Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Mastering (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Loudness War (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36313)

dvuckovic 03-01-2011 10:56 PM

Re: Loudness War

Quote:

Originally Posted by SomiKnight (Post 295336)
Hvala na ispravci.

Odgovor na moje pitanje nemas nikakav?

Odlicno, znaci oni sto su branili partibrejkerse imaju da kazu sada sta?
Bilo bi najbolje da Vuckovic kaze kako ide konverzacija sa njima, oni kazu nemoj tako da nam miksas, umiksaj nam tako da omladini se dopadne na prvu ruku pa ako se neko zezne mozda i kupi cd, ili kako ide taj dogovor?

Meni i dalje nije jasno zasto se ljudi pravdaju oko nacina rada, cak pokusavaju da nametnu da je to normalan proces i rezultat.

Nemam obicaj da razgovore sa klijentima prenosim po javnim forumima, osim ako klijent prethodno nije dao saglasnost, i postoji neki bolji razlog od pukog prepisivanja za to.

Dexxy 03-01-2011 11:06 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 295344)
Nemam obicaj da razgovore sa klijentima prenosim po javnim forumima, osim ako klijent prethodno nije dao saglasnost, i postoji neki bolji razlog od pukog prepisivanja za to.

Posteno !

Znak 03-01-2011 11:09 PM

Poku?avam da se prisetim kad sam prvi put čuo album masterizovan "pod presom". Mislim da je to bio David Bowie, BBC Radio Theatre: London June 27, 2000. Prvi utisak je bio WOW, koja produkcija! Sve je veliko, ogromno! Ali to je trajalo negde do treće pesme, kad je već počelo da zamara. Ja sam to tada zvao "previ?e dobra produkcija", čak sam mislio i da je taj sterilni zvuk posledica mikroskopski tačnog tempa (Gail Ann Dorsey svira bas gitaru kao nenormalna) i trebalo je da prođe nekoliko godina da ukapiram da je snimak na račun velike jačine ostao bez dinamike. I dalje je to jedan od najboljih live albuma, ali ubeđen sam da mu je to pojačavanje oduzelo mnogo du?e. Dinamika je odnos ti?ih i glasnijih delova, ne valja da sve bude glasno. To je lepo (u drugom kontekstu, ali mo?e se primeniti i na ovo) rekao i dvuckovic:

Quote:

Originally Posted by dvuckovic
Ne mogu svi elementi da budu veliki svo vrijeme, ako je sve veliko, mozak ne moze da uspostavi relativne odnose, i sve postaje gomila buke i malecko.

dvuckovic 03-01-2011 11:24 PM

Da, ali velicina ne zavisi samo od dinamike, nego i od boje, i od prostornosti.

Znak 03-01-2011 11:48 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 295350)
Da, ali velicina ne zavisi samo od dinamike, nego i od boje, i od prostornosti.

Ok, ovaj konkretan citat je iz topika u vezi "veličine", a mo?e se reći i daljine/blizine gitare u miksu, ali taj princip relativnosti va?i i za ukupnu zvučnu sliku (kao i za sve ostalo na ovom svetu).

Arthur 04-01-2011 12:45 AM

nisam siguran da sam skoro video besmisleniji i prazniji topik od ovog. Svaka čast svim sagovornicima.

Za mene je ta tema jednako smislena koliko i ona koliko je štetno voziti automobile ili jesti životinje.

psionic 04-01-2011 05:13 AM

...a ima 10 strana :shock:

Znak 04-01-2011 07:31 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 295355)
Za mene je ta tema jednako smislena koliko i ona koliko je ?tetno voziti automobile ili jesti ?ivotinje.

Sve zavisi kojom brzinom vozi? i koliko je meso prepr?eno.

SomiKnight 04-01-2011 09:08 AM

Quote:

Nemam obicaj da razgovore sa klijentima prenosim po javnim forumima
Quote:

u svoju "odbranu" mogu samo da ti kazem da su Partibrejkersi veoma zadovoljni
A kad "branis" sebe onda mozes da iznoses deo razgovora, tj zakljucak kako su zadovoljni uradjenim. "Braneci" sebe ti si nesvesno ovde napisao bas ono sto niko nece da kaze, a to je da cak i legendarni partibrejkersi ne haju puno za one koji ce da daju pare za njihov cd, vec je vazno prodati sto vise, nebitno sta.
Njima bi trebalo da je vazan kvalitet zvuka isto koliko i tekstova na primer i svirka, i to ako se muzika shvati kao umetnost, ako se shvati kao biznis ispada ovako kao sto ispada.

DaBear 04-01-2011 10:34 AM

Quote:

Originally Posted by SomiKnight (Post 295377)
A kad "branis" sebe onda mozes da iznoses deo razgovora, tj zakljucak kako su zadovoljni uradjenim. "Braneci" sebe ti si nesvesno ovde napisao bas ono sto niko nece da kaze, a to je da cak i legendarni partibrejkersi ne haju puno za one koji ce da daju pare za njihov cd, vec je vazno prodati sto vise, nebitno sta.
Njima bi trebalo da je vazan kvalitet zvuka isto koliko i tekstova na primer i svirka, i to ako se muzika shvati kao umetnost, ako se shvati kao biznis ispada ovako kao sto ispada.

o kome biznisu ti pricas? Biznis i Partibrejkers su dve stvari koje ne idu zajedno??? Pa njihov najveci tiraz je mozda bio 5-6.000 CD-a?? Kad se njihov procenat podeli na njih 4 (? valjda ih toliko ima..) sta ce da dobiju ? Po ?200 svaki..??
U kome svetu ti zivis? I da li stvarno mislis da se to PRODAJE toliko (pored svih besplatnih nacina za dobijanje muzike)....???:(
Njihova muzika, njihov sound - samo oni znaju kako to treba da zvuci. OK?

All times are GMT +1. The time now is 08:19 PM.