Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Van Gogh in NRG Recording Studios (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39287)

DaBear 23-10-2011 05:59 PM

Re: Van Gogh in NRG Recording Studios

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 315086)
Ja nigde ne vidim da je Surfer komentarisao kvalitet benda,meni se cini da je samo hteo da konacno krenemo pricu o zanatu....Ajde konacno malo o tom bubnju da pricamo:).Jel se snimak istog vama svidja ili ne?

Ma koga interesuje kvalitet snimljenog bubnja???
Vazne su pesme, hooks, melodije koje se pamte. koje ne izlaze iz glave... :wink:

A jel ima to kod njih (uopste)?

:rotfl::rotfl: loodilooooo

Znak 23-10-2011 06:03 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 315086)
Ja nigde ne vidim da je Surfer komentarisao kvalitet benda,meni se cini da je samo hteo da konacno krenemo pricu o zanatu....Ajde konacno malo o tom bubnju da pricamo:).Jel se snimak istog vama svidja ili ne?

Radije bih pričao o bubnju na albumima Električnog orgazma, Kande Kod?e i Neboj?e, Partibrejkersa, Eve Braun i sl.

quake2 24-10-2011 12:40 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 315093)
Radije bih pričao o bubnju na albumima Električnog orgazma, Kande Kod?e i Neboj?e, Partibrejkersa, Eve Braun i sl.

Pa otvori temu o tome,sta je tu problem?

quake2 24-10-2011 01:16 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 315092)
Ma koga interesuje kvalitet snimljenog bubnja???
Vazne su pesme, hooks, melodije koje se pamte. koje ne izlaze iz glave... :wink:

A jel ima to kod njih (uopste)?

:rotfl::rotfl: loodilooooo

Neznam dali toga ima kod njih...ali ajde da ti verujem da nema:-).Medjutim....snimak kao snimak je vrlo interesantan,i ako propustas da ga cujes,analiziras i pokusas da provalis po nesto iz zanata samo zato sto te nervira Djule ili sta ja znam iz kog drugog razloga....to je stvar tvog izbora,jbg.Momci iz NRG-a rade fenomenalnu produkciju,koliko sam video angazuju ih i dalje mnoge velike face poput tone starih koje su radili....a ti mi pricas kako je produkcija uopsteno gledano, totalno nebitna ako mali Perica ima hit pesmu.Ok,primio k znanju.Ja drugacije gledam na stvari.

disco violence 24-10-2011 10:43 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 315093)

Kad pomenu Orgazam čuo sam par stvari sa poslednjeg albuma i bio sam prijatno iznenađen,jednostavno i dobro urađeno,majstorski.Na ?alost stalno govorimo o bendovima koji su na zalasku karijere,verovatno jer je do mladih snaga te?ko doći,nemam vi?e snage da pratim scenu i kopam po internetu,čisto ako naletim negde na ne?to evo jedna stvar koja me odu?evila,kad ljudi naprave ne?to iz srca
"><iframe src="http://www.youtube.com/embed/cyL6p6NjF3I" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>

Arthur 24-10-2011 10:58 AM

piknik je zakon, poslednji orgazam divno isproducirano smeće, a ovaj topik definitivno nije Danilo Kišova prepiska sa zavidnim kritičarima nego ipak jadni internetski hejt, nekoga ko je to možda i zaslužio, al bih da to ipak ne dobija na ovom forumu. Zove se Rumski audio forum i nekada se bavio pozitivističkim razmenama znanja o hardwareu, softwareu,druženju između kolega (ja sam JAAKO mnogo ljudi odavde privatno upoznao, na obostrano zadovoljstvo). A sada služi samo da "JA" kažem, šta imam, pa da odem na neku drugu temu gde me o tome ionako niko ništa nije ni pitao. E od toga je meni, a i gomili starijih članova, muka. A verujem i deci koja neregistrovana sede i pokušavaju da nađu neku informaciju o tome kako se zapravo snima bubanj, kako kod nas, tako i u inostranstvu, ili koje su REALNE prednosti ProToolsa nad Cubaseom i obrnuto.

awacs 24-10-2011 02:13 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 315127)
E od toga je meni, a i gomili starijih članova, muka.

Kud ćeš brate starije članove od Peruzze, Brace i mene :rotfl: Slowstar se odavno povukao, a LACKY je malo nervozan.

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 315127)
A verujem i deci koja neregistrovana sede i pokušavaju da nađu neku informaciju o tome kako se zapravo snima bubanj, kako kod nas, tako i u inostranstvu, ili koje su REALNE prednosti ProToolsa nad Cubaseom i obrnuto.

Evo, konkretno:

Bubanj se snima mikrofonima kojima raspolažeš u prostoriji koju možeš da okupiraš na dva-tri dana, a svira ga bubnjar koji je upoznat sa pesmama i u idealnom slučaju ima osećaj za tempo, ritam i muzikalan je. Kako kod nas, tako i u inostranstvu :wink: Na Forumu je do sada bilo nebrojeno mnogo priča o tome. A opet, što bi reko Bajaga:

"Ako bubnjar ima dar,
to je sasvim lična stvar.
Ljudi kada traže bis,
to se odnosi na VIS"

:::::::::::::::::

REALNE prednosti Cubenda u odnosu na Pro Tools postoje ukoliko kolege (ili studiji) sa kojima sarađuješ koriste Cubendo. REALNA prednost PT-a je pak ako mahom sarađuješ sa korisnicima PT. Sve ostale prednosti i mane su naši subjektivni doživljaji tih programa.

:::::::::::::::::

Sad, ta "neregistrovana deca"... Mislim da veću korist imaju od ovakvih rasprava nego od ofrlje urađenih testova mikrofona ili bilo kakvog outboarda. Da ne pominjem to što 99,9% njih nema ni opremu ni uslove u kojima bi mogli da čuju dotične razlike, a kamoli iskustva da bi mogli da prepoznaju šta je zaista "bolje" a šta "lošije". Na stranu to što "bolje i "lošije" ionako ne postoje kao jasne i trajne kategorije u muzici.

Ali ta "deca" kroz ovakve rasprave bar mogu da naslute u kakav se posao upuštaju i da li uopšte imaju petlju za to. To je važnije od "dobro snimljenog dobrog bubnja sa odličnim bubnjarom u fantastičnoj prostoriji". Što reče Bajaga :)

Pozdrav,

Vasa

Znak 24-10-2011 03:02 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 315126)
Kad pomenu Orgazam čuo sam par stvari sa poslednjeg albuma i bio sam prijatno iznenađen,jednostavno i dobro urađeno,majstorski.

Nisam neki fan Električnog orgazma, ali i mene je ovaj album u svakom pogledu zaista prijatno iznenadio. Otvoriću poseban topik o njemu

Quote:

Na ?alost stalno govorimo o bendovima koji su na zalasku karijere
Je li ovo neka diskriminacija? Pa i Bitlsi su snimili Abbey Road na zalasku karijere, kakve to veze ima... A Orgazam će svirati jo? decenijama (nadamo se, naravno).

quake2 24-10-2011 07:04 PM

Pa dobro,otprilike je sada sve receno o VG-ovom snimanju u NRG-u:).Sloboda govora i demokratija su ispostovane8-),jel moze sada jedan look?,cisto u cilju boljeg koncentrisanja na ostale teme i da se ne ponavljamo vise ovde.Disco Violence je lepo dao primer jednog dobrog mladjeg benda a ima ih jos.Evo ja cu da otvorim teme o Pikniku,Stripu i Negativu i nadam se vedrijoj atmosferi,a dobra stvar je da su cini mi se neki od tih ljudi i ovde na forumu,pa ce prica biti jos interesantnija i konstruktivnija.Pozzzzz

Znak 24-10-2011 07:16 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 315169)
jel moze sada jedan look?

Misli? lock?

All times are GMT +1. The time now is 08:23 PM.