![]() |
Re: Analogni mixer
Ljuuuuuuuuuudi nismo crnci pa ko veli ako su nam mali k..ci,bar nek nam mikseri budu VVVEEEEEEEELLLLLLLLLIIIIIIIIIIIKKKKKKKKKKKKKKKKKII IIIII
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Ko jos j..e digitalno,koliko znam treba sve rucno raditi u zivotu.:rotfl::rotfl::rotfl: |
Quote:
Ovde se pominju (na forumu) razne nedoklepane ruine sh klase, Topuzi, Tompusi i ko zna sta sve ne, ili vise klase, a vrlo sumjivog stanja u kom se nalaze. Samo da je alanlogno, jer je s' analogiju do jaja :) Sad, kome treba astal da impresionira klijente-seljake, to je druga stvar. Niti sam seljanin, niti volim da radim sa seljanima, pa mene ta prica ne zanima. Ko hoce da razume sta je potrebno za dobar mix pult, a da ne kosta preskupo, Rogina je lepo i precizno sve napisao. Potpuno realno. Ko ne plati na mostu, platice na cupriji. Dobrog mixera, za male pare i bez rekapiranja nema, a Ameri, Englezi itd. nisu bas toliki magarci da cekaju Balkance na e-bay da bi im za smesne pare prodali fenomenalnu spravu. Dakle, ne kazem ja "Nipoto mixer!", ali kazem "Ne djubre, samo zato to je astalche...". Da imam 30+ hiljada, prvi bih uzeo nekog Neve, SSL-a itd... ali, posto nemam, a elektroniku ne poznajem da bih mogao lagano sam da ga sredjujem, nikakva krshina kod mene nece uci... Outboard DA! Nemam nameru da bilo koga vredjam, al kad vidim kako trube o analogiji ljudi koji ne umeju da sviraju ni jedan instrument, koji matrice rade bez zivih instrumenata... Aman ljudi, pa sta onda sa tom analogijom? Da bi se loopovi i samplovi analognije chuli? :) Bolje da ne komentarisem... To sto neki pacijent kupi Lex MPX 500 (za moj sluh konzerva), pa se pali kako je to puno bolje nego software, to me bukvalno nasmeje :) Jos kad ti uleti sa pricom: "Sine, ipak hardware..." :) Ma nema... ubilo se... zvoni do jaja :) To sto je on u kutiji, pa po imenu i tome sto moze da se gurne u rack asocira na Lex 480, ne znaci da je Lex 480. I na tarabi moze da pise p..ka, pa ne znaci da trebas da se zaletis. E kad uzmes taj MPX500, pa ga vezes na neki jeftini StudioMater Astal, pa posle to "hardwerski" izmasterujes sa TC Finalizer, jebao si mu kevu :) U ovde pomenutim svetskim studijima, ja ne videh razliku "analogno - digitalno", vec se koristi i jedno i drugo i to vrhunske klase. Sad, ko misli da je svetska faca zato sto iskupuje otpade u rackovima i pitaj Boga kakve stolove... dobro... ima se, moze se :) Jos malo pa ce strajkovi u Nemackoj, USA... itd. Strajkovace radnici firmi za recikliranje. :) Od kad su se Srbi dosetili patenta "veliki studio, za male pare", ljudi nista nisu reciklirali... deca im gladuju jer nema posla :) P.S. Ode ova tema u sve, osim o onom D&R. Ne mogu da kazem nista, jer na tom mixeru nikada nisam radio, ali, cuo sam neke radove sa njega, koji po meni vrlo korektno zvuche, a narocito ako se uzme u obzir da u to ljudi radili pocetkom 90-ih. Dakle, rezultat moze da se dobije. Kazu za njega da nema karaktera, ali da je transparentan, pa je po meni ( ako je sve ovo tacno) ipak bolje takva sprava, koja barem nista nece da ti sjebe (ako ces vec mixer za manju cenu), nego nesto sto si isto toliko platio, a nalazi se u stanju kolapsa. Ako trebam da kresnem ruznjikavu deveojcicu od 25, ipak... bolje to nego babu od 80 koja je bila nekada filmska diva :) Opet kazem, nisam radio na tom mixeru pa ne mogu nista precizno da kazem... A sta bih ja kupio za te pare? Kupio bih dva kanala Neve 1073 npr. u top stanju. |
Quote:
A i naravno da velike zverke prelaze ( nisam rekao : prave i neprave " stvari .... to je vec tvoja malkice preterana interpretacija ) i prave sasvim dobre mixeve .... i po meni je potpuna predrasuda da ne moze da se napravi topli mix bez mixete .... Ko ume , ume ..... ko ne ume , sta cu mu ja ...... Pozdrav |
Samo vas gledam...i pratim...i citam...i veselo je..ovako sa strane!
opet besmislene rasprave ! Onako usput, ja POJMA NEMAM o elektronici, kompjuterima i software-u...ali nekako nabodem da smiksam nesto i pored toga!:ups: :ups: |
Nemoj da gledas i pratis i citas i da se veselis sa strane.
Nemoj da mislis da je ova rasprava besmislena. To sto ti nemas pojma o elektronici, kompjuterima i softweru a nekako nabodes da smiksas nesto, e to nije za hvalu(treba da se stidis). Sta da kazemo mi, koji se savrseno razumemo u analogiju i sve to, a neznamo nista da smixamo? Sem da je to nepravda, nepravda pa to ti je! Sram te bilo. |
1 Attachment(s)
Opet ko babe o ustipcima,samo tupimo na istu temu.
Kako kupiti nesto jeftino,ali zato odlicno i u perfektnom stanju,polakomimo se za sekund kako samo mi znamo za neku kombinaciju,pocnemo da se znojimo i paranoisemo,neko ce jos saznati,daj da kupim odma dok jos samo jedini ja na svetu znam za ovo.Posle je kasno za kajanje.Naravno da sam ja verovatno bio poslednji koji je saznao za povoljnu varijantu ali sam zato bio prvi da se zajebem.E onda pocinje prica o carevom odelu. ispod 30.000 dolara ili eura nema nista,a i to sto ima kad se kupi trazi jos,sto za odrzavanje,sto za instalaciju sto za racun za struju. Niko na svetu nece prodati nesto da valja za dzabe,a i to sto valja a poluispravno ,tesko je kupiti od velikih igraca,pogotovo ovde u Americi,od Nesvilovaca se vise ni polovan vokmen ne moze kupiti.To se onda malo zasminka pa proda,pa se ceka dodatna kinta na odrzavanju istoga. Tako kada vidite nesto sa velikim imenom i malom cenom momentalno bezite od toga,vidjao sam neke miksete koje i za dzabe neko da mi pokloni ne bi uzeo.Ja se drzim jednog univerzalnog pravila,nesto sto je jednom bilo krs,uvek ce i biti krs koliko god se mi trudili njemu nema povratka. E onda u klasi do oko 10.000 nema puno pametovanja,sve je to pomalo isto,niko za te pare nije izmislio toplu vodu vec su svi koristili ista resenja i vrteli istu pricu u krug.D&R Orion nije los,licno sam za jedan projekat predlagao tu konzolu.Soundcraft je veoma dobra firma,licno mislim u toj klasi najbolja,Tascam nikada nisam voleo,Mackie je za te pare jedna od najboljih kupovina...ali opet ponavljam tehnicki razlike su veoma male. Licno da trebam da odlucim sta cu u ovom trenutku ne bih kupovao konzolu,vec lep i funkcionalan frejm i onda bih polako slagao i kolazirao razlicite proizvodjace i tako na kraju dobio jedan funkcionalan hibrid koji bi uvek mogao biti promenljiv i nadgradljiv. Nesto slicno je uradjeno kod Ogija Radivojevica,odabrana kolicina ozbiljne opreme podredjena funkciji.Veoma lep primer,mozda i najkompletniji je studio Hammer u Novom Sadu.Po meni je to studio totalno u vremenu,mozes da ga upotrebljavas i konfigurises kako ti je volja,sve je moguce,sve ide u sve,ogranicava te samo kreativnost i sto je najvaznije slika velike konzole ti uopste ne nedostaje-barem meni ne. E sada malo o snovima: ATI - PARAGON II Kada bih sada kupovao polovnu konzolu ovo bi bio moj licni izbor do 30.000. Bazicno je live,ali verujte kao takva radi savrseno,sa full automatizacijom dere mnoge druge izvikane i to za vise duzina. Relativno normalno za odrzavanje,proizvodjac jos uvek postoji i pruza podrsku,lako za instalaciju,jos lakse za upotrebu.ponavljam zvuci feeenoooomeeeenalnoooo.Licno misljenje. Pozdrav |
Jesi bre ti prijatelju zdrav,pa za 30 000 kupis Jumbo Jat. Ali koji ce ti kurac Jumbo Jat, za 20 000 odes sa ribom u Monte Karlo a za ostatak kupis ozbiljnu krsinu iz 80-tih, paket WD 40 i pastu za poliranje. Jeste krs ali je brate veci od ovoga tvog, i ako ga dobro nauljis nista ne krci.
|
Quote:
Onda ima da DUVA kako to analogno zvuchi :) |
Ako opravka ne uspe, dali vazi garancija za fen?
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:20 AM. |