![]() |
Re: Cubase 7 i jos nesto...
Nemam ja pojma ko si ti, a ne zna? ni ti mene, zato đoku u gaće i lepo se pona?aj, inače ćemo dobiti bananu zbog te tvoje nervoze... :wink:
|
:rotfl: dobar si
|
Mnogo mi se svidja doterani mixer, mozda moze na trenutak da se ucini da je nepregledno, ali sve je ipak mnogo brze nego na 5 gde nema search funkcije niti bilo kakve vidljive kontrole kanala - npr koje se trake vide, koje se ne vide, sta je u folderima... EQ je sada a la FabFilter Pro-Q sa sve analajzerom. Search na skoro svakom mestu u programu, je stvarno nesto na sta sam navikao i iz sSonara i iz Reapera... Nesumnjivo je da su malo "ukrali" ideje sa ova dva sekvencera, ali to je sada standard...
Variaudio 2.0 radi dobro, dosta algoritama je ponudjeno za obradu (elastique pro, standard...) i naravno novi Chord tool za sinhronizovanje pesme sa harmonijom. Npr, ukucate akord - dodelite kanal da prati progresiju akorda u chord traci i dodeljeni kanal se sam iskoriguje, bilo po skali, bilo po harmoniji tog vodeceg akorda. Dobra ideja, mada jos tu ima da se radi (ili otkriva, mozda nisam to dobro skont'o) Jedino smara sto ne moze da se unese traka sa harmonijama, pa da on automatski detektuje i od nje napravi chord, nego mora chord rucno (ili opet - moze, ali ja ne znam) Kozmetika tipa - transpose, quantise, chords, velocity - sve na dohvat ruke u midi editoru, svakako nije revolucionarna ideja, ali skracuje vreme rada. Sve kada se sabere, rad je dosta brzi - na te sitnice se izgubi vreme, cak i pored shortcutova na tastaturi. Najsrecniji sam bio kada sam kuci na C5 uspeo da otvorim projekat iz studija (C7), mada namerno nisam koristio nove channel strip efekte - mada mozda bi program samo obavestio da nemam odgovarajuce plaginove i to je to... Na Win8 ima neki cudan ASIO peak, cak i u praznom projektu. Srecom je u studiju Win7 na RuDAWu i tamo radi kako treba. Zalili su se ljudi po Steinbergovim forumima da je to doslo sa 7.0.1 patchom, pa sam ubedjen da ce ga resiti. Za sada ga ne stavljajte na osmicu (ako neko uopste koristi to kao DAW) |
Ja sam takodje veoma zadovoljan sedmicom, bas mi prija ova promena, medjutim, od kako je dosao 7.02 update, nikako da izadjem iz problema i bugova .. pa sam se vratio na 7.01 koji mi radi iznenadjujuce dobro, nemam nikakvih problema, cak mi se ne desavaju ni prijavljeni bugovi .. ali generalno jako puno ljudi se zali na 7.02 update, koji je doneo mnoge ispravke, ali i mnoge bugove koji nisu bili poznati na 7.0 i 7.01 :banghead:
Uglavnom, celni ljudi Steinberga su upoznati, i najavili su 7.03 .. |
Ja sam na 7.0.2, posto sam to dobio kao default instalaciju. Mada vidim na sajtu da mogu da skinem 7.0 core instalaciju. Nema veze, ispravice to oni, ne sumnjam... :da:
|
psionic druze zar nisi hvalio win 8 :D ja nikad vise ono ne odradi, ma kakav 8, lepi moj win7, dosta hehe.
sam vreme treba da vidis jel neki sistem ok il ne, ipak znamo svi kako je sedmica krenula, odma sa pozitivnim komentarima i zavrsi da vise za XP nema sta da prave vecina, nego kao tamo ne deluje, samo od win7 pa nadalje. ja u osmicu ulazim samo za sad radi metroa ponekad haha, karte su im extra i malo gledam one prelepe gradove u 360 :D cestitam svima vama na kupljenoj sedmici!! :) |
Ja sam bukvalno do pre mesec dana koristio XP , skoro 5 godina na ruDAW-u .. Jedina stvar zbog cega sam menjao sistem je taj sto C7 ne moze da se koristi na XP :) .. inace win7 je vec ustaljen posle toliko vremena koliko je aktuelan i mislim da sam u pravo vreme odradio upgrade ..
Win8 me ne interesuje do sledeceg ruDAW-a :grin: |
Hvala na cestitkama...
Ma nije kriv sistem sto program ne radi. Kako drugi rade sasvim ok ? Hteli su mozda nesto da urade na osmici (mozda da primene novi graficki podsistem), ali su pritom pokvarili nesto postojece, zato postoje apdejti. Mada za sada, win8 samo za entuzijaste... dok ne sazri sve zajedno - sistem i programi |
de ba salim se, ma kako god, bice i za osmicu nest, uglavnom ima particija, lako ih je drzati obe, al sto kazemo sedmica je proverena, ima materijala i dosta.:)
vidis meni i XP fali rad nekih stvari praistorijskih. i njeg sam bio instalirao i nasao FX i VSTi i DAW sve tam iz 2000god, to je bio uzitak :D |
1 Attachment(s)
sutra ce biti dostupni podaci o ispravkama u 7.03 .. a vec sledece nedelje izlazi 7.03 .. nikad brze nije bilo :)
|
All times are GMT +1. The time now is 08:34 PM. |