Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   MASTERING TAKMICENJE (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11200)

milosjeftic 27-04-2005 05:23 PM

Gianfranco : (niko ne uploaduje mp3)

Onda uploaduj .wav format cele pesme . Upravo sam skinuo SanRobov 2. pokusaj i skidam Eonov .

Gianfranco 27-04-2005 06:08 PM

Ocigledno ti je "pukao" download i zato nemas refren.Pokusaj ponovo da downloadujes! :wink:

Steka 27-04-2005 07:25 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
Ocigledno ti je "pukao" download i zato nemas refren.Pokusaj ponovo da downloadujes! :wink:

Vidim da niko nije komentirao na "Har-Bal" program,
i da li je neko ovo koristio za ovo takmicenje?

milosjeftic 27-04-2005 10:08 PM

SanRob , trebao bi rms na ovom drugom masteru biti manji ( po mom misljenju ) . Malo si ga ga isekao ( na par mesta ) a nista bitno nisi dobio . Bolji mi je bio prvi pokusaj . Ovaj drugi mi se ne svidja . Mislim da je pre korak u stranu nego korak napred . Tvom stilu rada ( ako je suditi po prvom masteru ) vise odgovara manji rms . Mislim da ces dobiti ( mnogo bolji ) rezultat .

Gianfranco 27-04-2005 10:29 PM

Hahahah ! Do jaja!

Dobio sam master koji je radio Brad Blackwood iz Euphonic Masters (radio mastering za ZZ Top,Evanescence,...)
(Da,uradio je master za ovu stvar!)

Ali jos necu da uploadujem,dok se svi koji zele ne oprobaju :wink:
Tek dolazi najzanimljiviji deo i prave diskusije !

Color 27-04-2005 10:47 PM

Da, da, da......nikako jos nemoj uploudovati... meni se isto cini da tek sad postaje zanimljivo! :D

Gainfranco, svaka cast za ovu diskusiju! Pet sa zvezdicom! :D

milosjeftic 28-04-2005 07:32 AM

Cestitke i od mene . Sacekaj sa tim ( masterom ) . Rado bih se prikljucio sa svojim masterom . Imam par " tehnickih " problema sa 3 - 4 plugina koje ne mogu da resim . Ako uspem eto i mene . Mozda neko moze da mi pomogne ?

SandRob 28-04-2005 08:08 AM

Quote:

Originally Posted by milosjeftic
SanRob , trebao bi rms na ovom drugom masteru biti manji ( po mom misljenju ) . Malo si ga ga isekao ( na par mesta ) a nista bitno nisi dobio . Bolji mi je bio prvi pokusaj . Ovaj drugi mi se ne svidja . Mislim da je pre korak u stranu nego korak napred . Tvom stilu rada ( ako je suditi po prvom masteru ) vise odgovara manji rms . Mislim da ces dobiti ( mnogo bolji ) rezultat .

jebenti, a di cu manje?! rms mi se vrti oko -11 i -10. ova stvar bi mogla i na vise. u ovemu masteringu san samo pokusa malo posvitlit, ali da ne sjeben visoke... e, sad... :roll:

a sto ekipa misli o momu drugemu pokusaju? je li vas sad vise komoda? je li opet magla? :wink:

Color 28-04-2005 09:28 AM

SandRob:
Quote:

a sto ekipa misli o momu drugemu pokusaju? je li vas sad vise komoda? je li opet magla?
Ma sada je suncan dan cist kao suza! :wink: S(n)alu na stranu, meni se zvuk ovako mnogo vise svidja, nema magle, razlika nebo i zemlja! :D Uporedjivao sam i sa ostalim masterima, kod tebe vise nemam problem da mi fale visoki, lepo si ga "posvetlio", taman. EQ slika mi je uravnotezena!

Jedino sto mi se cini da jos uvek malo "dise".. Mozda ga puno peglas sa compressorom,neznam kroz sta sve guras, opet su mi strofa i refren dinamicki izjednaceni sto mislim da u ovom slucaju nebi trebalo..

pozdraf! 8)

SandRob 28-04-2005 10:13 AM

Quote:

Originally Posted by Color
SandRob:
Quote:

a sto ekipa misli o momu drugemu pokusaju? je li vas sad vise komoda? je li opet magla?
Ma sada je suncan dan cist kao suza! :wink: S(n)alu na stranu, meni se zvuk ovako mnogo vise svidja, nema magle, razlika nebo i zemlja! :D Uporedjivao sam i sa ostalim masterima, kod tebe vise nemam problem da mi fale visoki, lepo si ga "posvetlio", taman. EQ slika mi je uravnotezena!

Jedino sto mi se cini da jos uvek malo "dise".. Mozda ga puno peglas sa compressorom,neznam kroz sta sve guras, opet su mi strofa i refren dinamicki izjednaceni sto mislim da u ovom slucaju nebi trebalo..

pozdraf! 8)

neznan. kad gledan na spravice, stvarno se rms ne minja, ali ja ne cujem da mi stvar padne u refrenu. :? uletu lipo oni backovi i one neke suske i ne cujen ja taj problem. :? a sto se 'disanja' tice, mislin da ga drukcije percipiramo. meni se cini da tvoj master bas ne dise, a gianfrankov narocito... :?

a sto san radi. uf, neznan vise. :oops:
cekaj... prvo san pokusa 'standarno' kroz eq, comp i limiter, onda san vidi da nece tako ic, pa san isprid svega stavi jedan multiband i malo jace stisnu baseve i maaaalo visoke u podrucju di su me iritirali (narocito u refrenu). pokusa san posvitlit koliko san moga, a onda san mrrrrvicu osvjezi sve sa ekciterom i mrrrrrvicu san rasiri u panorami visoke, a baseve san mrvicu stisnu u sredinu, ali sve to toliko minimalno, da nisan ni cu neku razliku... ali ajde, kad san vec bi otvori ozone, malo san i to poprcka. :wink:

eto, mislin da je to to. :)

bdv: kojega vraga ova strilica ulice kad napisen 'neznan'?!?! :evil:

All times are GMT +1. The time now is 05:14 PM.