintage exp (davno prodao JD-800:banghead: :banghead: ); - Roland MKS-80. Cim zavrsim proces seljenja u novi prostor mogu da okacim neke fotke (mada, radi se o manje-vise standardnim "spravama"). |
Synclavier, dobro nam dosao !! :D
btw ove prve tri sprave sa tvoje wish liste se sve daju relativno jeftino nabaviti na ovim prostorima, pa ne razbijaj glavu, pogotovo matrix nije problem naci. :wink: |
Welcome Ziko Synklavieru :) da nam dugo budes na forumu :)
pozzz p.s. daj neku sliku svega toga, pa pogle naziv ovog threada :mad: :D :D |
Pozdrav Synclavieru!
Imas dobar ukus :) , znas sta valja . Uzdravlju nabavio jos koji sint, salji fotke :wink: |
evo Chlusteru malo o Midasu-u:
cini mi se da je bazni sound nesto zatvoreniji od AH GS 3000 , AH ima malo vise kolorizacije sounda , to je ta neka "toplina" koja je stalno prisutna . To ne znaci da Midas nema topao zvuk ali je nesto tvrdji,to te tera da vise koristis eq , koji je precizan i veoma osetljiv.Stim da sam na AH lakse definisao boju kickova No verujem da je to zbog toga sto je Venice ipak live mikseta i predodredjena je za druge namene. fali opcija za meterbridge a i sama konfiguracija je mnogo skromnija od GS 3000.Inace veoma operativna mikseta , sve je pregledno i logicno postavljeno ,lako se rukuje, izrada masivna , kompaktna i kvalitetna .Dobar feeling potova , klizaci kratki ali meni sasvim dovoljni , suma nema .. i to je to sa tim da bih za sound dao malu prednost AH GS3000 ... ostalo sto sam imao sve pada u nize klase ... |
2 Attachment(s)
Cluster, Bitch, Moritz - veliko hvala na dobrodoslici:grin:, pogotovo mi je drago sto je dobijam od Vas. Sto se tice sprava koje trenutno imam, skupljalo se to godinama, neke dobre stvari su odlazile (pre petnaestak godina je zbog manjka prostora i frustracija izazvanih transportom i rastimavanjem posle svake svirke, za smesne pare otisao i jedan Fender Rhodes Stage 88 MKI:ups: :cry: , danas mogu samo da kazem da mi je JAKO ZAO), neke druge ih zamenjivale. Slazem se da moja trenutna wish lista nije nista preterano posebno osim mozda MKS-80, i tu ce stvari ici manje-vise glatko. Naravno, ne odricem se zelje da pre ili kasnije dodjem do Neurona, Andromede i XK-3c, ali tek posto ovo realizujem.
Napomenuo sam da sam trenutno u fazi seljenja u novi prostor, i oprema mi je na "sto strana" (deo utovaren u ven za sutrasnji put u Nis, deo kod Radetica u studiju, deo u koferima, a samo najosnovniji setup mi je postavljen u gajbi, da bih kako-tako zavrsio jedan zapoceti poslic). Da ne bude da sam zaboravio na fotke, evo postavljam njih par gde se vidi ono sto je trenutno na pola metra od mene. Imam dosta slika sa koncerata gde se pored mene vidi i live setup, ali mislim da bi bilo malo samoreklamerski postavljati ih , posebno za coveka koji se tek ukljucio na forum. Pozz. |
Veoma racionalan setup. Dobrodosao:)
Ti bi bio i fantastican gost foruma, bar u ovom delu koji zanima klavijaturiste |
Quote:
odluke, odluke.. :banghead: nadam se do kraja godine, ili pocetka slijedece napokon ubost nesto od toga. Quote:
evo , bas si mi dao ideju , razmisljam da napravimo topic iskljucivo za LIVE slike.. mi i sintevi.. sintevi i mi.. i nemoraju bit nove, moze i iz proslih vremena, starih bendova i sl (jer ja druge ni nemam :rotfl:). to mi se cini zanimljivo. sta kazete na to, bratijo ? |
A sto da ne :)
|
Quote:
|
Kod mene neke sitne promjene. O'sle DT990PRO slusalice, dosle ATH-M50, o'so keystation 49e, dos'o xboard49, i doletio korg 05RW:ups: (inace, super zvuci:D ):
http://img222.imageshack.us/img222/7...iorelisze2.jpg http://img222.imageshack.us/img222/7...a7ae53a9f2.jpg |
Oberheim Four voice,Korg M1,Roland D-50,Hammond XK-3,PPG Processor key board FD,Mellotron,Mini moog,Hammond C3
|
Quote:
|
Stvarno, prvi put vidim da neko nas poseduje C3!
Kad si ga kupio, koliko je star? Kako radi necu ni da pitam! |
Quote:
|
http://img362.imageshack.us/img362/3861/touc9.th.jpg
Stigo malome gore levo stariji burazer u posetu..... |
@Cucko-bravo majstore
|
Korg PA1X Pro, Solton X4, Korg iS35, Korg i30
Nekad Korg i3, Roland E86, Gem WK4, Korg T3, X3, Poly 61, DX7, DX9, DX21, Alesis QS6, Korg iS40, Roland Juno 106 :) Ponosni vlasnik original Leslia Californiskog ^^ :D sa tim Farfisin Organ :P |
Quote:
|
Evo mog sadasnjeg setupa, koji je malo nerezonski, ali uslovljen spletom chudnih okolnosti
Yamaha Motif es7 (DX, VL, 512ram), Yamaha EX5r, Yamaha w5, Yamaha psr9000 i CME UF5..... W5 je vec u oglasima, a i EX5r uz adekvatnu ponudu moze da promeni vlasnika:wink: |
Korgomanijak...Oasys,M3,Karma + JV 1080 Full exp + JV 880 - Orchestra I
VSynth XT + Yamaha TG 77 + ESI 32 + Kawai K4 Rack Al ipak obožavam Korga:D |
All times are GMT +1. The time now is 09:55 AM. |