![]() |
Re: Gde je granica neukusa u tekstovima pesama?
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=gyq5EUWlOHo |
Uff, dobro, svako za?to ima svoje zato. Ako, evo starije generacije prihvate na sebe da su krivci (te?ko mi ovo strahota jedna, ufff), ?ta se time dobija. Mi (moja generacija) jo? jedno pola kile dasaka na ledjima na kojima pi?e "KRIVAC" a vi, ?ta dobijate vi. Pa, jel mo?ete da budete bolji (u mnogim stvarima već jeste, to moram da priznam, na prvom mestu svirate bolje od mene).
Da se samo ovde autor one pesme ne naljuti (molim ga da se ne ljuti ako ovo pročita, malo ?ale komike, valjda će prihvatiti, ?alite se i na moj račun samo bez vulgarnosti molim), dakle ako smo mi počeli taj univerzum da skupljamo (btw on se ?iri al mu mi podmećemo nogu), pa ga vi sad pritiskate jo? vi?e bar autor pesme tako valjda reče, olabavite malo jer ako se sećate ako ga mnogo stisnete dobismo crnu rupu. Rupa, ko rupa nije strashno (jel sam pogodio mesto za ono sh) al guta sve. |
ljudi koji pričaju o crnim rupama imaju obično teške seksualne inhibicije
neko je to rekao nekom prilikom, ne znam ko, ali, i ako nije, evo sad jeste :D |
Nizak udarac prijatelju, nizak, al opro?teno ti.
|
ma dobro, aj sad, ovo je zezanje no hard feelings i to
na početku teme sam jo? i pomislio da ovo mo?e da vodi u ne?to konstruktivno, kad sam pogledao nastavak vidim da je priča potpuno deplasirana. jednostavno duh vremena je takav i to ne ka?em u bilo kakvom defetističkom smislu. ok, lepo je potruditi se na individualnom planu da uradi? ne?to "bogougodno" ali protiv?ivotno je da čuva? sebe ili mlađe pod staklenim zvonom. principi koje vi alek zagovarate su slični principima koje su zagovarali autoriteti jedne viktorijanske engleske npr. ?ta je problem sa vulgarno?ću kao takvom? to ?to ne?to "zvuči ru?no", priziva "ru?ne" slike, ?ta? meni to nekako sve ide u paketu sa načelnim gu?enjem seksualnosti i telesnosti koje se od srednjeg pa maltene do kraja 19. veka dosledno sprovodilo u okviru evropske civilizacije. ako vam je lak?e tako da progutate, ?ivite u vremenu koje je reakcija na vekove, čak na čitav milenijum "protivprirodnog" gu?enja govora i ispoljavanja seksualnosti i telesnosti u ovom delu ekumene koji je kroz sve to vreme stvorio i stvara ljude koji (su), verovatno, najvi?e utiču/uticali na događanja na na?oj planeti. neću reći da je seksualno vaspitanje i uop?te formiranje ličnosti s obzirom na taj aspekt ono ?to je primarno, ali verujem da je dosta bitno i da je specifičan "evropski" odnos, odnos evropskog čoveka prema seksualnosti u bitnom smislu odredio i evropejsku ulogu u istoriji sveta koja definitivno nije nedvosmisleno pozitivna. dakle, ja bih ovo vreme razobručenog prikazivanja i govora o seksualnosti shvatio pre svega kao reakciju na drugačiju duhovnu klimu koja je uzgajana vekovima ali, kao ?to u tom dobu postoje uspe?na umetnička dela, verujem da i dana?nja umetnička dela imaju pravo da u ovoj duhovnoj klimi ispostave zahtev za legitimisanjem svoje umetničke vrednosti na osnovu njima odgovarajućih merila a bez obzira na njihov eventualni doprinos vaspitanju ili "poruku" jer to zaista nije primarna svrha umetničkog dela. ako brinete o svojoj ili o tuđoj deci i njihovom vaspitanju, pokrenite akciju za ograničen pristup maloletnika internetu ili ne?to sl, ali ovo pozivanje na "savest umetnika" je, po mom dubokom uverenju, potpuno neumesno. toliko. :beer: |
Dobro prijatelju, Vi imate svoje vidjenje stvari koje ja nemam nameru da menjam, niti mogu. Čak neću ni komentarisati ništa jer ako je tačno što neko ovde napisa da sam ja prvi koji je ovde nešto rekao po pitanju vulgarnosti u tom vašem muzičkom pravcu (a forum je živ odavno) tada je verovatno činjenica da je ovde na okupu grupa istomišljenika (poveća) i da je suludo za mene da vodim unapred izgubljenu bitku (na ovu ovde mislim).
O internetu, njegovoj ulozi, zamisli, prednostima i manama, slažete se da ne treba da govorim, opšte su poznate. Samo da kažem još nešto, ja sam rastao u kući gde je bio jedan umetnik tako da o umetnosti bi moga mnogo da govorim ali mislim da nema svrhe. Da ne pričam mnogo evo linka pa se uverite http://www.snaga-uma.com/myfather.htm tako da mnogo znam i šta je umetnik i još više kakva je njegova savest. Ali zaista nemam nameru da o tome govorim, samo da znate da savest kod umetnika postoji i veoma je izražena po svim pitanjima. |
lepe slike
|
Ako se pro?etate do Narodnog muzeja tamo ima dve slike moga oca, u muzeju 25. Maj, tri.
Ovo navodim samo koliko da znate da mi ni istorija umetnosti, likovna umetnost i da ka?em umetnost uop?te nije strana. Ali veliko je pitanje da li bi nekog od vas debata o umetnosti, ?ta,kako i za?to zanimala, pa da ne zamaram narod. |
u narodnom muzeju teško da se sliku mogu videti a takva je situacija već poslednjih 15 i više godina - upravo vreme o kojem otprilike govori pesma zbog koje ste pokrenuli ovu temu
a kad govorim o umetnicima i savesti i to savesti kao moralnom sudu koji je saobražen vladajućim društvenim moralnim nazorima, ne kažem da nema umetnika koji je imaju niti tvrdim da je nemoguće biti uspešan umetnik i biti savestan čovek. moja poenta je da od umetnika u njegovom stvaranju ne treba zahtevati stvaranje po savesti. |
Ne sla?em se ali OK, vi takvo vidjenje stvari imate i na kraju to j to. Da spustimo loptu ako prihvatate.
Daću jo? samo jedan citat, ne moramo ga komentarisati ali ga bar uzmite k znanju, nikoga ne povredjuje i kao takvog ga prihvatite. Mo?e se naći na internetu. Nadam se da jezik nije problem. Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:51 AM. |