View Full Version : Yamaha So3
Starter*
26-11-2004, 06:27 PM
Uzeo sam ovaj sint da imam nesto dok ne vidim sta ce novo izaci od Korga..i mogu vam reci da je prvi utisak fantastican obzirom da je u nizem cenovnom rangu...probao sam novi Rolandov JUNO-D i mislim da je najveca glupost koja je izasla zadnjih godina ne znam cemu sluza preseti na njemu uopste...pa sam se odlucio za Yamahu...ovo je za pocetak napisacu nesto vise dok ga malo isprobam..i naravno ako nekog zanima...i pazario sam Audiophile 2496...tako da ce viken biti zabavan....
Tiki the Boyler
29-11-2004, 01:57 PM
JUNO nije za poredjenje, jer je u pitanju analogija i ako se trazi zvuk osamdesetih S03 mu ne moze parirati...
Realno, tvoj synth nije nista posebno, ali ako ti je osnovna vodilja bila cijena onda je OK. Mada bih se ja stisnuo jos koji mjesec pa usparao 300EUR za Triton Le...
milos
29-11-2004, 04:10 PM
JUNO nije za poredjenje, jer je u pitanju analogija i ako se trazi zvuk osamdesetih S03 mu ne moze parirati...
Realno, tvoj synth nije nista posebno, ali ako ti je osnovna vodilja bila cijena onda je OK. Mada bih se ja stisnuo jos koji mjesec pa usparao 300EUR za Triton Le...
Ne bih bas ciljao na Triton le.U momentu kada je izasao motif es,starom motifu 6 je bila pala cena i izjednacila se sa triton le(900 EUR nov).Ako nadjes polovan motif 6,to je pravi rompler za tebe :D
Tiki mozda nisi video oznaku D kod juno-a :roll: .Juno-D je novi Rolandov model(u pitanju je obican rompler po ceni od 500 EUR)a zove se juno stoga sto u svetu romplera po ceni predstavlja ono sto su stare juno serije predstavljale u svetu analognih sintisajzera.
Starter*
29-11-2004, 08:29 PM
Ne bih bas ciljao na Triton le.U momentu kada je izasao motif es,starom motifu 6 je bila pala cena i izjednacila se sa triton le(900 EUR nov).Ako nadjes polovan motif 6,to je pravi rompler za tebe :D
Tiki mozda nisi video oznaku D kod juno-a :roll: .Juno-D je novi Rolandov model(u pitanju je obican rompler po ceni od 500 EUR)a zove se juno stoga sto u svetu romplera po ceni predstavlja ono sto su stare juno serije predstavljale u svetu analognih sintisajzera.
Motif je dosta bolji od Tritona LE..probao sam i ES i mislim da je odlican...male zamerke na arpp ali ok...a sto se Rolanda tice njegovae dirke su mi nekako cudne i male...ustvari nisu znali sta ce sa RS-70 serijom pa aj kao da izmisle nesto novo...njega i Yamahu sam uporedjivao jer im je cena tu negde...A Yamahu sam uzeo jer nisam hteo neku midi evolution ponovo jer mi nije neki extra osecaj dok sviram...a ovako mi se vise dopada..+ znam da sint nije nista extra ali mogu vam reci da ima jako dobro zvukove...to me je mnogo iznenadilo...hteo sam Tritona Extreme ali sacekacu da vidim sta ce izaci sledece... mozda nova Studio serija ili nesto trece..ionako sam planirao da Yamahu za koji mesec zamenim za monitore... :D a do tad posluzice...
Tiki the Boyler
30-11-2004, 10:14 AM
Ako ti je to bila namjera sa Yamahom onda OK :)
Ali iako moze da posluzi za neka orijentaciona usnimavanja, jer se da budziti, u live svirci je nema "ni u crne ni u bele"...
Drugo, ne znam otkud ti opet ideja da poredis Motif i Le, jer su definitivno razlicite kategorije u pitanju! A sto se tice Extreme definitivno je ekstremno dobar, kako za studio, tako i za live (gdje stvarno strava izlazi)!
Samo mi jos uvijek nije jasno otkud vam ta cijena za Motif?!? :shock:
Starter*
30-11-2004, 11:05 AM
HAHA nismo se razumeli kako treba...znam da nisu ista klasa...ja sam mislio da se o tome diskutuje...a cena za LE je oko 900 a za motif oko 1300...
E sad jedno pitanje...sad povezujem Yamahu sa Audiophile 2496, i zanimaju me kablovi...zaboravio sam kako ide sve...znaci treba mi R i L kabal, MIDI..e sad ono sto me buni je koji kabal mi treba za zvucnike jer hocu za pocetak da prikacim Creative Inspire..njih mogu u OUT L i R ali gde ce woofer...ili kako to vec ide...pozdrav
Tiki the Boyler
30-11-2004, 11:55 AM
Uz Audiophile 2496 imas potrebne MIDI kablove! (S tim sto ce ti trebati dva produzna DIN-DIN kabla, ako ne zelis da lezis iza racunara dok sviras :) )
Sto se tice audio signala, mozes ga uvuci direktno na RCA (s tim da ces morati napraviti TRS-RCA kabl), ali definitivno bi bilo bolje da imas neki mikser (zbog lakse kontrole)!
A monitore kopcas na OUT karte! Vezivanje subwoofera bi trebalo biti rijeseno u samom monitorskom sistemu, jer 2496 nema poseban izlaz za woofer...
Starter*
30-11-2004, 05:37 PM
Ok..ali ja sam mislio kao sto sam kacio Evolution..midi kabal i to je to...ustvari ja hocu da ubodem Yamahu i zvucnike u karticu...samo mi napisite koje tacno kablove treba da kupim...danas sam kupio neke ali nisu pravi... :? bas sam se smorio... :cry:
Oces li da vuces boje sa Yamahe ili da je koristis samo kao midi kontroler?
Starter*
30-11-2004, 11:41 PM
Pa posto ima neke ok boje vukao bi i njih, sto da ne...ali i zvucnici su mi problem ne znam kako ze zove taj kabal...i kako se to budzi...pozdrav
Starter*
01-12-2004, 01:11 AM
Nema... ima
OUTPUT L/MONO, R ( 1/4" Jack)
FOOT CONTROLLER 1
FOOT SWITCH 1
MIDI IN/OUT/THRU
TO HOST Mini DIN x 1
milos
01-12-2004, 11:14 AM
Ako ti je to bila namjera sa Yamahom onda OK :)
Ali iako moze da posluzi za neka orijentaciona usnimavanja, jer se da budziti, u live svirci je nema "ni u crne ni u bele"...
Drugo, ne znam otkud ti opet ideja da poredis Motif i Le, jer su definitivno razlicite kategorije u pitanju! A sto se tice Extreme definitivno je ekstremno dobar, kako za studio, tako i za live (gdje stvarno strava izlazi)!
Samo mi jos uvijek nije jasno otkud vam ta cijena za Motif?!? :shock:
http://www.musik-produktiv.de
Pa bila je ta cena po izlasku ES varijante.Spustili su cene kako bi ih brze rasprodali.Do pre mesec dana si jos mogao kupiti motif 7 za 1300 EUR.Sad sam bio na sajtu i izgleda da su sve motife rasprodali(obicne ,a ne ES).Po cenama na sajtu jedan covek iz Subotice donosi robu,ako te interesuje.
Starter*
01-12-2004, 12:39 PM
Ajmo ljudi ocu to da povezem...i ako ne moze tako sto sam pisao, i ako treba mixer..koji onda da uzmem...i koje kablove...pozdrav
A sto se tice mixera je moze neki mali BEHRINGER EURORACK da prodje...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.