Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   snimanje i dizajn zvuka na FDU? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13557)

Oggy 09-05-2006 06:15 PM

Re: snimanje i dizajn zvuka na FDU?

Quote:

Originally Posted by OFF
Raspitah se, to snima moj drugar u svom studiju (koji i ja koristim za usnimavanje), a ja cu ,mozda, pomoci oko mixa, nekad . Samo, mislim da NVO nema nikakve veze sa tim.

Pitao me jedan njihov prijatelj da to mixam, pa zato pitam...
Ja se ne poznajem sa momcima i ne znam kako zvuci osim onoga sto mi je drugar rekao.
On mi rece dok me muvao da je to "Coldplay" manir...
Nadam se da me nije samo "kupovao", pa da posle ispadne "splavarski Coldplay"... :D

boggy 09-05-2006 06:30 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
.....
Evo, moj primer......
Zavrsavam AVT smer na VETS....

Mozda ne bi bilo lose da polaznici svih spomenutih skola, navedu spisak udzbenika, barem iz strucnih predmeta koji se ticu ovog Foruma, koje su im preporucili profesori za koriscenje. To takodje moze da da neku sliku o nacinu pristupanja obrazovanju u ovom smeru (muzicka produkcija), svake od navedenih skola...

pozdrav

bogi

diviner 09-05-2006 07:45 PM

Odlican prijedlog boggy ...

OFF 09-05-2006 11:47 PM

Quote:

Originally Posted by boggy
Mozda ne bi bilo lose da polaznici svih spomenutih skola, navedu spisak udzbenika, barem iz strucnih predmeta koji se ticu ovog Foruma, koje su im preporucili profesori za koriscenje. To takodje moze da da neku sliku o nacinu pristupanja obrazovanju u ovom smeru (muzicka produkcija), svake od navedenih skola...

pozdrav

bogi

Rado, cim dodjem do malo vremena;) , mada...... vecina udzbenika su jos uvek interne skripte, tako da se nemamo bas cime pohvaliti:(

boggy 09-05-2006 11:54 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Rado, cim dodjem do malo vremena;) , mada...... vecina udzbenika su jos uvek interne skripte, tako da se nemamo bas cime pohvaliti:(

Ok, interne skripte, dobro je to kada ne moras diktafon na predavanje, imao sam i ja to kako se blizilo kraju... ako je moguce nabaviti ih, navedi gde i kako... ako nije, pa dobro, neka budu nenabavljive...
Sta god... sve je to vazno, pa kad ufatis malo vremena, baci ovde...

pozdrav

bogi

OFF 10-05-2006 12:02 AM

Imali smo neke knjige i sa ETFa, naravno, sa mnogo uproscenom matematikom (Akustika, Audiotehnika - Mijic, Ozvucavanje....) skripte namenski radjene - Midi sistemi, digidalizacija audio signala (S.Ilic), a snimanje zvuka, muz. produkcija i dizajn zvucne slike- maltene nista. Kao, imate Audio in Media, Nisbeta.... ali u principu smo to ucili iz beleski sa casa. Eto, to iz glave, detaljnije nekad:)

boggy 10-05-2006 12:19 AM

Quote:

Originally Posted by OFF
....Eto, to iz glave, detaljnije nekad:)

ok, hvala unapred

pozdrav

bogi

LACKY 10-05-2006 12:21 AM

Za pocetnike ima jedna vrlo interesantna knjiga(vec odavno zaboravljena), koju je nekada davno stampao bivsi JRT. Knjiga je bazirana na elementarnim upustvima o tonskoj tehnici, svih segmenata primene( tonski studio,radio tv),takodje i malo osnova elektrotehnike i akustike. Mislim da je jako korisna, pogotovo za pocetnike koji nisu tehnicki obrazovani( ljudi koji su zavrsili muzicke skole itd.). Mnogim generacijama je ovaj udzbenik bio bukvar iz koga su sticali elementarno znanje o tehnologiji snimanja (i sam sam jedan od tih).
Naslov uzbenika je : AKUSTIKA I TONSKO SNIMANJE
A autori su:
Osnovic Arpad
Fece Ivan
Tibai Stevan

Ako vam je poznato i lako se nabavlja, onda sam dzaba krecio. A ako ne!, posedujem jedan orginalni primerak!
Inace je stampana u 800 primeraka.

boggy 10-05-2006 12:25 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY
Za pocetnike ima jedna vrlo interesantna knjiga(vec odavno zaboravljena), koju je nekada davno stampao bivsi JRT. Knjiga je bazirana na elementarnim upustvima o tonskoj tehnici, svih segmenata primene( tonski studio,radio tv),takodje i malo osnova elektrotehnike i akustike. Mislim da je jako korisna, pogotovo za pocetnike koji nisu tehnicki obrazovani( ljudi koji su zavrsili muzicke skole itd.). Mnogim generacijama je ovaj udzbenik bio bukvar iz koga su sticali elementarno znanje o tehnologiji snimanja (i sam sam jedan od tih).
Naslov uzbenika je : AKUSTIKA I TONSKO SNIMANJE
A autori su:
Osnovic Arpad
Fece Ivan
Tibai Stevan

Ako vam je poznato i lako se nabavlja, onda sam dzaba krecio. A ako ne posedujem jedan orginalni primerak!

Nisam siguran da to ima igde da se kupi osim u antikvarnici... ali bi mozda moglo ako nema mnogo strana da se skenira i prebaci u PDF... steta je da se taj materijal ne koristi kada je vec pisan... malo mi knjiga o ovim temama imamo domacih... i ako to malo jos i ne koristimo ili je zaboravljeno.,.. sta onda?

pozdrav

bogi

LACKY 10-05-2006 12:32 AM

Nisam siguran sta znaci malo strana. Ali evo broja. 369
Rad sam da pomognem ali da mi bas ne oduzme preterano mnogo vremena.
Knjigu su izmedju ostalih pomogli i Sony Broadcast a.Communications,Studer Internacional Ag Regensdorf Switzerland.

All times are GMT +1. The time now is 04:36 PM.