View Full Version : TC ELECTRONIC
Arthur
27-11-2004, 01:53 AM
Da li neko mozda poseduje ili zna nekog ko poseduje M5000 spravu od TC-a?
Ja imam jedan veliki problem sa istom - nece da se "podigne" sistem, iz cista mira... vice samo "BIOS LOADED" na LCDu i nece dalje...OVi ludaci iz supporta njihovog mi nista nisu pametno odgovorili, osim da kontaktiram njihovog dilera iz nemacke i to telefonom. Dal neko zna o cemu se radi i gde mogu da potrazim jos takvih informacija? sprava je jako skupa i nije moja, a vlasnik nece dolaziti u studio jos 15ak dana. Da se razumemo, iz apsolutno cista mira je poshizela.. nisam je koristio, palila se zajedno sa ostatkom rack-a... Dal ima neka baterija da se drkne il sta?
dr.Ru
27-11-2004, 03:00 AM
Ugasi prvo M5000, onda pritisni dugme "Bypass" i upali M5000 ali drzi "bypass" pritisnut. Vidi da li ce se pojaviti menu (Setup utility), ako hoce, idi na PROGRAM gde ces naci SERIAL# pa stisni DO. Ako ovo upali, onda ces imati verziju BIOS-a, i velicinu FLASH EPROMA. Onda je lako, jer cemo znati sta je sa biosom i zasto je overload....
..... a ako ne dobijes verziju biosa..... onda pojma nemam
Arthur
29-11-2004, 12:59 AM
Ej ladno neko ima ovo cudo... probacu to sutra, mada ne znam koji su nam dalji koraci moguci...
a on inace ne vice "OVERLOAD", nego "BIOS LOADED"... kao da ne moze da nadje nista od ugradjenih modula, nego samo vice da je digao ono sto je njegovo... ne pali ni LED za broj programa, niti one sitne diodice pored naziva ugradjenih modula (AD/DA, DSP, i dva prazna slota). Samo trepce to Bios Loaded na LCD-u i trepce zelena lampica ispod flopija u slicnom ritmu.
Fala ti RU, nisam se nadao odgovoru,nego sam u ocaju pitao....
Arthur
30-11-2004, 12:37 PM
.......nece:(
ne reaguje kad drzim bypass... ide po starom - BIOS LOADED treptanje
ima ona procedura za self-test, kad se stisne bypass i edit istovremeno, i na to reaguje delimicno, napise nesto u stilu "m5000 self testing, please wait" ali to pise samo dok drzim, a kad pustim vrati na staro...
ma crko je definitivno :(
Arthur
02-12-2004, 01:09 AM
Ej ladno sam posle nedelju dana dobio korektan odgovor od njih - i dali su mi neki .pdf fajl koji mi opisuje tacno identicne simptome i predlaze neku modifikaciju na psu-boardu. Takodje mi preporucuje proveru baterije na BIOS-u zasta ja verujem da je ovde pre slucaj, jerbo nije menjana nikada a radi od.... drugog studijskog albuma Kande Kodze i NEbojse... pade mi kamen sa srca :)
Mada, ovo je usledilo kao odgovor na moje pljuvanje istih na temu supporta i pretnju negativnom reputacijom na srpskom trzistu.. :twisted:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.