![]() |
Re: Studio u kuci
... a iznad njih je moguče popuniti air gap/ spu?teni strop (sa tim armstrongom) sa manje gustom kamenom i sličnom vunom (80, 50kg/m3), te dodobra pridobiti na apsobciji ni?ih frekvencija!
Ako ne drugo, buđet varijanta je i 30kg/m3 i jo? znatno prodobiti na ni?im frekvencijama. |
@Spider
Znas li ko zastupa ovo u Srbiji? Ako ovo iz nekog razloga otpadne (cena, nabavka.....)..... verovatno cu se vratiti staroj dobroj lamperiji i iznad nje staviti azmafon (ne smem puno da spustam jer je vec nisko) Hvala na informacijama:) |
Armstrong plafone u Srbiji zastupaju sledece firme:
http://www.armstrong.com/commclgeu/e...graphyId=700.0 Ja sam saradjivao sa firmom Opreming sa Crvenog krsta i bili su jako ljubazni i operativni, ali nije ni moglo biti nekih problema, jer sam im robu uplatio preko racuna, a istu preuzeo licno u Beogradu na Vilinim vodama iz njihovog magacinu. Napomena: Metalnu nosecu podkostrukciju kupujes na metar i tako je i placas, a ispune (Dune ploce) kupujes na paket. U paketu ima 16 ploca dimencija 0,6x0,6 m, sto ce reci da paket pokriva 5,76 kvm. Pokusavam se sada prisetiti, ali mi se cini da me je Armstrong Dune spusteni plafon kostao negde izmedju 16 i 18 eura po kvm, ali tacne podatke mogu izneti tek kada odem u studio i iskopam racune. Off-e, ako si zainteresovan za detalje, mozes me kontaktirati privatnom porukom ili postaviti pitanja ovde na forumu. Verujem da ce svoje komentare dati i strucnjaci za akustiku sa naseg Foruma. Pozz i srecno! |
Ukoliko imas 15 cm za spusten plafon to bice dovoljno za ovakvu varijantu. Ja sam u studiju citav plafon prekrio ovim plafonom, a u reziji vise od 2/3, covek koji mi je davao savete preporucio je da najmanje 2/3 plafona bude pod ovom konstrukcijom.
Ukoliko ti budzet ne dozvoljava da pokrijes odjednom citav plafon, to mozes uraditi i iz etapa (prvo u reziji ili studiji, ili pak delimicno i u reziji i u studiju, kao sto sam ja to radio), jer Armstrong konstrukcija to dozvoljava. |
Quote:
Ne znam da li si stavio azmafon preko tih ploca prema plafonu, kako sam ti savetovao onomad... i ako jesi, da li ti je bilo bolje tako ili bez icega na tim plocama? pozdrav bogi |
Postavio sam 4cm azmafona i situacija je bolja, ali mislim da ne bi bilo na odmet da postavim jos koji sloj. :) Hvala Boggy
Postavio sam i letvice na zadnji zid, ali ih nisam jos fiksirao. Tumbam ih i trazim najbolju poziciju. Smiricu se valjda jednog dana.:) Hvala Boggy! Sorry na off-topic-u |
Quote:
Poenta je u tome sto samo cena po m2 za armstrong plafon nije sav trosak, jer se mora uracunati i (obavezan) azmafon... tako da po m2 izadje na kraju skuplje sa azmafonom, posto u studiju armstrong plafon ne koristite (samo) zbog estetike. Sloj azmafona 2cm debljine je oko 3EUR po kvadratu... Quote:
pozdrav bogi |
Sta god da se montira na plafon (lamperija, OSB ploce, gips, Armstrong...) ispod toga ce morati da se postavi azmafon, mineralna vuna ili ma koji drugi apsorpcioni materijal. Moja racunica se i odnosi samo na Armstrong plafon, a ne i na apsorpcioni materijal i rad.
Dakle, sa azmafonom, kvadratni metar ovog plafona, bez rada, bi dosao oko 20 eura. Da ne budem pogresno shvacen, ne insistiram na ovom resenju, vec samo predlazem, kao jednu od mogucnosti. Verujem da ima i boljih i jeftinijih, ali ja sam sa ovim poprilicno zadovoljan. Uzgred, iako to nije presudna stvar, estetski momenat je odlican, jer ovakav plafon ne zahteva nikakvu posebnu, naknadnu, obradu i doradu. |
Naravno, samo mislim da je bolje da se kaze eksplicitno, sta cini "komplet" jednog m2 plafonskog tretmana... ne znaju svi...
Quote:
OFF-u esteCki lamperija "ne radi" kako ocekuje, pa je krenuo da pretresa ostala resenja... sta nam drugo preostaje, nego da ih pretresemo... :mrgreen: pozdrav bogi |
Ljudi, nije sto sam ja pokrenuo ovaj thread, ali cini mi se da se odavno ovako konkretno nismo raspisali:):wink:
Hvala za predlogu za armstrong.... ali plafon mi je prenizak, i ne smem dalje da ga spustam. Tako da se definitivno vracam staroj, dobroj, besplatnoj lamperiji (sa azmafonom iznad, naravno) Estetski - natural, lakirana (zuckasta).... takav ce biti i pod i zanji difuzori, ima sve smisla jedno sa drugim.... a neke kompromise sto se tice WoW efekta kad se udje u studio sam vec napravio - nece tu biti veliki mixer da plasi klince, ni sto sa 1000 polica i lampica... E sad, po obicaju (dok veceras ne okacim slike) koje pitanje - Smem li lamperiju (i ima li smisla) da iskosim simetricno duz ose slusanja. I ako smem - kako... da li da mi bude nize blize zidu ili na centru? |
All times are GMT +1. The time now is 07:42 PM. |