Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test mix - kanali za vezbanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28658)

STUDIOTON 05-08-2009 09:49 PM

Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 252186)
Pa ovo je i bio svetski hit ( i to veliki !!):confused::shock::banghead:

"..Ja sam rodjen u Srbiji brale".. :) izvinjavam se

milanCHE 05-08-2009 11:37 PM

fora je VRH!!!:rotfl:
Ivek-pozdrav!!!

Bockie 06-08-2009 12:34 AM

jos jedan segmenat u celoj prici mladih producenata je da budu dobri ljudi...! Zasto? Jer je dokazano da su muzicari intelegentniji od ostatka populacije! Uzmite za primer to sto sto su dobri ljudi ovde prepoznali sve moje dobre namere...!

E to su pravi ljudi!!!
Ne treba da se bezuslovno slazemo ali se postujemo!
Bravo!
Hvala svima!
Sjajna ekipa i ovakve stvari prave okosnicu Rumskog kao mesta koje se postuje! Hvala jos jednom za sve postove,a mixevi svedoce o komentarima! Cheers!

HeatMan 06-08-2009 12:39 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 252182)
sad slusam na kompjuterskim monitorima .. pregoreo sam snimak na nekim mestima .. ali jebi ga .. krenuli ste mnogo jako pa je rekoh da vas pratim .. ali za to vec treba malo vise vremena... sve u svemu cuje se dobro :)

hahahahah i ja sam.. na klavijaturama i bubnju (malo vishe ima uadovog plate 140) i glasu.. mada ovo je potpuno drugachija pricha od originala al ajd..

elem, shto se tiche teme.. ne znam shta vishe da kazem, chekam josh uvek kontakte od ovih muzichara, boki.. :S mislim, kad vec hocesh na taj nachin da prichash samnom, onda jbg.. kao shto rekoh, napao tebe nisam, i sam sam na pochetku teme rekao da je dobra ideja i da toga treba josh vishe.. ali ti si se uvredio ne znam ni ja shto.. sad jedino da se svadjash sa svima koji chuju isto shto i ja.. i ne znam kako sad mozesh ovog lika da nazovesh najboljim pevachem u srbiji.. :/

ajd sad ovako shto se tiche mikseva koje sam chuo..

tribal: previshe hip hop miks (logichno) :) , i malkice musav.. nije mi se svidelo shto je gitara ukopana u jednom mestu u kom se i nije bash nashla (moje mishljenje).. znam da je jedna, ali ima nachina da se rashiri.. pogotovo mi je smetalo kad pochne solo a ona i dalje stoji na jednoj strani tanka i nikakva.. bubnjar je ok, samo malo previshe kicka (otud i hip hop miks) i ne osecam dobosh uopshte.. treba mu vishe tranzijenta i da je malo izvucheniji

ivanov miks - kako te nije mrzelo da radish automatizaciju? :) pa josh za sat vremena? :) elem, svidja mi se pristup, mada mi je gitara josh uvek tanka.. nema shirine.. u drugoj strofi vec bude sve jako dosadno jer je gitara ipak morala da bude glavna tu da bi drzala paznju (moje mishljenje).. bubanj mi je nekako pretanak.. i da, preprzio si master.. mogao si kao i ja da okachish oba snimka.. inache, previshe reverba na vokalu za moj ukus.. i vokal previshe izvuchen.. pogotovo za ovakvo pevanje i ovaj engleski.. btw, posle soloa na gitari (koja mi je previshe zavuchena i tanka tu) me prepao vokal.. bez zezanja sam se shtrecnuo..

ogi - najbolji do sada, iskreno.. sad, ono shto mi smeta je shto su bubnjevi malo napadni.. (to obichno nije sluchaj).. al ajde da probam da ti objasnim ovako: znash za tenacious D album.. odlichna produkcija, zajebana muzika, josh zajebaniji miksevi.. ALI na par pesama dobosh i tomovi imaju prejak tranzijent (bar za moj ukus) pa zvuchi skoro da klipuje.. tj neprijatno udara.. kao ovde skoro svo vreme.. jednostavno chujem samo tranzijent ali ne i ostatak dobosha.. (na kucnim zvuchnicima i na slushkama) sad, znam da je to postalo popularno pogotovo kod nas, ali meni to smeta.. osim toga najzdraviji i najshiri miks (a vidim i limiting na kraju, jelte) do sada..

sad shto se tiche mog miksa.. vrach reche da sam ga pregazio na masteru.. namerno sam stavio na saturate na t racksovom limiteru. dobijem tu i tamo neki neprijatni krc (ako obichan slushaoc obrati paznju) ali dobio sam zvuk koji sam hteo.. sad, dobosh mi je preglasan.. to je jedino shto mi smeta.. nabada me neprestano.. i on je sa namerom nagazen.. jer sam samo tako uspeo da ga ukrotim i da ostavim da konstantno udara istom jachinom.. ali sam ochigledno ostavio fader malo iznad tachke gde bi trebalo da bude.. :)

ostatak mi je iskreno kul.. (osim mozda malo vishe reverba u nekim delovima pesme na klavijaturi, ali me jako mrzelo da radim automatizaciju, i shtoperica je brzo radila) :) vokal sam morao da zavuchem dole jer mi je smetao, i ovo je neka sredina.. iskreno, mislim da smo ogi i ja najsrecnije reshili problem gitare, koja ipak mora da vodi ovu stvar jer je najbolje odsvirana (i klavijature su ok, ali je previshe miran sound za ovu svirku i ove bubnjeve pogotovo)

naravno ovo je sve moje vidjenje stvari..

poz

STUDIOTON 06-08-2009 12:54 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 252202)

ivanov miks - kako te nije mrzelo da radish automatizaciju? :) pa josh za sat vremena? :) elem, svidja mi se pristup, mada mi je gitara josh uvek tanka.. nema shirine.. u drugoj strofi vec bude sve jako dosadno jer je gitara ipak morala da bude glavna tu da bi drzala paznju (moje mishljenje).. bubanj mi je nekako pretanak.. i da, preprzio si master.. mogao si kao i ja da okachish oba snimka.. inache, previshe reverba na vokalu za moj ukus.. i vokal previshe izvuchen.. pogotovo za ovakvo pevanje i ovaj engleski.. btw, posle soloa na gitari (koja mi je previshe zavuchena i tanka tu) me prepao vokal.. bez zezanja sam se shtrecnuo..

Kakva automatizacija? nisam nista dirao ..

za ovo ostalo ne znam sta da ti kazem .. niko ovde se nije preterano trudio da se sad ovako raspises i komentarises

nisam citao nepotrebno a vidim sad da polako uspevas i ovaj thread da unistis .. kao i onaj moj

Bockie 06-08-2009 01:11 AM

ovaj thread nije unistiv od strane jednog,o tome svi odlucuju...

Zao mi je ako se iko oseca napadnutim,to govori o njemu a ne o meni...! Bas sam bio dobrica...

Tezu o Shandorovu nisam izmislio,pitaj Kornelija,Odzaklijevsku,Piano,u ostalom koji se kurac prawdam... Cowek je faca...! Ostala ekipa je na spotovima drugih koji mlate vise od nas... Pa ne sisaju bas supak... Ne mozes da zamislis koga sve znam dobro,a imam sranje godina... Kakve to ima veze...ma hebi ga,i ja se palim,dobar je post,dajte dobre mixewe pa da pricamo! To je za neuke klince,da ne budu neuki,da shvate da se mora raditi a ne srati i cekati da padne s neba i vst-a...

Ajmo dalje,mixewi...!

HeatMan 06-08-2009 01:52 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 252204)
Kakva automatizacija? nisam nista dirao ..

za ovo ostalo ne znam sta da ti kazem .. niko ovde se nije preterano trudio da se sad ovako raspises i komentarises

nisam citao nepotrebno a vidim sad da polako uspevas i ovaj thread da unistis .. kao i onaj moj

ako se niko nije potrudio, chemu ovakve teme na forumu? chemu kachenje miksa ako se niko nije trudio? ja mogu reci da sam se potrudio da odradim to valjano na nachin na koji inache radim.. zashto da se ne raspishem, shta fali?

unishtavam temu sa komentarima na mikseve? vidim preskochio si najbitnije stvari koje sam rekao.. i da, sam si unishtio svoju temu.. (htedoh ovo da ti napishem na private, ali vidim da je javno "pokopavanje" nekoga in ovih dana) unishtio si je tako shto nisi hteo da prihvatish kritiku od mladjeg, a ni starijih iskusnijih.. ali nisi sada tema ti, i da znash da nemam nishta protiv tebe.. chuo sam dosta lepih pricha o tebi i ne znam zashto si se onda onako poneo.. ako ti imash neshto protiv mene, slobodno mi reci.. ali bolje na pp..

shto se automatizacije tiche imam utisak da gitara posle uvoda pada dole. bass se pojachava u nekim deonicama, kao i klavijature.. kao i vokal, chini mi se.. mada, ja sam malo editovao sve pa mozda i greshim..

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 252206)
ovaj thread nije unistiv od strane jednog,o tome svi odlucuju...

Zao mi je ako se iko oseca napadnutim,to govori o njemu a ne o meni...! Bas sam bio dobrica...

Tezu o Shandorovu nisam izmislio,pitaj Kornelija,Odzaklijevsku,Piano,u ostalom koji se kurac prawdam... Cowek je faca...! Ostala ekipa je na spotovima drugih koji mlate vise od nas... Pa ne sisaju bas supak... Ne mozes da zamislis koga sve znam dobro,a imam sranje godina... Kakve to ima veze...ma hebi ga,i ja se palim,dobar je post,dajte dobre mixewe pa da pricamo! To je za neuke klince,da ne budu neuki,da shvate da se mora raditi a ne srati i cekati da padne s neba i vst-a...

Ajmo dalje,mixewi...!

ne znam shta da ti kazem, glavno je da skapirash da ne napadam ali da istichem ochigledno. da sam direktan, jesam.. neki (koji me poznaju uzivo) kazu da delujem nadobudno na forumu.. vrlo moguce, ali to ne mogu da promenim jbg.. u sv sl, nisam takav.. i ne zelim da ti unishtim thread nego da pomognem istom.. vidish, bilo bi lepo kad bi svako (ili bar oni koji su postavili svoje radove) prokomentarisao mikseve.. tako bi (ako se mishljenja poklope tu i tamo) svako mogao da nauchi stvarno po neshto i shvati shta ga kochi..

shto se shandorova i ostalih muzikanata tiche, ja sam rekao svoje mishljenje.. to da li su oni ime ili ne, nije moja stvar.. i armin van buuren je postao ime a radi uzase.. svi znaju za scooter, a nidje muzike.. svi znaju za balashevica, ali opet nije neki pevach.. kao shto verujem da vecina zna za sve ove u bendu, ali ako su iole iskreni i chuju stvari kao nas nekolicina recice isto..

da li im nije legla pesma, ili su inache ovakvi ne znam.. pricham o onome shto chujem.. a chujem basistu koji svira glavni instrument u bendu i mashi note, brlja, ispada iz ritma i akcentuje pogreshne stvari.. tj gubi se.. ma da ne serem dalje o svima, vec sam sve rekao..

elem, ja sam krenuo da kucam o tome shta sam ja radio u svom miksu.. iskucao dosta teksta i onda obrisao sve jer ochigledno nikog ne interesuje.. ako ima zainteresovanih nece me mrzeti opet da pishem, ali bih voleo da ostali chiji su miksevi pohvaljeni napishu isto..

mislim da je to poenta ovakvih stvari

InsaneEyes 06-08-2009 02:30 AM

jedan od boljih rumski threadova :skacu2:

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 252202)
ostatak mi je iskreno kul.. (osim mozda malo vishe reverba u nekim delovima pesme na klavijaturi

sto vishe reverba na klavijaturi = more 80's!!!!

meni je najveci problem sto ne mogu nikako na maniaku da izvucem taj "vatrene ulice" vajb iz 80-tih, besmisleno mi da postujem miks kad zvuci kao i svi ostali, hteo sam da doakam adicionalnim bubnjem i basom al nista nije u tajmingu, lajv je y*bachina :(

DaBear 06-08-2009 08:45 AM

da rezimiramo...

pevac je vrlo dobar, na momente je super i Engleski je na momente super.
U studiju, sa par tejkova moze da se izvuce vrh.

Ostali muzicari (sem basiste) isto jako dobri..

Za "jedan tejk" snimak je super. Da je bilo vise mikrofona / opreme bilo bi i bolje..

HeatMan - i dalje mislim da ti mastering nevalja...jebes krcanje!!
To sto ti se ne svidaj neka muzika, ne znaci da je to lose...
i to sto si snimao kamaru nasih rapera (koji uglavnom neznaju da pevaju i repuju) ti nedaje toliko veliko iskustvo (i pravo) da pljujes po svemu drugom..a sve pod motom "to je samo moje misljenje..."

Sto bi rekli..nije dobro kad se pravis mnogo "nadobudan" !

STUDIOTON 06-08-2009 09:09 AM

HeatMan

Naravno da nemam nista protiv tebe,ti si dobar decko ,friend na mestu i ja sam ti kao prijatelj uvek na raspolaganju, sutra da me pozoves za nesto racunaj na mene .. toliko o tome da imam nesto protiv tebe

sve ostalo je rekao DaBear

All times are GMT +1. The time now is 02:32 AM.