![]() |
Re: Apple Logic Studio
Quote:
Ovo navodim jer je za Logic 8 potreban najmanje OSX 10.4.8. Jedan lik je na ****** prijavio da mu je L 8 proradio na 10.4.8., iako na apple site-u navode da je potreban 10.4.9. "Logiche, vrati se, ovce tvoje ne mogu bez teebee..." :banghead: |
Evo sada cu da pokvarim zabavu...Po mom misljenju novi Logic je mnooogo ruzan!!!:banghead: Obozavam logic i ne bih ga dao ni za sta,ali ova 8 mi izgleda kao AutoCad u poredjenju sa PRAVIM Logicom:rotfl:
A sto se konstruktivne rasprave tice...Probacu ti da sazmem svoje utiske zato sto radim na oba: -Ako si aranzer i komponovanje,midi,notiranje i celokupan taj muzicki deo ti je na prvom mestu onda je Logic ono sto ti treba... -Ako je u pitanju komercijalni studio sa velikim brojem klijenata,svakakvim pevacima i sviracima,gde se sve uglavnom svodi na audio onda je Nuendo nezamenljiv...Nuendo je nesto najjednostavnije i najprakticnije za audio sto sam video u zivotu. Kada imate pevace kojima trebate da jurite slog po slog,milion take-ova koje treba lepiti i editovati,Nuendov editing je za te prakticne namene ludilo.Tu je Logic slab...Ali isto tako je meni nejasno kako neko moze,a rade ljudi,da napravi aranzman u Nuendu:confused: Tu Logic razbija... Meni cak ni interni midi ne radi kako trebau Nuendu...Ja ne crtam,ne programiram,ja sviram i to je neki moj pristup pri pravljenju aranzmana...nikada nisam voleo da pravim i lepim "kockice" od cetiri takta,nego uzmem i ODSVIRAM na jedan npr. ceo uvod,strofu i refren bubnja...posle to samo doterujem,ali u osnovi je to to...na taj nacin nikada nista nisam uspeo da uradim u nuendu,dok mi je u Logicu to kao dobar dan.Jednostavno onaj midi koji snimim u nuendu nije ono sto sam odsvirao...Probajte da odsvirate bez kvantizacije,na jedan,bilo kakvu brzu klavirsku deonicu,neku npr. klasicnu kompoziciju,u Logicu i u Nuendu i shvaticete o cemu pricam... |
hmm nisam siguran za ovo.. znam barem jednog ozbiljnog kompozitora filmske i primenjene muzike koji takodje zivo svira u nuendu, i veoma mu dobro ide..
anyway, drzmo se teme.. |
Probajte,mozda i nisam u pravu...;)
|
Nisi u pravu ;)
|
Quote:
Nisam nikad probao (ne ka?em da necu) svirati dionice bilo klavira ili nekog drugog midi instrumenta u logicu, po?to uglavnom sviram sve dionice u arr. bez crtanja i nikad ali apsolutno nikad mi se nije desilo da ne?to ?to je odsvirano u pravom tajmu i groove-u u nuendu ne bude snimljeno kako je odsvirano. Druga je stvar ako dionica bilo spora ili br?a nije dobro zami?ljena i odsvirana e..... tu mislim da ni svi logici ovog svijeta nemogu puno pomoći... tako da mislim da nisi u pravu osim ako nisi mislio na ne?to drugo?? |
Quote:
Od PCI IO karti, samo rade sve RME i PT akceleratorske. Za sve druge, slaba vajda, posto sumnjam da ce se ijedan drugi proizvodjac, sem mozda Lynx-a, baviti pravljenjem unibin drajvera koji podrzavaju i PCI i PCIe... |
Ne znam,mozda je do mog sistema...:confused: ali u svakom slucaju lakse i lepse mi je odraditi midi u logic-u...
|
Ako zamenim moj 0404 za 0404 USB mozda i ja krenem u eksperimentisanje (pa neka je "apotekarac"):) ;)
Cisto "try before buy":D :da: |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:21 PM. |