![]() |
Re: Adam a7x port noise (zapravo cijela AX serija)
Quote:
A sto se Artist-ovog servisa tice, nisu umeli ni da dijagnostifikuju kvar niti da poprave moj stari Rode NT2 kupljen kod njih (tada je kostao 450 E) i rekli su da kupimo nov Rode NT2a. Na kraju sam ja posumnjao u kapsulu, Sinevoice potvrdio da je kapsula, uzeo Peluso PK47 (zahvaljujuci Komplex-u), jer u Srbiji ko god uvozio Peluso nije hteo da mi izadje u susret, zamenio i sad radi kao lud, sta vise srecan sam sto je kapsula "izmrdala" kako je Ranko Sinvoice rekao, jer sam dobio mnogo bolji proizvod sa boljom kapsulom. |
vidis lesho, o tome pricam...nemoguce je da ljudi koji bi trebalo da budu profesionalni do maximuma budu toliko neprofesionalni..ono, profesionalni smo sve dok ne moramo da se iscimamo oko necega a onda nas boli kurac...to je totalno nepostovanje prema musterijama a od tih musterija se zivi..jeste, vanredna je situacija i mozda je shop kao shop nikada nije imao ali stari moj, ja imam osecaj da ljudi gledaju kako cak i iz ove situacije da izvuku sto vecu korist a ne da pomognu ljudima da srede te zvucnike...
a isto tako mi je za nepoverovati da je neka firma kao ADAM mogla da napravi TOLIKU gresku u konstrukciji....stvarno neverovatno. |
Quote:
PMC je to resio recimo zatvaranjem portova, skini one sundjercice sta god iz PMC-ovih vufera, dobices port noise... Kod otvorenih zvucnika nije pitanje da li ima port noise-a, nego u kojoj meri je port noise prisutan. A i taj bass koji mi slusamo na 6'' kutijama, 7'' kutijama, to je nerealan bas spektar, koji ti proizvodi taj vazduh sto duva kroz te cevi... To bi ti Boggy bolje objasnio od mene... |
s'tim sto mi se ovaj "bass", koji i nije bass??, kod PMC-a do jaja svidja :D
|
Quote:
|
Quote:
|
dobio sam oficijelni komentar iz Audiopro/Artist centrale, nadam se da ce mnoge stvari biti jasnije:
"U zadnjih par dana ocigledno imamo dosta nesporazuma i manjka komunikacije izmedju razlicitih Audiopro/Artist sluzbi kao i zaista neuspjele (tj nepostojece) razmjene informacija u trouglu kupac Jan ?Adam ? Artist BG. Kritika ide uglavnom na racun komunikacije centrala/Artist, pa ovo sto slijedi nije pravdanje Artista,naprotiv, vec samo objasnjenje zainteresovanim sta se desavalo zadnjih dana; Artist BG nije imao nikakav direktan kontakt sa Adamom a na nesrecu nije bio ni unapred upoznat sa prepiskom Jan ?Adam, ni od Jana niti od Adam-a. Jos gore; o toj korespondenciji nije znala ni centrala sve do 16.Feb. ! Logicno je da u BG nisu imali pojma o cijeloj stvari kad ih je posjetio Janov otac i njihova spekulacija o ?hoax?-u samo pokazuje da nisu imali blage veze o obecanju Adam-a o retrofitiranju. ( takodje pokazuje i koliko je nevjerovatna odluka Adama da povuce individualni zvucnik na svoj trosak iz Srbije, to im nije izgledalo ni kao teoretski moguce da jedan proizvodjac to preuzima na sebe... i ja sam iznenadjen a radim ovaj posao 28 godina! to jednostavno skoro niko ne radi!) Doduse, da su pratili Rumski znali bi, to im slobodno mozete uzeti kao veliki minus ! :o) Na nesrecu, ni Jan nije pomislio da ni Adam mozda ne komunicira sa svakom Artist- ili AudioPro- prodavnicom pojedinacno ( osim za news/press-releases itd) , vec samo sa njihovom centralom kad su u pitanju isporuke... Da bi sve bilo u istom peh-stilu, kad je informacija iz Adama o planu za modifikaciju stigla do Audiopro/Artist centrale , tek 16.2. ( vjerovatno su to dobronamjerno mislili rutinski sami obaviti pa nisu ni javljali o poodmakloj prepisci sa kupcem, ) , tad osoba koja to vodi iz Adam-a odlazi na put u London pa se odgovor na jedno bitno pod-pitanje oko akcije odgadja ... a onda dolazi i vikend , kad ti grozni trgovci skoro uopste ne rade a forumi naprotiv, rade do usijanja, pa se svi vatreni ucesnici, (inace skoro sve nasi prijatelji i kupci :o) kako i prilici nasim temperamentnim podrucjima, vec lacaju dinamita, C4, plina i ostalih demolition-tools. Potpuno vas razumijem , pogotovo u kontekstu pretpostavki koje su, u potpunom nedostatku kompetentnih odgovora, vodile do interesantnih spekulacija i zakljucaka. Dakle, Adam JESTE prihvatio da ?retrofitira? monitore kupaca ( nije nikakav hoax :o) . Ako uzmete u obzir da skoro sve garancije vecine proizvodjaca ovog svijeta kazu da ce popraviti i vratiti uredjaj u garantnom roku koji im se dostavi u fabriku , ( znaci u jednom pravcu uvijek placa kupac a proizvodjac placa povratak!!! ) onda odluka Adama da snosi troskove u oba smjera samo potvrdjuje njihovu beskompromisnu rjesenost da stvar guraju do kraja ! Germans! Kad je vec tako, valjda je razumno ocekivati da se pri tome pronadje najefikasniji put a ne da se ocekuje od njih da posalju taxi da pokupi svaki pojedini zvucnik i odveze ga u Berlin! Pogotovo ako se shvata da oni zele da kupcu ponude modificiran zvucnik da bi zadovoljili kupca a ne zato sto smatraju da je zvucnik neispravan ili da je originalni dizajn pogresan !( Prosao je hiljade sati kritickog slusanja i tuninga nekoliko dugogodisnjih gurua ove branshe, koji preko 30 godina rade i najskuplje audiofilske zvucnike na svijetu, i kao oficijelni nasljednik legendarnog A7 nije napravljen za jedno prijepodne ! nadam se da ste toga svjesni! Svaka pomisao da im se ?potkrala greska? je smijesna! Aktuelni dizajn je za njih optimalni i promisljeni kompromis za monitor klase A7X ) Da se vratim na logistiku; suludo je ocekivati da se salje pojedinacno jedan zvucnik iz Srbije u Berlin i nazad jer to prelazi cijenu novog komada, kad se uzmu svi troskovi i papirologija, ako vec postoji efikasniji, zbirni nacin da se to uradi. Konacno je zajednicki odluceno ( tek danas, Ponedeljak 21.2.) da se Janovi zvucnici iz Srbije ( vjerovatno bi slican logisticki problem bio i iz Bosne ili Makedonije, dakle nije bas samo Srbija u pitanju) vrate u najblizi Artist i da se kupcu unapred privremeno isporuci jedan par novih modifikovanih zvucnika koji bi trebali da stignu u BG polovinom Marta . Njegov originalni par monitora bi isao sa normalnom servisnom posiljkom svih drugih uredjaja iz BG koji se nece popravljati lokalno, sa normalnom zbirnom spedicijom a ne kao pojedinacni paket i bio bi vracen ca 3-4 sedmice kasnije. Toliko o nacinu rjesavanja ovog konkretnog slucaja oko kojeg se skoro zaratilo jer neki subjekti nisu imali pojma sta se desava, a trebali su znati.... Shit happens ! Sorry! Uzgred, par napomena vezanih uz ovu diskusiju; -Svaki monitor bi se mogao zvati i ?kompromis-box?; variranjem parametara i komponenti konstruktor postize zeljene karakteristike. ( u ovoj prici Murphy se brine da rjesenja sa sto manje negativnih strana zacudo sve vise kostaju , sto je dodatna dimenzija tj dilema za proizvodjaca i za kupca, kao i nepresusno nadahnuce diskusija na forumima i potrage za zlatnom sredinom ili best-buy produktom. Svaka promjena portova ce donijeti i promjenu u performance bez obzira da li je promjena dimenzija porta ili njegove izvedbe, da li je u pitanju carapa ili spuzvica, ili pak misticni retrofit! Bice interesantno pratiti kad dobijemo revidiranu verziju portova (ili cega vec), koliko ce vlasnika A7X zakljuciti da im ipak bolje zvuci originalni dizajn a koliko ce ih prednost dati revidiranom iznudjenom dizajnu! Najgore ce biti ako to bude blizu 50:50, jer bi onda mogli imati ?A7X revA? i ?A7X revB? paralelno na trzistu...jedni za one koji vole markantniji bas i taj nivo port-noise-a uzimaju rado u cijenu, a drugi za one koji ce radije imati manje impresivan bas ali sa manjim port-noise .... ali da ce se ova diskusija produziti ? u to sam siguran ;o) -FYI; Procedura za povrat je jednostavnija i logisticki jeftinija iz Hrvatske nego iz Srbije, Bosne ili Makedonije. Takodje , samo za informaciju, carina za firme u HR je 0% a u Srbiji 10-15% za kategorije uredjaja o kojim se ovde diskutuje. Za besplatne popravke u garantnom roku teoretski nema carine ali cijela procedura za export i re-import je real ?pain in the ass?! Pa ako ih vec treba ponekad odraditi, onda po mogucnosti zbirno a ne pojedinacno! @Jan; uskoro bi trebalo postaviti ?Knjigu zalbi? na sve AudiPro & Artist stranice. Takva situacija kao sto si imao sa NT2 nije prihvatljiva i ne moze da se zavrsi tek tako na lokalnom nivou ! I ne samo za servis vec i sve drugo sto vidim iz tvojih postova. Sve AudioPro i Artist prodavnice od Ljubljane do Skopja rade maximalno na zadovoljavanju kupaca i ovakvi lokalni fehleri ne mogu prolaziti. Imamo dovoljno objektivnih problema u ovoj bransi, ne trebaju nam i subjektivni. @bornaa; da sam ovo procitao ranije, predlozio bih ti da sacekas da se uskoro pojavi prvi redizajnirani A7X pa ako ti se uopste vise svidi od originalne verzije, tek onda da narucis par preko AudioPro ZG, bilo bi ti jeftinije i jednostavnije. @Komplex; ne znam za Milka cokolade, ali za proizvode renomiranih proizvodjaca iz nase branshe, to je nemoguce; za neke proizvode se zna kuda idu; tankeri, avioni, pa i automobili se rade za konkretna trzista, ali ove nase spravice ne! Tehnoloski i marketinski je besmisleno gubiti energiju na smisljanje prevara , to jednostavno izadje skuplje nego praviti stvari kako treba! Osim toga, danas svaki proizvodjac koji drzi do svog imena i renomea nece dozvoliti da na trziste dospiju njegovi proizvodi koji ne prolaze vlastiti zadani prag kvalitete. U danasnje vrijeme na internacionalnim forumima se kvalitet svakog proizvoda ocitava po procentu nezadovoljnih u odnosu na procenat zadovoljnih kupaca ... i ne vidi se odakle su kupci koji hvale ili kude proizvod! Zakljucak; nema razlicitih Adam zvucnika za Srbiju i za Svicu! Nadam se da ce nekome ove aktuelne informacije biti od koristi. Pozdrav Miso AudioPro/Artist/MEX" |
Ja sam imao onaj učestali problem sa A7 (najčešći problem te serije)... jedan zvučnik je krčao kada se solira bas instrument kroz njega a i tweeteri su bili različiti. No za to mi je rečeno da nema veze i ne utječe na sound...
Isprobavao sam sve... na kraju izvadio zvučnik (jer nije do monitora, s obzirom da je drugi zvučnik iz drugog monitra u ovom radio dobro, a ovaj zvučnik u drugom monitoru nepravilno) i poslao u Audiopro (Osijek mislim), oni ga isprobavali jedno mjesec dana (ili su ga tek probali nakon mjesec dana, nakon nekoliko mojih mailova) i odgovorili da je sve u redu sa zvučnikom. Zatim ga vratili nazad... uz napomenu da ako hoću, da ga pošaljem na ovlašteni servis u Rijeku... Do tada su mi govorili da su već naručili rezervni zvučnik iz Njemačke za moj monitor... ali eto, s ovim je sve u redu pa ne treba... Dođe zvučnik, ja ga monitoram u monitor, ono opet isto... Dosadilo se natezati i ostavim kako je... Mada mi je glupo da se to dešava za tu cijenu i to dobrom broju ljudi... Kupiš neke druge monitore 3 puta jeftinije pa rade bez problema godinama... Što se tiče Audiopro, osim ovoga, SAMO DOBRA ISKUSTVA sam imao sa njima, zaista jako dobra i paze na svoje kupce! Što se tiče Adama, sumnjam da ću ubuduće uzimati nešto od njih (ako budem kupovao Adame) a da nije visoka klasa, proizvedena u Njemackoj... jer mislim da su ove jeftinije serije jedine koje se ne rade tamo... Ali opet, za tu cijenu, ne bi trebalo biti neispravnih komponenti u zvučniku... tu ne mislim na brujanje u portovima, sto je poslijedica dizajna ili čega već... :) |
Quote:
e sad...da nisam trollo adamov support page toliko i probao izcicat ovakve odgovore sta si nam ti sad dao iz njih, reko bi da si u pravu. kad sam iso slusat adame tamo u audiopro zg decki su mi rekli da oni nista o nikakvom retrofitanju ne znaju, da je to sta sam im ja reko prva vijest. ovog adamovog christiana sam direktno pitao da li mi se moze uskoro isporučit modificirana verzija u audiopro koji je tu lokalni distributer i čovjek mi je eksplicitno reko da ne vec da kupim pa saljem nazad. ikakve informacije o tome kada pustaju vec retro fitanu verziju u prodaju isto nisam uspio dobiti... pa reko ako tolko sute to mora da ce bit za 6 mjeseci il vise pa reko ko ga j...kupicu ove i saljem ih retro fitat posebno. ne vidim tocno kako bi ovo bilo meni jeftinije posto ja nemam nikakve dodatne trokove, isto mi je dal primim modificiran il kupim prdilicu pa saljem na modifikaciju... jeftinije bi bilo il vama u audiopro ili adamu.....a to šta ja uz sve svoje i to vrlo abicijozne pokušaje informiranja o najbezbolnijem rješenju nisam uspio saznat ovo sta si ti napiso stvarno nisam kriv (pročito sam SVE, kontaktiro sam SVE...nitko mi nije reko nis osim christiana koji je reko ovo gore kao odgovor, audiopro je reko da ce mi kontaktirat adam o tom problemu i javit se na mail ali povratni mail nikad nisam nit dobio ) ....stvarno eto, niste mi dali nikakav drugi izbor sve do sad kad je malkice kasno. edit/ps: ovak cu se svejedno strpit dok ne imam priliku negdje cut retrofitanu verziju prvo pa odlucit dal ih saljem il ne...eto |
Da se razumemo odmah,
Ja se ne zalim na Artist/Audio Pro koja god firma da je odgovorna za to resavanje sa Adamima zato sto niko nije dosao ili sta ja znam. NE , ja nisam znao da li ce Adam poslati njih ili nekog drugog shpeditera da to odradi. Otac je bio u Beogradu i ja sam mu dao pare i poslao ga da mi kupi kartu, big deal, usput on im je pomenuo moju prepisku sa Adamom da su oni rekli da ce doci po zvucnike i umesto da se raspitaju oni dodatno potpaljuju sumnju u njemu, umesto da provere pa da jave. Te stvari se jednostavno ne rade tako. Ja do 17.2. nisam pomenuo artist vezano sa ovim zvucnicima, jedino u ovom postu: http://www.rumski.com/forum/showpost...3&postcount=40 Gde sam napisao da su nas uporozili na hoax i da izgleda ne znaju o cemu je rec (sto se ispostavilo kao istinito) . Ja sam "prso" onog trenutka kad sam laicki shvatio da postoji problem ko ce sneti trosak spedicije na sebe i onda napisao i to sto mislim : http://www.rumski.com/forum/showpost...0&postcount=67 I ovo sto sam procitao u tvom postu Lesho je okej: Quote:
Zasto ne reci mu "Gospodine provericemo tu informaciju nekako sa Adamom pa vam javljamo detaljno sta i kako" umesto "Ja mislim da je to hoax, nedajte zvucnike nikome" :S Ja mislim da nema potrebe napadati Adam zbog situacije, a jos vise napadati mene ili kupce :S Nisam nikog niti ubio, niti nista ukrao, niti reko neistinu. Zasto ne odgovoriti na e-mail kad neko posalje da pita za neku cenu jer postoji mogucnost da bi vec sutra ujutru (primera radi kao danas) uplatio novac za svoju spravu ? Znaci ja sam poslao e-mail ko zna kad (vise od dva meseca) da pitam za neki interfejs, naravno odgovor mi nije stigao ... Pa ta situacija sa mikrofonom, i nemogucnost otkrivanja kvara kapsule ... Ali to nije toliki problem. Ali sve to je ucinilo da ja promenim svoj stav o artistu i donesem zakljucak da su nezainteresovani za svoje mushterije i iznesem takvo misljenje na forum (ja nigde nisam zapisao da cu upasti dinamitom i takve neke price, niti sam psovao artist, niti sam reko bilo sta pogrdno) i da nisam imao kontakt sa tobom ja taj ProFire koji sam narucio ne bih dobio. Ako je Artist bio pozvan i pitan za ProFire 2626, mogli su da kazu "Pozovite prodavnicu u Novom Sadu, mozda oni imaju" ili "Sacekajte da proverim sa prodavnicom u Novom Sadu, mozda oni imaju" a ne samo "Nema". Mislim da svako normalan ko je to sve doziveo se ne bi osecao lepo. I da ti nisi citao ovo ovde sto se pise, a ja putem telefona i e-mail-a nisam uspeo da dobijem adekvatne odgovore i ponude, ode mast u propast, ja odoh u drugu prodavnicu i kupih ga, mislim to bi se desilo, platio bih ga cak 80 E vise... Samo zato jer su angazovaniji da prodaju svoje proizvode. Ja recimo uvek pokusam prvo mail-om pa onda telefonom. Ali, ne postoji izgovor za to neodgovaranje na mail koji mogu da prihvatim. Pre godinu i po dana, ako ne i dve (jos pre nego da pocne pomama o GAP 73 preampima) sam kontaktirao Golden Age da pitam za njihov mikrofon (ucinio mi se kao fin jeftin mikrofon koji je okej za neke stvari) i takodje da pitam za GAP jer sam takodje citao da su korisnici relativno zadovoljni, covek je odgovorio odmah sutra, a ja ne mogu od artista da dobijem tu privilegiju i da budem obavesten preko mail-a kad pitam za cenu nekih 5 interfejsa. Sta vise nisam jedini, moj prijatelj kamerman je trazio mikrofon za kameru (ja sam mu preporucio Artist i neki Rode model je zeleo) isto iskustvo ima, kaze poslao sam im mail, cekao dve nedelje i tek kad ih je zvao telefonom onda je kupio taj mikrofon.. Mislim da sve te stvari treba ispraviti, a i nisu bas male pare u pitanju, normalno je da ce neko biti nezadovoljan ako ostavi 1000 E ili vise negde ... A sto se tice Komplex-ovog komentara o dinamitu, covek zivi u Cirihu, znaci takav odnos kupac-musterija ne moze da mu se dogodi. EDIT ( najbitniji deo posta ): Jos samo bih zeleo da pohvalim Leshu, jer kako se on ponasa prema mogucim potrosacima i zauzima, barem pricam iz mog iskustva, treba svaki prodavac artista da se ponasa . Definitivno sam stekao utisak da se Lesha zauzima da obe strane budu zadovoljne. I kao sto sam vec rekao negde gore, da nisam vec radio sa covekom i da ne znam kakve stavove ima ne bih ni sad radio. Toliko od mene sto se svega tice |
All times are GMT +1. The time now is 12:12 AM. |