Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Domaca produkcija, zasto je takva kakva jeste? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=34646)

awacs 03-08-2010 11:34 PM

Re: Domaca produkcija, zasto je takva kakva jeste?

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 284158)
Pa dobro, uvek čovek mora imati nekoga koga smatra boljim od sebe i teži da se približi tom kvalitetu. S produkcijske strane za Bitlse to jeste bio Motown.
Što se tiče naše scene, ubeđen sam da više uopšte nema potrebe pratiti šta je najnovije "preko bare". Mi tek treba da ponovo dođemo na nivo kvaliteta koji je u Jugoslaviji postojao 1979. A kriza produkcije i muzike uopšte je globalna i ne treba je toliko vezivati za domaću situaciju.

Eto, tako je kao što si i sam rekao. A opet, kad bi se ljudi s vremena na vreme upitali "a zašto se ja uopšte bavim muzikom?" možda bi im postalo jasno zašto su i domaća i inostrana produkcija takve kakve jesu... ne postoji "kriza produkcije i muzike", postoji "stanje produkcije i muzike". I u tom stanju svako se snalazi shodno odgovoru na pomenuto pitanje. Čini mi se da ljudi postavljaju previše pitanja i daju previše odgovora drugima, a retko razgovaraju sa samim sobom...

Pozdrav,

Vasa

Znak 04-08-2010 09:38 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 284178)
kad bi se ljudi s vremena na vreme upitali "a za?to se ja uop?te bavim muzikom?"

He, he, ja to ne mogu da se upitam jer se i ne bavim muzikom.

alavuk 04-08-2010 10:07 AM

http://blip.tv/file/3961081

DaBear 04-08-2010 10:21 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 284208)

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:: shock:

:confused::confused::confused::confused::confused:

sem da nam je to u krvi....nema drugog objasnjenja..!??

sto kaze.."mozes seljaka izvaditi iz sela, ali nemozes selo izvaditi iz seljaka!!"

e desi Vaso..? nema te...

DzoniPFC 04-08-2010 10:42 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 284209)

sto kaze.."mozes seljaka izvaditi iz sela, ali nemozes selo izvaditi iz seljaka!!"

hahah

a original ide "You can Take a nigga out the ghetto but you can't take the ghetto out the nigga" 8-) (ali geto ima vrlo pozitivan uticaj na muziku, selo ne.)

http://24sata.rs/show.php?id=76680

alavuk 04-08-2010 10:57 AM

zeljko patriota :)

alavuk 04-08-2010 10:58 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 284209)

e desi Vaso..? nema te...

ovo je i "dobro" do skoro je bilo obrnuto ahhahaha :) do 1 zabavnjaci od 1 narodnjaci ... :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::r otfl::rotfl::rotfl:

Bockie 04-08-2010 01:01 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 284129)
ma rekoh već, mnogo mi je trenutno veći problem domaće produkcije što :
- muzičari više ne umeju da sviraju
- ne umeju da izeberu valjan instrument
- ako ga i izaberu ne umeju da izvuku maximum iz njega (štimovanje bubnja je mističnije od Peska vremena!)
- Nema previše adekvatnih prostora za snimanje (uglavnom špajzevi sa tapetarskim sunđerom, čast skupim izuzecima)
- Snimatelji su prečesto priučena deca sa VETŠ ili BK koja u principu ne bi prepoznala grešku u postavci mikrofona ni da im neko nacrta

To sam obecao i Awacs-u, ali sad i tebi kazem cika Arthure:

Imas od mene 5 litara piva kad dodjes u NS...!!!!

Hollywood 05-08-2010 12:53 AM

hahaha

mene je jedan lik koji je do 6 ujutru rejvovao u Papaji uz moju muziku i Umeka, vozio na aerodrom sledeceg dana i heroj ima samo narodnu muziku i to neke pevace za koje ja nikada u zivotu nisam cuo!

Nego, da se vratim na temu.

Dobra pesma ne mora da se gura, sama ce se probiti.

Ja sam danima slusao onu Jelen toplistu na b92 i iskreno u ovom trenutku se ne secam ni jedne pesme osim Sevdaha, koji je opet obrada starih pesama.

Tako da ocigledno nema dobrih novih pesama, a kada ce ih biti, videcemo.

Lag 05-08-2010 01:06 AM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 283783)
Nema ovde nikakvog monopola. Svi su nesto ubedjeni u neke tajne sile, NATO, Dzejmi Sej i ostali stoje iza strasnog zlog Granda i oni nas namerno kljukaju da bi nas ugojili i onda skuvali i pojeli...!
Buhohohhaahaha.(reverb plus zvuk zvona).

Ljudi ulazu konstantno i puno i to se vraca!

Radi se o ulozeno - vraceno.

Boli njih K ko sta svira pop,rok,narodna,tu su zbog novca!

Rok scena je mrtva, svi se stide rodjenog jezika (jer nemaju sta da kazu verovatno) i pevaju na engleskom jer "bolje zvuci".
Tekstovi imbecilni, muzika jos gora, a da ne krecem o prici koliko ko ulaze u opremu...
Onaj polupismeni konj sa kockastim celom zna da mora da ulozi 1000e u aranzer i bezicni mikrofon i zna da ce da vrati novac ako radi.
Rokeri su ti koji kupuju zice za gitaru na komad,'mesto komplet,koji lepe selotejp na dobos kad pukne opna,'mesto nove , "snimicemo pesmu kod drugara na kompu za dzabe",'mesto kod Artura,koji sviraju za 20e ili cak dzabe u klubovima,pa obore vrednost drugih koji mozda nesto pametno rade, itd...
Rokeri se najeli G... !!!
Malo sam popizdjen, nisu bas svi ali jedan veliki deo a cast izuzecima...!

sve ovo stoji ali isto je u svakom zhanru, nije rok ni po chemu poseban :)

All times are GMT +1. The time now is 03:45 AM.