Log in

View Full Version : Edirol PCR 50 ili Evolution MK449C [b]HITNO!!!![/b]

Defragment
02-12-2004, 10:35 PM
Cao svima,

koliko do nocas u jedan mi je potreban savet sta da odaberem; Edirol PCR 50 ili Evolution MK449C! Koliko sta kosta otprilike znate, oba keyborda su budget price, sto ce meni sad za sad i da zavrsi posao. Na Edirol sajtu sam video neke PCR Series Control Maps, ima i za Reason u koji sam ja sve do sada pri komponovanju ukucavao peske. Ne razumem se bas preterano u MIDI kontrolere pa mi je svaki savet na temu izbora ova dva dobrodosao!

Hvaaaaala!

dr.Ru
02-12-2004, 10:56 PM
Zdravo Defragment i dobrodosao na Forum :!:
Odmah da ti kazem da na drugi pogled, izbor i nije tako tezak. Moj savet je da uzmes Edirola, upravo zbog PCR-a kojeg poseduje: mogucnosti su velike.... cak i za video triggering. PCR radi savrseno, a driver podrska je odlicna. Knobovi daju izuzetan osecaj.....
Ipak, znas i sam da kvalitet onog sto cujes kod master/midi klavijatura je na kraju: sam sempl kojeg si "povukao", a ne sama klavijatura.
Da ponovim: Edirol

zmaj
02-12-2004, 11:03 PM
I ja mislim da je Edirol bolji :guitar:

puRe
02-12-2004, 11:14 PM
Jos jedan glas za Edirol...

kVu
02-12-2004, 11:16 PM
Edirol

Defragment
02-12-2004, 11:26 PM
Nego,

ti si admin a ja sam nov ovde, po preporuci jednog druga, pa mi jos reci ima li nekih posebnih detalja koje bih trebao da znam o tome kako ovaj sajt funkcionise?

Ja radim muziku u Reasonu, to je autenticni blue chill, tj autorska muzika (vidi my favourites da steknes pribliznu sliku). Dakle, vratio sam se pre 3 dana iz Liverpoola gde sam prezentovao svoj materijal nekom producentu koji radi za Subliminal Records. Mislim, on pored produkcije radi i remixe, trenutno za Deep Dish. Covek se pohvalno izrazio i radice mi produkciju po potrebi. Ima opremu da sam se ja sa svojim Audigy hteo da se samoudavim i da se dotucem svojim Behringerom, posebno nakon sto sam kod njega pevao na nekom "osrednjem" Neumanu od 950 funti. Ali sam se upoznao i svirao sa nekim facama koje su radile za Juliana Cope-a sto je bilo skroz dobro! Covek se pohvalno izrazio i radice mi produkciju po potrebi, ne jednoktatno tj nece da mi nista naplati nego hoce 20% od mojih eventualnih ugovora. Imacu dakle pune ruke posla oko svoje muzike i svaka pomoc ce mi znaciti.
Vidim da svi znaju o cemu pisu, ja radim muziku iskreno i bez foliranja nisam neki expert za PC i studio varijante pa ce mi svi saveti od svih ljudi ovde definitivno koristiti! No ako mi neko digne nos, kao e, ovaj nema pojma ja cu biti tuzan i otici cu da se defragmentujem negde drugde! :cry:

Pozdrav i hvala jos jednom!

D

Eon
02-12-2004, 11:29 PM
hehe simpaticno, dobrodosao i po inerciji kazem Edirol jer se bas ne razumem ali imam 100% poverenja u ovaj crew ovde

Defragment
02-12-2004, 11:34 PM
Uh, pa dok sam ja kuckao odgovor DrRu vi ste se munjevito oglasili!!!

Hvala svima pa se cujemo!

zmaj
02-12-2004, 11:37 PM
Ma bre opusti se,kakva pravila?(ima ih samo ako oces da siris "prljavi" software :lol: )Fenomenalno je to sto si odradio sa tim likom...ajde okaci neku pesmu da cujemo(ili delic pesme) i dobrodosao :wink:

dr.Ru
02-12-2004, 11:42 PM
Evo kako Forum funkcionise: u Tvom prvom postu ti se javljaju 2 admina... cekamo i treceg! :D
Dakle, kada nas je bilo jako malo na Rumskom, ja sam imao obicaj da se posebno javljam svakom novom clanu, zahvalim mu se i kazem sta da od Foruma ocekuje.... Posle se broj povecavao konstantno.
Ono sto ces primetiti ovde jeste da i admini pitaju za savet.... tako se i ostali ponasaju. Po meni, najbolja stvar ovde, je ta da nema sujete. Niko ne sakriva znanje, vec ga nesebicno deli.... mozda zato postajemo sve popularniji... ko zna....
Druga stvar: ova zajednica je jako otvorena i iskrena i ljudi to vole. Zato su ovde sukobi produktivni. Imamo izuzetne strucnjake sa celog Balkana.... poznate koji se "skrivaju" iza nick-a.
Ma..... videces i sam.
Zaista mi je drago D sto si medju nama (jedan od nas) audio entuzijasta. Zato, slobodno pitaj za savet u svako doba.... tvoje tips&tricks podeli sa ostatkom... Videces, baza podataka Foruma je velika, pa ces imati dosta poucnih postova da procitas.
Dobrodosao jos jednom.

Defragment
02-12-2004, 11:50 PM
Dear Zmaj,

Pa podicicu rado neki minut mp3 posto sam na dial up, ako mi neko objasni kako to izvedem posto ovde nevidim neki attach buton!

Nocni
03-12-2004, 12:22 AM
Pozdrav
Sto se tice promocije radova, imas ovdje objasnjenje:
http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?t=397

Defragment
03-12-2004, 01:21 AM
Podigao sam parce demoa i samo sto nisam :banghead: dok se uploadovao na Streamload mada sam ga sasekao i ogoleo; Pure ce da ga postavi gde vec treba za sve zainteresovane!

PS. Nocnom hvala za info!

ANITA
03-12-2004, 02:43 AM
Defragment, dobrodosao! :D
Cestitke na uspjesnim suradnjama. Samo odmah moram reci dvije stvari:
1. 20% producentu od svakog ugovora ti je daleko too much!! Bolje ga plati fiksno i odmah.. ak vjerujes u ono sto radis. Preporucam knjige music business.. sto vise njih.... ima ih na amazonu koliko hoces.. nadi noviju! Ne daj se izrabljivati! To je sve business i treba ga uciti kao zasebnu granu (kompozicija, produkcija, mastering i music business :wink: ). Posebno u radu s ljudima vani.

2. Cini mi se da cu cesce defragmentirati hard od kad si tu.. jer si me odmah podsjetio.... kad sam to zadnji put napravila.... eh, predugo nisam, al cu veceras. :D

U svakom slucaju dobrodosao, bas mi se cinis simpatican! Uzivaj ovdje s nama, pitaj sve sto te zanima (cak i ono sto bi skuzio sam za koji dan... ubrzaj ucenje i pitaj)..... ja sam puno ovdje naucila a imam i jos toga za odvaliti, naravno.

Pozdrav
Anita

Defragment
03-12-2004, 12:41 PM
Cao Anita,

hvala na dobrodoslici!

Jasno mi je sta pricas medjutim, taj lik iz Liverpoola uzima do 1000 funti za remixe a koliko za produkciju fixno nemam predstavu. Nego, cim sam mu prvi dan pustio osam stvari koliko sam poneo njemu se to toliko dopalo da je odmah hteo nesto da uradimo zajedno pa sam smislio stvar sve sa textom i vokalima za deset minuta i to smo uradili sve sa ljudima koji u njegov studio dolaze i odlaze po ceo dan.
Elem, posto momak, mojih godina (Zivot Pocinje u Tridesetoj) ima i ime i veze njemu ce isto biti u interesu da konacno kompletan materijal i progura dalje, sto je jako bitno jer ima etiketa koje demo bez preporuke nece ni da poslusaju! A meni iskreno posto zivim od do 600 evra mesecno vise radi da mu dam 20% od virtualne kinte nego da ljuljnem par soma funti koje nemam! Pa ako upali, upali! San mi je da se resim kondicionala, aktiva i pasiva i glagolskih vremena koje predajem skoro 10 godina i da zivim za i od muzike. Petina mi se onda cini kao fer cena za streamlinig to music only!
No, nije to tako sve lepuskasto kao sto se cini, meni licno smeta sto to tamo ide katastrofa sporo jer su ljudi nonstop high i caj se stavlja svakih pola sata! Weird Brits, what can I say!
Verovatno si upucena, koliko se bilo gde na prostorima bivse Yu uzima za produkciju?

ANITA
03-12-2004, 01:34 PM
Kuzim te skroz, sto se producenta tice. Da. I ovo za proguravanje da te uopce cuju... to je nevjerojatna istina! Jer znas da se tzv. "unsolicited" demo trake bacaju u smece zatvorene... radi copyright-a i potencijalnih plagijata za koje mogu biti optuzeni. Primaju demo iskljucivo kada sa njima dogovoris i to konkretno sa osobom KOJOJ saljes i cak i onda ga mozda na kraju ipak bace. Znam da je dobro imati preporuku (iliti pozitivnu predrasudu) u rukavu da bi uopce pitao... a oni culi.

Ali uspjet ce to. Samo treba puno radit, napredovati i uspjet ce.

milos
05-12-2004, 10:27 AM
Da li je neko imao prilike da uporedi Edirola i Evolutiona i da li neko poseduje Edirola(cisto da nam kaze da li mu je preziveo do sada i kako se ponasa u radu :D ).Nadam se da ce se na winter namm-u pojaviti neki ultimate kontroler 8)