Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Recenzije (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=100)
-   -   VIFA Pico- Lino (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19337)

boggy 15-09-2007 11:14 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 169552)
Bogi zna, bio je u mom kraju, mozete da vrsite ispitivanja za Nasu, ako treba:D

Donesete te igracke, pa testiramo do mile volje, samo pozurite da ne padne sneg:)

Hm... ispitivanja u pomalo razredjenoj, high-end atmosferi, mozda treba cuvati za neke specijalne projekte ;) :da:

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 169527)
imam salu za vas
TV studio u kojem radim

koliko je to veliko otprilike?

pozdrav

bogi

INFRAVOX 15-09-2007 02:58 PM

Re: VIFA Pico- Lino

Hi,
Evo za sada samo engleskog teksta posvecenog picolinu 2 uskoro i prevod originalnog uputstva za gradnju ovih kutija, ukljucujuci i opaske konstruktora, na srpskom.

Excerpt of the review in Hobby HiFi 5/2007

"Using our review system in our listening room we noticed a sound that seemed to come from a full size speaker. Bass was bone dry, clearly structured and remarkably deep. In comparison with the original Pico Lino a little less caution is required at higher volumes: even though these small, handsome speakers cannot reproduce sound at the original level, they still surprise the listener with respectable dynamics in relation to their size. Vocals are absolutely realistic, and individual timbres are even better projected than with the predecessor. The tops are so clear and detailed that we believe the Mark II beats the Mark I hands down. Although some people might have preferred an additional super tweeter, this is certainly not necessary anymore. The higher resolution of the tops also results in a considerably wider and deeper sound stage. While the Mark I was rather reserved but still precise in this regard, the successor excels in presenting a generous sound stage, instruments within reach, precisely placed vocals and clearly structured three dimensionality. There is no intermingling of vocals and instruments, no wandering in dependence on frequency: the three dimensional sound stage is absolutely stable. This is certainly thanks to the full range driver displaying a perfect spatial illusion due to the superior timing, something that's difficult to achieve with multiple driver configuration."

Pozdrav

Moritz 15-09-2007 03:01 PM

Uskoro ce stici krupne i jasne fotke sheme sa merama za pravljenje Pico Lino II.

Imamo nameru da kontaktiramo tvorca samog Pico Lina gospodina Dipl.Ing. Bernd Timmermanns-a i da mu iznesemo nase dojmove i da ga pitamo da li ima neke savete za nas i kako najbolje da resimo pravljenje istih. :)

boggy 17-09-2007 10:08 PM

Evo dimenzija komada azmafona za unutrasnju apsorpciju, koje treba iseci....

Quote:

Pico Lino

A) najveci komad
duzina 135+103+265+162+138=803mm (proverite da li sam dobro sabrao)
sirina 120mm

B) srednji komad
duzina 226mm
sirina 120mm

C) mali komad
duzina 201mm
sirina 120mm
Quote:

Pico Lino 2

A) najveci komad
duzina 139+98+234+160+106=737mm (proverite da li sam dobro sabrao)
sirina 140mm

B) srednji komad
duzina 206mm
sirina 140mm

C) mali komad
duzina 180mm
sirina 140mm
pozdrav

bogi

analog 18-09-2007 12:33 AM

Evo slike i novog picolina2

http://www.lautsprechershop.de/hifi/.../picolino2.jpg

Hmm... da li ja to pogre?no kapiram ili su ove cifre pogre?ne :)

Ako je debljina medijapana 16mm, zar ne bi trebalo da je ?irina svakog parčića picolino1 162-16*2=130mm

a du?ina srednjeg 100+16+117=233mm mo?da cm manje, ne znam koliko se izgubi zbog ugla.

mali 100+117=217mm

boggy 18-09-2007 07:27 AM

Zdravo analog, hvala sto si proverio :)

Sirinu azmafona u slucaju starog pikolina sam suzio za 10mm (5mm sa svake strane) da ne bi azmafon smetao lepljenju bocne stranice, posto je prilicno troshan, i uvek se neki konchic odvoji i ubaci se izmedju bocne stranice i stranice na koju se lepi ista.

Srednji komad jeste malo kraci jer postoji nagib izmedju prednje stranice i unutrasnjeg zida na mestu lepljenja, i to skracenje nije iskotirano, mora se izracunati.... 7mm sam oduzeo.

Manji komad sam racunao kao 100-16+117=201mm koliko sam i napisao.

Takodje, znam da je nemoguce iseci azmafon ovako precizno, i u svakom slucaju, bitnije je da komadi budu isti za levi i desni, nego da budu "tacni" i cak i to... ne mora "u milimetar" ;)

Ostaje jos da proveris najduzi komad, da li su sabirci dobri. :mrgreen:

pozdrav

bogi

analog 18-09-2007 11:47 AM

Prema ovoj fotografiji iznad, koliko ja mogu da vidim, stavljen je i neki beli materijal na bocne stranice :confused:

Quote:

Manji komad sam racunao kao 100-16+117=201mm koliko sam i napisao.
Da.. taj sam pogrešno video sinoć, sorry

Quote:

Ostaje jos da proveris najduzi komad, da li su sabirci dobri. :mrgreen:
Uhhhh :D
Mogao bi i neko drugi malo da se počeše po glavi :P

boggy 18-09-2007 12:38 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by analog (Post 170259)
Prema ovoj fotografiji iznad, koliko ja mogu da vidim, stavljen je i neki beli materijal na bocne stranice :confused:

Evo INFRAVOX mi je upravo poslao jos jednu slikicu, pa da je stavim :)

pozdrav

bogi

Moritz 20-09-2007 03:45 PM

2 Attachment(s)
Ovako izgleda drvo za kutije u kitu. U pitanju je kit za Pico Lino MKII, nesto sire i nize nego za prethodnu verziju.

perun 20-09-2007 04:16 PM

Koliko kosta par u fullu!!!??? Dakle, drajveri, kutije itd. Koliko sve to (bez krechenja) ispada na kraju?

Pozdrav!

All times are GMT +1. The time now is 01:56 AM.