Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   sam svoj majstor (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25320)

boggy 21-04-2009 09:42 AM

Re: sam svoj majstor

Stavljeno na sticky

pozdrav

bogi

grada27 23-04-2009 10:17 AM

3 Attachment(s)
Posto sam zavrsio ceo prostor za probe i snimanje...ostale su par uticnica i laminat koji se stavlja danas,prelazim na gornji deo i rusenje pregradnog zida i pomeranje ulaznih vrata.Evo i par fotki sadasnjeg stanja, ne izgleda bas lepo,ali videcemo na kraju razliku.Imam par pitanja sto se tice rezije da li zadnji zid,u odnosu na zvucnike da postavim ravno ili da ga izlomim u slovo v posto postoji ta mogucnost.U ovom slucaju gde ce biti rezija nije mi vazna zvucna izolacija vec samo akustika.Zidove rezije planiram da radim drvenim rostiljem ispunjenim kamenom vunom i duplim osb-e plocama sa jedne i druge strane,pod mi je od betona trenutno,u planu je lamelni parket.Ako imate neke predloge koji su bitni u ovoj fazi radova, jer kasnije nema popravke.Unapred hvala svima na savetima ako ih bude bilo!

Veliki pozdrav!

slika 1 zid koji se rusi
slika 2 stepenice koje vode u prostor za snimanje
slika 3 ulazna vrata koja se pomeraju napred

grada27 28-04-2009 08:57 AM

3 Attachment(s)
Srusio sam pregradni zid,ugradio nove prozore i pocelo zidanje hodnika tj.pomeranje ulaznih vrata,kada se sve to zavrsi, planiram da pregradim prostor kao na skici za reziju,samo sto bih zadnji zid u odnosu na zvucnike izlomio u slovo v,ima li to nekog smisla,a i uklapa mi se u raspored prostorija.

Veliki pozz!

boggy 28-04-2009 09:01 AM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 244188)
......samo sto bih zadnji zid u odnosu na zvucnike izlomio u slovo v,ima li to nekog smisla,a i uklapa mi se u raspored prostorija.

Veliki pozz!

Mozes li da skiciras to sto si naumio

pozdrav

bogi

grada27 28-04-2009 09:14 AM

2 Attachment(s)
na ovoj skici rezija bi bila ova soba u sobi i zadnji zid bih izlomio,tj napravio kosinu,tako da bih dobio i na vecem hodniku i cinimi se boljoj akustici,to je onaj zid prema kupatilu i porostoru za odmor

na ovoj drugoj fotki je ulaz u studio

boggy 28-04-2009 09:22 AM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 244190)
na ovoj skici rezija bi bila ova soba u sobi i zadnji zid bih izlomio,tj napravio kosinu,tako da bih dobio i na vecem hodniku i cinimi se boljoj akustici,to je onaj zid prema kupatilu i porostoru za odmor

na ovoj drugoj fotki je ulaz u studio

Grado, citam ja postove i gledam slike, ne moras mi ponavljati, ali mi i dalje nije jasno sta ti podrazumevas pod "zadnjim zidom", jer... ono sto je tebi "iza", ne mora biti i meni "iza"... odnosno i nije... tako da... ako mozes, skiciraj to sto si naumio ("lomljenje zadnjeg zida" konkretno)

pozdrav

bogi

quake 28-04-2009 11:55 PM

....bojim se da mu je "zadnji zid" ovaj posred kojeg stoje vrata...nadam se da gresim.

grada27 29-04-2009 12:14 AM

2 Attachment(s)
Mislim da sam bio jasan sa opisom,ali ok, evo skice, na ovo sam mislio zadnji zid nasuprot zvucnika izlomljen i ima li smisla tako nesto raditi,s obzirom na dimenzije same rezije sirina nesto manja od 3m i duzina nesto manja od 4m,visina oko 2,50

Veliki pozz!

quake 29-04-2009 12:55 AM

Skontao sam posle da hoces taj zid da lomis:wink:.Ako ne mozes da ga lomis simetricno,onda nemoj uopste.....mada ga ja i ovako ne bih dirao.Kada se lomi za lede,lomi se suprotno od onoga sto si crtao i po proracunu.Pozdrav

boggy 29-04-2009 01:22 AM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 244315)
Skontao sam posle da hoces taj zid da lomis:wink:.Ako ne mozes da ga lomis simetricno,onda nemoj uopste.....mada ga ja i ovako ne bih dirao.Kada se lomi za lede,lomi se suprotno od onoga sto si crtao i po proracunu.Pozdrav

da... ne komplikuj, Grado.

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 04:38 AM.