![]() |
Re: kome uopste trebaju gitaristi !!
Quote:
Ako nisi provalio - upisivanjem midija možeš da kontrolišeš sve parametre kao pri sviranju midija... evo isprogramirao sam nešto za tebe ;) http://dl.dropbox.com/u/538090/teema.mp3 |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Interesantno bi bilo koliko vas bi pogodilo da to nije VSTi da je pokretac teme dao link samo ka melodiji bez videa.
Mnogi bi od vas polomili prste na tastaturi trazeci na netu ko je to odsvirao. |
Interesantno bi bilo koliko vas bi pogodilo da to nije VSTi da je pokretac teme dao link samo ka melodiji bez videa.
Mnogi bi od vas polomili prste na tastaturi trazeci na netu ko je to odsvirao. |
Quote:
e da...jo? interesantnije da nitko ne spominje da je te?e odsvirati ovaj rif ovako na klavijaturi (i da je u stvari kljaver majstor) nego na gitari. Tim vi?e su gitaristi potrebni jer klavijaturista koji mogu ovako ekspresivno svirati "gitaru" ima jako malo. |
Quote:
Kad se rezimira čitava tvoja teorija - na kraju se dođe do toga da je u stvari muzika još malo pa ništa...tj. da su sve same "mrtve bebe"...(o, morbidnog li izraza) osim onoga što ti misliš da nisu... Ako već nećeš da daš da se čuje tvoja muzika - onda nam daj nešto tuđe što ti smatraš nečim, a ne ničim :) Ja se slažem sa tobom da savremena muzika mahom nema dodira sa umjetnošću...ALI ti ideš u jednu drugu krajnost...Smatram da to nema veza sa sviranjam ili programiranjem, već sa manjkom originalnih i zanimljivih ideja. Ko ima pravu muzičku ideju - sprovešće je onako kako može, mora ili hoće - a tu nije bitno da li je svirao virtuozni pijanista ili je ukucao u kompjuter....To ti nećeš da razumiješ! Ja nisam od onih koje fasciniraju dva tupc tupc lupa, a boga mi, nešto puno me ne fascinira ni neka "fiskultura" na gitari ili klaviru...Ja sam od onih koji su jednom nogom u toj tvojoj, a drugom u ovoj drugoj priči i po meni je to jedini pravi izbor s obzirom na okolnosti i duh vremena. Sve treba samo da je u službi ideje. Prava ideja ima svoj smisao i kad je neko zviždi...bez bilo kakvog instrumenta...Jedan mađarski kompozitor slagerske muzike je komponovao tako što bi nacrtao dirke na stolu i onda zviždao ;) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ako nije napisano dobro nece zvucati ni upisano ni odsvirano. Medjutim ako je dobro napisano a nije svirano, vec samo upisano, ne valja, ne lici na to sto hoces. Slucajne vrednosti, razne glasnoce i tehnike sviranja mnogo poprave midi, ali cim ubacis u matricu nesto sto je svirano, odmah se primeti razlika i midi pocinje da smeta. Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Zdravo,
sam naziv trida je malo provokativan, narocito za gitariste :wink: mislim da je tema otisla u drugom pravcu, vec se i ne secam od cijeg posta. Potpuno se slazzem sa MD-om, (ne)vezano za temu, to je rekao bih, sustina ne samo MUZIKE vec UMETNOSTI uopste. Poenta je u prenesenoj poruci koja se nekome nece dopasti, a nekom hoce, neko ce je dozziveti na jedan nacin, a neko na drugi, a mozzda i nece ni primetiti poruku, ali na SVE ce ostaviti odredjeni utisak, ukoliko ista ima odredjenu VREDNOST .. O ukusima, pravcima (zzanrovima) mislim da ne treba diskutovati, narocito u ovom tridu jer ni nije tema rasprave. Znate li onu narodnu 'neko vozi kombajn, neko vozi (DJ)traktor, a ja i moja mala motokultivator' ovaj stih me toliko asocira na zzanrove muzike :rotfl: balthazaar: dopala mi se tvoja izvedba ali mi je original lepsi http://www.youtube.com/watch?v=7sMD6...eature=related :haha: :wink: pozdrav svima iz Zemuna :beer: |
All times are GMT +1. The time now is 08:34 AM. |