Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   kome uopste trebaju gitaristi !! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=32837)

balthazaar 21-02-2010 01:32 PM

Re: kome uopste trebaju gitaristi !!

Quote:

Originally Posted by google (Post 272099)
Ja sam programirao muziku, verovatno pre nego sto si se ti rodio.

Mogao si ti da programiraš četerespete...ali to ne znači da si to radio dobro!?:wink:

Ako nisi provalio - upisivanjem midija možeš da kontrolišeš sve parametre kao pri sviranju midija...

evo isprogramirao sam nešto za tebe ;)

http://dl.dropbox.com/u/538090/teema.mp3

google 21-02-2010 02:55 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 272127)
Mogao si ti da programira? četerespete...ali to ne znači da si to radio dobro!?:wink:

Kako ti kazes.

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 272127)
Ako nisi provalio - upisivanjem midija mo?e? da kontroli?e? sve parametre kao pri sviranju midija...

Znam sta se sve moze kontrolisati i sta se time dobija. Jos malo pa nista.

silicon science 21-02-2010 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 272133)
Kako ti kazes.

Heh lako je bez argumenta biti tvrdoglav.. mozemo ovako do prekosutra... Ne znam sta je i meni i drugima da se upustamo u polemiku sa tobom, jer je vise nego izvesno da si neuk, i istrajan u tvrdoglavom neznanju. A ako hoces da te neko iole ozbiljno shvati, daj to sto za "sebe" radis pa da chujemo, ovako samo prduckas (bez uvrede, iako si stariji :wink:) :wink::wink:

66musicman 21-02-2010 03:06 PM

Interesantno bi bilo koliko vas bi pogodilo da to nije VSTi da je pokretac teme dao link samo ka melodiji bez videa.
Mnogi bi od vas polomili prste na tastaturi trazeci na netu ko je to odsvirao.

66musicman 21-02-2010 03:07 PM

Interesantno bi bilo koliko vas bi pogodilo da to nije VSTi da je pokretac teme dao link samo ka melodiji bez videa.

marcos 21-02-2010 03:17 PM

Quote:

Originally Posted by 66musicman (Post 272136)

e da...jo? interesantnije da nitko ne spominje da je te?e odsvirati ovaj rif ovako na klavijaturi (i da je u stvari kljaver majstor) nego na gitari. Tim vi?e su gitaristi potrebni jer klavijaturista koji mogu ovako ekspresivno svirati "gitaru" ima jako malo.

balthazaar 21-02-2010 03:19 PM

Quote:

Originally Posted by google (Post 272133)
Kako ti kazes.

Jako si uporan čvrsto se držeći nečega u čemo često protivurečiš samom sebi...Znači, onda se sviranjem dobije isto još malo pa ništa...

Kad se rezimira čitava tvoja teorija - na kraju se dođe do toga da je u stvari muzika još malo pa ništa...tj. da su sve same "mrtve bebe"...(o, morbidnog li izraza) osim onoga što ti misliš da nisu...

Ako već nećeš da daš da se čuje tvoja muzika - onda nam daj nešto tuđe što ti smatraš nečim, a ne ničim :)

Ja se slažem sa tobom da savremena muzika mahom nema dodira sa umjetnošću...ALI ti ideš u jednu drugu krajnost...Smatram da to nema veza sa sviranjam ili programiranjem, već sa manjkom originalnih i zanimljivih ideja. Ko ima pravu muzičku ideju - sprovešće je onako kako može, mora ili hoće - a tu nije bitno da li je svirao virtuozni pijanista ili je ukucao u kompjuter....To ti nećeš da razumiješ! Ja nisam od onih koje fasciniraju dva tupc tupc lupa, a boga mi, nešto puno me ne fascinira ni neka "fiskultura" na gitari ili klaviru...Ja sam od onih koji su jednom nogom u toj tvojoj, a drugom u ovoj drugoj priči i po meni je to jedini pravi izbor s obzirom na okolnosti i duh vremena. Sve treba samo da je u službi ideje. Prava ideja ima svoj smisao i kad je neko zviždi...bez bilo kakvog instrumenta...Jedan mađarski kompozitor slagerske muzike je komponovao tako što bi nacrtao dirke na stolu i onda zviždao ;)

google 21-02-2010 04:48 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 272134)
Heh lako je bez argumenta biti tvrdoglav..

Kazem ono sto sam imao prilike cuti.
Quote:

jer je vise nego izvesno da si neuk, i istrajan u tvrdoglavom neznanju.

Dobro.
Quote:

A ako hoces da te neko iole ozbiljno shvati, daj to sto za "sebe" radis pa da chujemo,

Ne dam.
Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 272138)
Jako si uporan čvrsto se držeći nečega u čemo često protivurečiš samom sebi...Znači, onda se sviranjem dobije isto još malo pa ništa...

Upisano i odsvirano zvuci drugacije iako su isti tonovi.
Quote:

Kad se rezimira čitava tvoja teorija - na kraju se dođe do toga da je u stvari muzika još malo pa ništa...tj. da su sve same "mrtve bebe"...(o, morbidnog li izraza) osim onoga što ti misliš da nisu...

Rekao sam sta sam imao, bolje zvuci svirano nego programirano. To je sva mudrost.
Quote:

Ja se slažem sa tobom da savremena muzika mahom nema dodira sa umjetnošću...ALI ti ideš u jednu drugu krajnost...Smatram da to nema veza sa sviranjam ili programiranjem, već sa manjkom originalnih i zanimljivih ideja.

To je jasno.
Quote:

Ko ima pravu muzičku ideju - sprovešće je onako kako može, mora ili hoće

I sa tim se slazem. Radis kako moras/mozes.
Quote:

Ja tu nije bitno da li je svirao virtuozni pijanista ili je ukucao u kompjuter....

To ne stoji. Ja bih voleo da je tako, ali nije. Bolje zvuci svirano. Mnogo bolje, drugacije. Kada upises, zvuci defektno, odsviras isto to, zvuci odlicno.

Ako nije napisano dobro nece zvucati ni upisano ni odsvirano. Medjutim ako je dobro napisano a nije svirano, vec samo upisano, ne valja, ne lici na to sto hoces.

Slucajne vrednosti, razne glasnoce i tehnike sviranja mnogo poprave midi, ali cim ubacis u matricu nesto sto je svirano, odmah se primeti razlika i midi pocinje da smeta.
Quote:

To ti nećeš da razumiješ!

Ja bih voleo da je tako, to bi mi ustedelo vremena i zivaca i novca. Ali nije tako.
Quote:

nešto puno me ne fascinira ni neka "fiskultura" na gitari ili klaviru...

Takodje. Uopste mi nije bitno da svirac moze da svira brzo. Das mu tri tona da odsvira, mora da zvuci. Ako zvuci mehanicki ili bledo, neubedljivo i sl. nepotrebljiv je. Ne mora svirati brzo, ne bitno je. Mora biti izrazajan, lep ton, ubedljiv, dobrog osecaja za ritam. Odsvira jedan takt, jedan akord, mora da taj ritam radi, da zvuci...
Quote:

Sve treba samo da je u službi ideje. Prava ideja ima svoj smisao i kad je neko zviždi...bez bilo kakvog instrumenta...

Dobra ideja zvuci na bilo cemu, ali bolje kada se dobro odsvira.

Maiv 21-02-2010 04:55 PM

Quote:

Originally Posted by marcos (Post 272137)
e da...jo? interesantnije da nitko ne spominje da je te?e odsvirati ovaj rif ovako na klavijaturi (i da je u stvari kljaver majstor) nego na gitari. Tim vi?e su gitaristi potrebni jer klavijaturista koji mogu ovako ekspresivno svirati "gitaru" ima jako malo.

Pa to sam i ja rekao...treba to bome navjezbat i na klavijaturi...a i ak se u midiju sve programira treba vremena da tak zazvuci...

Nele 03-03-2010 07:29 PM

Zdravo,

sam naziv trida je malo provokativan, narocito za gitariste :wink:
mislim da je tema otisla u drugom pravcu, vec se i ne secam od cijeg posta.

Potpuno se slazzem sa MD-om, (ne)vezano za temu, to je rekao bih, sustina ne samo MUZIKE vec UMETNOSTI uopste. Poenta je u prenesenoj poruci koja se nekome nece dopasti, a nekom hoce, neko ce je dozziveti na jedan nacin, a neko na drugi, a mozzda i nece ni primetiti poruku, ali na SVE ce ostaviti odredjeni utisak, ukoliko ista ima odredjenu VREDNOST ..
O ukusima, pravcima (zzanrovima) mislim da ne treba diskutovati, narocito u ovom tridu jer ni nije tema rasprave.
Znate li onu narodnu 'neko vozi kombajn, neko vozi (DJ)traktor, a ja i moja mala motokultivator' ovaj stih me toliko asocira na zzanrove muzike :rotfl:
balthazaar:
dopala mi se tvoja izvedba ali mi je original lepsi
http://www.youtube.com/watch?v=7sMD6...eature=related

:haha:

:wink:

pozdrav svima iz Zemuna :beer:

All times are GMT +1. The time now is 08:34 AM.