Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!
Quote:
Originally Posted by kejkz
(Post 259807)
Ma kakvo zakljucavanje treda, ovo je za sticky. Piratski softver pospesuje prodaju hardvera i razvoj internet infrastrukture na toliko direktan nacin da samo izuzetno zadrt covek moze da tvrdi da to nema direktne korelacije. Samo pogledajte te velicine hard diskova i brzine interneta, pa kom "normalnom" korisniku to treba, sa legalnim materijalnom ga ne bi popunio ni za 10 godina!
|
Ja licno ne opravdavam posedovanje piratskog softvera, ali u Srbiji gde je plata 200-250 E, gde je jako tesko ziveti od audio-dizajna (narocito ako ste privrzeni jednom nepopularnom muzickom pravcu, ako niste decenijama gradili svoje ime i postali jedini provereni) je nemoguce omoguciti sebi legalan softver.
U Svajcarskoj od jedne plate mozes da odvajas pare i da kupujes sta oces sebi iz hobija, pa ja jedne patike evo nosim vec druga godina (placene 1200 dinara btw), propale su, pushtaju mi vodu, a to nije zato sto necu nove da kupim pa nosim piratske patike, nego jednostavno ne mogu da priustim jer zivim kao i 70% Srbije (narocito van Beograda) na ivici egzistencije.Komad garderobe (izuzev 4-5 pari charapa) nisam kupio ove godine. A sto se interneta tice, vec 3 meseca starim laptopom moje macehe koristim tudji wirless, a vec drugi mesec kako mi komp za muziku ne radi, jer je crklo 2 hard diska i napajanje a ne mogu da opravim, jer mi doticna firma ne uplacuje pare, i jos par dugova sto imam ne mogu da naplatim...O racunima da ne prica.To je moja situacija.
A da ne pricam situaciju moje devojke koja je iz manjeg mesta a studira ovde, ona jednostavno nema para ni postanske markice da krene da skuplja...
Mislim krajnja namera mi je bila da napisem ovo sve na threadu ali su me pojedini naterali, i Kejkz nemoj da se uvredis, nisam mislio da te napadnem, nego sam citirao samo sta si napisao, vezano za internet itd, u pravu si oko toga, davno sam prestao da skidam softver i banke semplova ko lud, mislim da svako preboli tu bolest
|